Loading...

Vandring gennem vinmarker og slotte.

REJSEBERETNINGER

Rüdesheim 2014

12. juni 2014 · Henning Rose

Foreningens første tur blev med bus fra Taastrup til Rüdesheim i Tyskland, hvor der var 48 tilmeldte fra de tre arrangerende klubber.

Mandag 21 APR mødte alle 48 deltagere op på Høje Taastrup station kl. 06.30. Bussen fra EGON´s afgik rettidig mod Rødby. I Tyskland gik turen til Hamburg, Hannover, Frankfurt og til Rüdesheim. På grund af megen trafik gik turen langsom, og vi var sent fremme (21.30) til hotellet, Zwei Mohren i Assmannshausen. Ved ankomsten fik vi tre retter mad, inden vi fik værelserne og gik herefter i seng.

Tirsdag 22 mødtes alle til morgenmaden, hvor der også kunne smøres madpakker. Kl. 09 var vi klar til at gå første tur. Vi deltes i to hold, et der gik langsomt og et der gik lidt hurtigere. Vi gik op ad nogle stigninger for at komme op i vinmarkerne. Herefter fortsatte vi langs markerne og Rhinen. Vi så på turen en borgruin, Ehrenfels, inden vi nåede Rüdesheim. Vi gik langs Rhinen til en park, hvor bussen holdt med vores madpakker. Efter spisning gik vi alle samlet gennem byen og langs vinmarker til en vinbonde. Her fik vi en rundvisning med efterfølgende smagsprøver. Vinen smagte godt, hvilket kunne ses på det, der efterfølgende blev indkøbt. Vi kørte i bus tilbage til hotellet, hvor der senere blev serveret en god tre retters middag. Vi har alle gået 13 km i fint vejr.

Onsdag 23 var vi igen klar til at gå kl. 09. Vi deltes i to hold, hold på hhv. 10 eller20 km. Turen blev gået ad små veje og skovstier. Der var flot natur over alt. Turene blev lidt længer en beregnet, så vi endte med 11 og 26 km. De sidste var først hjemme kl. 16, men der kunne fås en kold øl ved ankomsten. Vi havde sol og stille vejr med en temperatur på 21 ºC.

Torsdag 24 sejlede vi alle kl. 09.40, ad Rhinen til Loreley, en rigtig flot tur. Vi blev hentet af bussen og kørt op på Loreley klippen. Her var der en flot udsigt over Rhinen. Vi spiste vores tyske madpakke ved Rhinen, som bestod af en stor pølse og brød. Vi kørte til Tysklands bedst bevarede borg, Marksburg. Vi så den meget interessante borg, inden vi kørte tilbage til hotellet.

Fredag 25 skulle vi følge pilgrimsruten. Vi startede igen kl. 09 med at køre til byen Dörscheid, hvor 10 km holdet skulle starte fra. 20 km holdt kørte videre til byen Prath, hvor starten foregik. Ruten var ikke for godt afmærket, men den var flot og krævende. Begge hold mødes i Sankt Goarshausen, hvor bussen holdt med madpakkerne. 10 km holdet blev kørt hjem, og 20 km holdet fortsatte ad den rute de andre lige havde gået. Der var en del stigninger og flade områder, som var meget flotte. Vi nåede endelig frem til Dörscheid, hvor bussen holdt. Det var en hård tur med sol, stille, og 25 ºC. Turene blev på hhv. 12 og 23 Km.

Lørdag 26 kørte vi med bussen til slottet SlossVollrads, uden for Rüdesheim. Vi gik gennem mange vinmarker inden vi ankom til klostret, Johannisberg, som vi så en del af. Vi fortsatte gennem byen og igen over en del vinmarker, indtil vi ankom til klostret St. Hildegard, som vi også så. Vi blev kørt i bus til det store monument fra Frankrig/Tysklandskrigen. Herfra var det muligt, at tage svævebanen ned til Rüdesheim eller tage bussen til byen. Vi fik vores madpakke og herefter over en time til at se den gamle bydel. Der var utroligt mange gamle og flotte huse i bydelen. Vi mødes ved bussen og blev kørt til hotellet. Vi arrangerede en afskedsmiddag med god mad og vin. Der blev sunget, holdt taler og meget andet, en rigtig hyggelig aften.

Søndag 27 var afrejsedag. Der blev pakket, spist og smurt madpakker. Bussen afgik kl. 07.15. Vi kørte mod Puttgarden, og trafikken var med os denne gang, så vi nåede en færge før end beregnet. Vi ankom til Høje Taastrup kl. 21.

En meget fin tur med mange oplevelser, som forløb helt uden problemer.

Fakta om turen:

Varighed:        1 uge

Arrangør:        Rejseforeningen af 2007

Pris:                 4.995 kr./person i dobbelt værelse

Hotel:              Zwei Mohren, med fuld pension.

To førte turer i fire dage, samt en sightseeing dag.

Ønskes nærmere oplysninger kan vi kontaktes på hhv.: rose@email.dk eller rejseforeningen007@gmail.com

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design