Loading...

Vandring langs kanalerne.

Rejseberetning

Med "007" til Spreewald

18. maj 2019 · Henning Rose

Med ”007” til Spreewald i Tyskland.

 

Rejseforeningen af 2007 havde arrangeret en tur til Spreewald, med start fra Værløse og Høje Taastrup d. 16. maj. Der var tilmeldt 45 til turen. Vi havde arrangeret turen sammen med Egon´s rejsebureau. Da færgen skulle i dok, skulle vi tage en færge tidligere, hvilket betød, at vi skulle tidligt af sted for at nå færgen kl. 09 fra Gedser. Vi nåede Rostock og efter 2 pauser nåede vi Cottbus, hvor vi havde bestilt hotel. Vi blev indkvarteret og fik en god 3 retter menu.

Fredag 17 MAJ spiste vi en god morgenmad og var klar til at tage bussen kl. 09. Vi kørte til et startsted uden for byen Lübenau. Vi blev opdelt i 2 hold. Vi gik gennem et smukt område og efter 5 km holdt bussen, hvor nogle stoppede. Efter yderligere 1 km var der igen en del der stod på bussen. Vi vandrede gennem vådområder og skov de næste 5 km, indtil vi nåede bussen, hvor vi skulle holde frokost. Ved bussen fik vi vores madpakker og en kold øl el. vand. De der kun ville gå 10 km blev kørt tilbage til hotellet og de øvrige fortsatte gennem spændende områder til byen Lübbenau, hvor vi blev hentet af bussen. Fin tur i fint vejr.

Lørdag 18 MAJ blev vi kørt til byen Lübben. De der ønskede at gå 20 km blev sat af i Lübben, og de øvrige blev kørt et stykke frem på ruten. Vi gik ad interessante områder, og tilmed var der i Lübben optog med folk i nationaldragter. Efter 11 km holdt bussen med vores madpakker. Her kunne deltagerene vælge, at tage bussen eller gå til destilleriet i byen Schlepzig. Destilleriet producerede både whisky og rom, og da vi ankom, var der festdag med gratis rundvisninger og smagsprøver. Sidst på eftermiddagen kørte vi tilbage til hotellet. En god dag med mange oplevelser.

Søndag 19 MAJ kørte vi med bussen til Lübben. Her havde vi bestilt en sejltur på floden Spree og dens kanaler. Vi sejlede kl. 10 og sluttede 2 t senere. En fantastisk flot sejltur i 2 åbne både med plads til 24 personer i hver båd og der var desuden servering ombord. Vi havde en pause på 15 min ved et turistcenter, hvor der var mulighed for at købe agurker og fedtemadder. Efter turen spiste vi vores madpakker, og herefter gik vi en tur på hhv. 6 og 9 km. På vej hjem til hotellet var vi 6 der stod af bussen for at se et flymuseum med gamle østtyske fly. Vi gik de 2 km hjem til hotellet.

Mandag 20 MAJ kørte vi allerede kl. 08 mod byen Görlitz. Kl. 10 havde vi en guidet tur i byen med 2 guider i 2 hold. Vi fik set og fortalt meget om den gamle by, som var meget interessant. Efter 2 timer spiste vi vores madpakke, og nogle tog på restaurant. De fleste gik herefter tur i byen på egen hånd. Flere gik over broen, så de også lige nåede at komme til Polen. Vi fik kun en mindre byge ud på eftermiddagen. Kl. 15 gik turen atter hjem til hotellet.

Tirsdag 21 MAJ var hjemrejsedag. Vi forlod hotellet kl. 09 og kørte ind til lidt uden for Berlin, hvor vi spiste vores madpakker. Herefter gik turen til Rostock, hvor færgen ventede på os. Vi startede i fint vejr, men efterhånden som vi kom nordpå, blev vejret mere og mere regnfuldt. Turen sluttede i Høje Taastrup og Værløse.

 

Fakta om turen:

Området ved Spreewald var helt fladt. Der er mange gå og cykleruter mellem byerne. Terrænet varierer mellem skov, vådområder og åbent landskab, og smukt. Byerne er gamle og charmerende.

 

Varighed:        6 dage.

Arrangør:        Rejseforeningen af 2007.

Rejseselskab:  EGON´s rejsebureau.

Pris:                 5.600 kr./person i dobbelt værelse

Hotel:              Hotel Dorotheenhof i Cottbus, med fuld kost.

To førte turer hver dag i 3 dage, (10 og 20 km).

To udflugter.

Ønskes nærmere oplysninger kan vi kontaktes på hhv.: rose@email.dk, hartung.thomsen@gmail.com eller lis.algran@jubii.dk.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design