Loading...

Afslutning af marchen.

Rejseberetning

Nijmegen marchen 2015

01. september 2015 · Henning Rose

 

Nijmegen 2015.

 

I år var vi en lille gruppe på 9 personer der fløj til Amsterdam for efterfølgende at tage tog og bus til Nijmegen. Straks i Kastrup løb vi ind i problemer, da der var kaos ved bagagen-drop. Vi stod i kø i 30 min. Finn, der havde 5 billetter, kom lidt senere til kuffert afleveringen, hvilket resulterede i, at der manglede 5 kufferter i Amsterdam. Vi tog alle til Nijmegen for at afhente vores startkort. Finn og Torben måtter efterfølgende tage til Amsterdam for at hente bagagen. Vi blev indkvarteret på vandrehjemmet i St. Walrick på en 12 sengsstue.

Alle var nu klar til første marchdag. Vi tog shuttelbussen kl. 06.10 til startstedet. Bussen ankom lidt før end sidste år, dvs. at vi kom langt frem i startkøen, og det tog os kun 2 min. at komme ud af køen. Inden starten havde det regnet lidt, men ved starten holdt det op, og hele dagen var herefter med perfekt vandrevejr. Der var tilmeldt 46.000, men kun ca. 43.000 startede. Vi kom alle fint i mål uden problemer, men der opstod et problem ved ombytning af startkortet for en person. Ved indscanning om morgenen, var den ikke blevet registreret. Vi måtte stå i kø 1½ før vi fik det ordnet.

2. marchdag startede som dagen før, og også med perfekt vejr, stille, fra 16 – 19 ºC og let overskyet. Der var som sædvanlig megen musik og optræden langs ruten, og uddeling af slik og vand. Alle kom fint igennem denne dag.

3. marchdag startede som dagen før, og med samme vejr. Med vores faste indlagte pauser (kun en enkelt øl) kom alle godt igennem denne dag. Efter turen tog et par stykker på det lokale bryghus, for at smage på varerne.

4. marchdag startede shuttelbussen et andet sted pga. at ruten kom på tværs, så vi kom lidt senere ud denne dag. Vi kunne efter 11 km holde rast på vores vandrehjem. Vi fortsatte langs digerne til byen Malden. Her har vi tradition for en ølpause. Vi gik de sidste 8 km med stor tiljubling fra de mange tilskuere. Det var en stor fest med masser af musik. Ved målet blev vi samlet og fik vores medaljer og en øl, inden vi gik til den irske pub, for at fejre gennemførelsen. På vandrehjemmet var der om aftenen barbecue, men kød og gode salater.

Hjemturen startede godt indtil vi nåede Amsterdam. Ved indcheckningen fik vi at vide, at flyet var 10 min forsinket.  Senere blev forsinkelsen på 20 min, 1 t, 2 t og 3 t osv. Grunden var lukning af lufthavnen pga. uvejr. Vores fly var ankommet, men fløj ikke? Først sent gik vi ombord, og her fik vi at vide, at flyet havde haft et birdstrike, og man ventede på en tekniker fra København for at klarmelde flyet. Vi var først i Kastrup kl. 23.

Nijmegen 2015 var en rigtig god oplevelse, dog kunne vi godt have undværet problemerne ved ankomsten og afslutningen i Amsterdam.

 

Henning Rose

 

Fakta om turen:

 

Fly:                800 kr.

Tog:               300 kr.

Tilmelding:   

Indkvartering med fuld kost: 2.400 kr.

 

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design