Loading...

Anden vandredag bød på ture langs søer, skov og landskaber.

Rejseberetning

Med 007 til Litauen 2017

05. juni 2017 · Henning Rose

007 tur til Litauen

 

Første 007 tur i 2017 gik med bus til Litauen. Tilmeldinger gik langsomt, men vi endte med 30 deltagere. Da halvdelen af deltagerne kom fra Værløse, blev der arrangeret opsamling på Værløse station inden den oprindelige afgang fra Høje Taastrup. Turen var arrangeret i samarbejde med Egons turistrejser.

Fredag 19 MAJ kørte vi fra Høje Taastrup kl. 14 over Øresundsbroen og mod byen Karlshamn i Sverige. I Karlshamn tog vi DFDS færgen til Klaipeda i Litauen. Vi mødtes alle på soldækket, hvor vi nød udsejlingen fra Karlshamn over en kop øl eller et glas vin. Vi spiste også en god middag på færgen inden vi gik i seng. Vi var et par stykker der også besøgte baren.

Lørdag 20 MAJ ankom vi til Klaipeda kl. 09 efter en behagelig sejltur. Vi kørte direkte mod den gamle hovedstad Kaunas, en kørsel på ca. 200 km. I byen var der middelaldermarked. Der foregik utroligt mange ting, ridderkampe, sang, spil, udstillinger og mange salgsboder. Der var arrangeret en guidet tur i byen med en lokal guid. Vi fik næste i 2 timer fortalt en del om byen og vist en masse interessante bygninger. Vi fortsatte med bussen de næste 100 km til hovedstaden Vilnius. Vi blev indkvarteret på hotellet og spiste herefter en god middag.

Søndag 21 MAJ var der kl. 10 arrangeret en guidet bytur. Vores guide fortale utroligt meget og viste os mange interessante steder og bygninger på de 2 timer turen varede. 007 overtog kommandoen og vi gik til et aftalt sted, hvor bussen holdt med vores madpakker. Efter spisningen gik vi en bytur på ca. 10 km, hvor vi så mange spændende ting. Inden vi nåede hotellet kom vi tilfældigvis forbi en cafe, som måtte afprøves. Vi nåede op på en distance på 17 km.

Mandag 22 MAJ var en vandredag. Vi blev i bussen kørt ca. 10 km ud af byen. Herfra startede vi vores vandring. Vi gik alle i samlet flok gennem skov, små byer og åbne landskaber. Efter 5 km holdt vi ved bussen. Et par stykker hoppede på bussen. Vi andre fortsatte, først gennem et åbent landskab dernæst lidt skov og til sidst lidt skov med noget sump. De sidste 2 km var der utroligt mange myg, som var til stor gene. Vi nåede bussen, som havde vores madpakker. Vi spiste lidt uden for skoven, så vi ikke var plaget af myg. Vi besluttede at køre uden om myggeområdet, inden vi fortsatte turen. Vi nåede frem til opsamlingsstedet efter 18 km. Vi blev alle kørt til hotellet. De fleste fortsatte med at gå til jernbanecafeen for at fejre hjemkomsten. Men cafeen var ikke åben endnu. Helga fik åbnet cafeen og vi alle fik vores velfortjente velkomstøl. Vi fik igen en god middag på hotellet, og baren må igen afprøves inden vi gik i seng.

Tirsdag 23 MAJ var også vandredag. Vi blev kørt ca. 20 km ud fra byen før vi var ved startstedet. Vi gik i samlet flok gennem en dejlig skov, indtil vi kom til en sø. Vi fulgte stien langs søen, til vi nåede enden af søen, og her holdt bussen (efter ca. 5 km). Vi fortsatte gennem skiftende terræn, og efter 10 km holdt bussen der igen med vores madpakker. Efter spisningen tog en del med bussen tilbage til hotellet, for at gå på egen hånd i byen. Vi andre fortsatte gennem meget varierende terræn, og efter 24 km nåede vi bussen, og blev kørt til hotellet. En hjemkomst øl blev nydt. Kl. 19.30 holdt vi afskedsmiddag. Vi fik god mad, og pludselig var de øvrige gæster væk. Så blev sangbøgerne hentet, og vi fik sunget en del vandresange. Vi besluttede, at gå til jernbanecafeen. Her kunne vi sidde samlet og hygge/more os. Vi fik en hyggelig aften.

Onsdag 24 MAJ var hjemrejsedag. Vi kørte fra hotellet kl. 09 mod byen Takai. Vi havde en guide med, som fortalte utroligt meget om Litauen på hele turen. Han viste os rundt på slottet i Takai, og fortalte meget. Vi spiste frokost på en nærliggende restaurant. Vi kørte til Klaipada, hvor vi gik en byvandring på 3 km inden vi kørte til færgen. På færgen mødtes vi igen på soldækket, og fik lidt øl og vin inden vi gik til spisning. Vi havde igen svært ved at undgå et besøg i baren.

Torsdag 25 MAJ ankom vi til Karlshamn. Efter en behagelig sejltur og spisning, kørte vi til Høje Taastrup, hvor de første blev sat af, og dernæst til Værløse, hvor resten stod af kl. 12.

En fantastisk god tur med mange kulturelle momenter kombineret med vandringer. En tur på 7 dage med alt betalt til kun 6.695 kr. må siges at være rimeligt, med alle disse oplevelser.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design