Loading...

UDSTYR

Klar til stavgang

05. maj 2011 · Ingrid Kristiansen

Som i al anden sport og motion er det vigtigt at have udstyret i orden, når man starter på at gå stavgang. Her får du de bedste råd, sådan at du kan komme godt i gang.

Når man går stavgang, er det vigtigste udstyr stavene. Led og muskler i balance er filosofien bag den anatomiske udformning af stangen, håndtag og stropper. Måske er den vigtigste faktor længden af stængerne. På grundlag af forskellige prøver og analyser udført af fysioterapeuter, har man derfor fundet en maksimal længde på stangen, som giver den mest optimale holdning hos stavgængeren.

Længden på stavene må maksimalt være 65-70 % af din højde - plus/ minus 0-5 cm. (Når du holder stangen skal vinklen i albuen være lidt over 90 grader).

Kombinationen håndtag og strop er specielt designet på de bedste stavgangsstave. Når du holder din arm ned langs kroppen, bør du holde direkte ind i håndtaget, når disse holdes ved en 90 graders vinkel. Håndtaget bør være designet til at passe én hånd, og hånden holdes naturligt på plads ved stroppen.

Remmene er som regel formet som en luffe, med mulighed for justering og en låsemekanisme. Denne kombination af greb og rem betyder, at man kan gå uden at skulle holde på håndtaget med fingrene. Håndtag og stropper er som regel lavet af plast. . Nogle håndtag er dækket af kork eller læder.

Hvilken stav skal jeg vælge?
Stave til stavgang kan være lavet af kompositmateriale eller aluminium. Det er vanskeligt at give objektive råd om hvilken type, der er bedst, da de begge har hver deres fordele og ulemper. Vægten er ikke så afgørende, da de næsten vejer det samme. Dog kan det siges, at hvis du træner meget i bjerge eller på ujævne steder, er en stang lavet af komposit lidt mere tilbøjelig til at få skrammer og buler, som hurtigt kan ødelægge forstærkning. Ser man på prisen, er en fast stav lidt billigere, end en stav lavet af komposit. Andet udstyr

Sko: Man kan bruge sneakers eller gode travesko såsom lettere vandrestøvler, der kan købes i de fleste friluftsbutikker. Er det vinter med is og sne, er det klogt at bruge sko med pigge.

Tøj: Det er også enkelt. Man klæder sig på til vejret og årstiden. Gerne normalt fritidstøj/løbetøj. Om vinteren er det godt at have gode sport eller termoundertøj i uld eller kunstige fibre.

Handsker: Om vinteren er det en god ide at bære handsker, som f.eks almindelige cross-country handsker. Om sommeren behøver man ikke handsker. Ønsker du at bruge handskerom sommeren, kan golf eller cykelhandsker anbefales.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design