Loading...

Bjergvandring ved Soller.

Rejseberetning

30. Vandreuge til Mallorca i 2017

01. maj 2017 · Henning Rose

30. Vandreuge til Mallorca.

 

Vandreugerne blev startet på Mallorca, så det var passende også at afholde 30. uge på Mallorca. Ugen før tog de 4 turledere til Alcudia for at forberede Vandreugen. Vi ankom kl. 01 om morgenen, og der var heldigvis sat lidt mad frem i restauranten, men desværre var fadølsanlægget lukket.

De efterfølgende dage fik vi godt styr på ruterne. Da vi skulle lave sidste dags ruter regnede det tæt fra morgen til aften, så vi besluttede at lave kontorarbejde. Da deltagerne først kom meget sent, havde vi en hel dag til at lave de sidste ruter.

Søndag 26 MAR om morgenen kl. 02 ankom deltagerne, men da det nu var blevet sommer tid blev kl. 03, inden deltagerne kom i seng. Mange deltagere var tidligt oppe for at lave morgengymnastik. Vi startede første tur kl. 09.30. Turen gik til Alcudia og den gamle by, samt en tur ud til kysten. Turene var lavet sådan, at alle kunne komme hjem til frokost. De længere ruter havde efterfølgende en tillægsrute, så vi nåede op på hhv. 10, 16, 20 og 30 km. Dagen sluttede med udstræk og et efterfølgende informationsmøde.

Mandag 27 MAR startede med morgengymnastik på stranden, hvor omkring 30 deltog. De 4 hold blev sat, og vi gik mod byen og videre langs kysten ad en flot sti. På ruten var der et par svære passager, hvor det tog lidt tid at komme igennem. 20 og 30 km holdene tog ind i landet for at prøve kræfter med bjergene, nogle rigtig flotte ture. 10 og 16 km nåede hjem til frokost. Ingen sluttede vi med udstræk på stranden. Efter spisningen var der som sædvanlig fri bar og et lille infomøde.

Tirsdag 28 MAR kørte vi i 2 busser mod klosterbyen Lluc. 15 km før byen, blev de der ønskede at gå langt, sat af, for herefter at gå ad en flot udfordrende sti til klostret. Der var en del stigninger og mange flotte udsigter på ruten. De øvrige deltagere kørte til Lluc, for her at gå en flot rundtur. Alle sluttede ved klostercafeen, hvor man kunne købe en rigtig god irsk kaffe. Der var mulighed for at se klostret og gå op på et udsigtspunkt. Straks efter hjemkomsten var der udstræk.

Onsdag 29 MAR var ugens fridag. Flere blev hjemme, nogle tog med en tur arrangeret af Bravo Tours og ca. 35 valgte at tage med Vandre Team på en bjergvandring. Vi kørte til et hotel lidt uden for byen Valldemossa. Her var der 2 muligheder, at gå 18 eller 10 km. 18 km ruten gik ad en meget udfordrende sti langs bjerget og ned til kysten og selvfølgelig op igen. Herfra fortsatte alle af ruten over et bjerg, hvor vi kom op i 860 m. En hård, men flot tur med mange udfordringer og oplevelser.

Torsdag 30 MAR blev vi igen hentet af busser og kørt til havnebyen Port Soller. Vi deltes i 3 hold. Alle gik en tur op til fyrtårnet, og herfra gik 10 km holdet deres egen sløjfe og de 2 andre hold en længere sløjfe. Ruten bød på nogen opstigning, men med flotte udsigter. Fra byen gik 20 km holdet en lang hård tur ind i landet og de nåede lige hjem til busafgangen. Efterfølgende var der udstræk ved hjemkomsten.

Fredag 31 MAR startede med morgengymnastik på stranden, og til de fremmødte var der et glas ”champagne” efter anstrengelserne. Vi samledes alle på stranden, hvor holdene opdeltes. Vi gik alle langs stranden. 10 km drejede fra, mens de øvrige hold gik til nationalparken. De to lang hold tog en tur rundt i parken. Alle fulgte samme rute tilbage til hotellet. Der var udstræk for sidste gang. Efter spisningen, kl. 20.30, blev der holdt afslutning. Her uddeltes diplomer, overrakt erindringer til de personer, der havde deltaget 5, 10, 15 -- gange. Kun en person Finn Henriksen har deltaget på alle 30 ture, flot. Uffe Vindum, der var primus motor på arrangementet, har kun deltaget 20 gange. Der blev hygget resten af aftenen.

Lørdag 01 APR var hjemrejsedag. Pga. af de uheldige flyvetider, var vi hjemløse fra kl. 12, idet værelserne skulle forlades. Vi var en gruppe der gik en tur til den gamle by, men den romerske udgravning var lukket og byen var nærmes død, så efter en drink, gik vi tilbage til hotellet. Først kl. 20.20 blev vi hentet og kørt til lufthavnen. Alt forløb planmæssigt og vi landede i Kastrup kl. 03.

Bortset fra de uheldige flyetider, var det en fantastisk god tur. Gode ruter, godt hotel, god mad og ikke mindst godt kammeratskab. Og så var det med all inklusive.

 

Fakta om turen:

Varighed:        1 uge

Arrangør:        Vandreteam/MotionDANMARK.

Rejseselskab:  Bravo Tours.

Pris:                 6.698 kr./person i dobbelt værelse

Tilkøb af ekstra ferieuge  2.500 kr.

Hotel:              Aparthotel Alüdia Garden, med all inclusive.

fire førte turer hver dag i 5 dage, (10, 16, 20 og 30 km).

Ønskes nærmere oplysninger kan vi kontaktes på hhv.: rose@email.dk. eller vindum@hotmail.dk

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design