Loading...

1. dag i bjergene.

REJSEBERETNINGER

Tyrkiet 2014

12. juni 2014 · Henning Rose

Mandag 28 ARP tog de tre turledere til Marmaris for at tilrettelægge de tre daglige vandreture. Terrænet var vanskeligt med store højder, så der måtte gås en del forgæves ture. Vi fik dog planlagt tre ture hver af de fem vandredage.

Torsdag 08 MAJ Tog vi til Dalaman for at tage i mod deltagerne. Flyet fra København ankom først og dernæst flyet fra Billund. På hotellet i Marmaris, Green Nature, var der anrettet en lille buffet til de ankomne.

Fredag 09 afholdes der briefing om Vandreugen samt udlevering af div. effekter. Kl. 10.45 var vi alle klar til først dags strabadser. Finn på 30 km turen gik med ca. 15 deltagere og Henning på 20 km turen gik med 46 deltager og resten tog med Torben på en 10 km tur. Vi gik alle til byen Marmaris. Herfra gik 10 km turen tilbage. De to andre ture fortsætter op i bjergene. Ad moderate stigninger gås der opad. Der blev oplevet flotte udsigter og vilde dyr i form af skildpadder. Langt oppe ad bjerget slutter turen da vejen var skyllet væk. Alle holdt frokost og gik herefter hjemad. Den lange tur tog en ekstra sløjfe ad landevejen. Vi gik ad strandpromenaden hjem til hotellet. Inden spisning var der udstræk. En flot dag på hhv. 10, 21 og 30 km i fint vejr.

Lørdag 10 startes der med morgengymnastik. Der spises og kl. 09 var alle klar til anden dags turen. Vi gik langs strandpromenaden mod byen Icmelet. Da vi skullle begynde en opstigning begyndte det at regne. På hele opstigningen og nedstigningen regner det. Pludselig brød solen igennem og regntøj blev taget af. Vi skulle nu passerer 4 brede åer, der dog ikke var så dybe, men flere trådte dog ved siden af. Turlederen havde medbragt badesandaler, som blev brugt til at støtte deltagerne over åerne. En deltager trådte helt ned i vandet, så han hjalp også med at få alle tørskoet over. Efter en længere stigning kunne vi atter gå ned gennem Marmaris til hotellet. Vi nåede hjem og spiser lidt i snack baren. 30 km holdet fik en lille sløjfe ad små interessante kringlede stier. Alt i alt en god dag med ture på hhv. 11, 21 og 28 km.

Søndag 11 startes der med morgengymnastik. Der var afgang med busser kl. 09. Vi kørte ca. ¾ time mod byen Datca. Ved parkeringspladsen blev vi sat af. Vi deles i tre hold, og går og ad et mindre bjerg og ned på modsatte side. Under nedstigningen var der flotte udsigter. Der var herefter en rundvandring på 10 km, hvor terrænet skifter meget, der var kyststrækninger, landbrug, skov, middelalderlandsby og klippeformationer. Efter rundturen gik vi samme vej tilbage. Og op ad en lang stigning og til sidst ned til p-pladsen, hvor bussen venter. En god varm dag med ture på hhv. 10 og 21 km. Der var selvfølgelig udstræk efter hjemkomsten.

Mandag 12 var det fridag. Mange disponerede selv over dagen, men mange havde valgt, at tage med Bravo Tours til Efesos, som var en udgravning, af en meget stor romersk by. Udgravningen overraskede meget, da den var stor og velbevaret. Der var bla. et stort amfiteater med plads til 25.000 tilskuere. En tur med store oplevelser.

Tirsdag 13 gik vi fra hotellet mod Marmaris og gennem byen. Vi gik nu langs en mindre vej ind i baglandet, og op ad en skovvej. Skovvejen endte i en stejl bakke, som tog pusten fra mange. Efter en pause var der endnu en stejl bakke. Efter bakkerne holdt vi frokostpause. Herefter gik den jævnt nedad ad nogle små spændende veje, og frem til hotellet. 30 km holdet fik en ekstra lang tur i baglandet af en spændende skovvej frem til, hvor 20 holdet holdt pause. Gode tur i fint vejr på hhv. 11, 25 og 35 km.

Onsdag 14 var vi klar til at gå kl. 09, efter gymnastik og spisning. 20 og 30 kmholdene gik op i baglandet (i højderne), hvorimod 10 km holdet tog promenaden til byen Icmelet. Efter turen i højderne sluttede de to andre hold også i Icmelet. Alle tog promenaden tilbage til hotellet. Ture på hhv. 11, 21 og 26 km. Kl. 18 havde vi lånt hotellets amfiteater for at holde Vandreugens afslutning. Der blev uddelt diplomer, erindringer og meget andet. En festlig afslutning på ugens strabadser. Efter spisningen blev der festet i hotellet all inklusive bar.

Torsdag 15 var afrejsedag. Dagen blev disponeret forskelligt, men sluttede i snack baren. Kl. 16 blev vi afhentet af bussen, der skulle kører os til lufthavnen. Omkring 20 personer havde valgt, at tage en ekstra uges ferie i Marmaris. Vi andre havde en behagelig flyvetur til hhv. København og Billund.

Fakta om turen:

Varighed:        1 uge

Arrangør:        MotionDanmark.

Rejseselskab:  Bravo Tours.

Pris:                 5.598 kr./person i dobbelt værelse

Tilkøb af ekstra ferieuge  1.900 kr.

Hotel:              Green Nature, med all inklusive.

Tre førte turer hver dag.

Morgen- og eftermiddagsudstræk hver dag.

Ønskes nærmere oplysninger kan vi kontaktes på hhv.: rose@email.dk eller vindum@hotmail.dk

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design