Loading...

Der var mange svære stier.

Rejseberetninger

Cinque Terre 2014

03. november 2014 · Henning Rose

Med ”007” til Italien.

Fredag 12 SEP mødtes de 22 deltagere i Kastrup, for at flyve til Milano. Efter landingen havde vi arrangeret bustransport til Kystbyen Arenzano. Vi blev indkvarteret på et udmærket hotel. Vi gik til registreringen for den internationale IML march. Vi fik startkortene og andre effekter. Vi spiste middag på en nærliggende restaurant.

Lørdag 13 SEP gik vi til startsted, for at blive transporteret i bus til rutens startsted. 4 af vore deltagere tog en lidt sværere rute. Vi gik en del opad, og ad flotte stier. Vi ankom til første rasteplads. Her kunne vi få vand, mad og frugt. Vi fortsatte over et bjerg og ankom til kystvejen, hvor der igen var en rast med kontrol. Vi gik det sidste stykke til mål. Fin tur. Vi var nogen stykker der havbadede. Vi spiste på samme nærliggende restaurant.

Søndag 14 SEP vi gik igen til startstedet og gik ud på ruten. Der var en lang stigning på 3 km op til en rasteplads med kontrol. Vi fortsatte ad små stier langs en dal, og så gik det op igen, endda stejlt. Efter toppe var der igen rasteplads med fin service. Nedturen var ad små stier med vanskelige passager. Vi nåede ned til byen og fik vores IML stempler og diplomer, og en velfortjent øl. Efter spisningen var der tid til en aftentur i byen, med et efterfølgende barbesøg.

Mandag 15 SEP gik vi til stationen og tog toget til Levanto. Vi blev indkvarteret og fandt en frokostrestaurant. Vi havbader og gik tur i byen. Vi spiste de følgende dage på hotellet, hvor der blev serveret 4 retter god italiensk mad.

Tirsdag 16 SEP vi gik fra hotellet og op i højden. Vi fulgte en rute langs kysten med flotte udsigter. Der var dog flere vanskelige passager. Der var trængsel på stien, da der var mange andre vandrer. Vi nåede sidste udsigtspunkt, hvor der var en fin udsigt over de 5 byer. Nedturen til Monterosso var stejl og med mange trapper. Vi kom ned, og fandt en restaurant for vores frokost. Der er 7 der tog toget hjem, og 15 der tog en lidt anden rute hjem. Turen var hård op ad bakken, men efterfølgende en behagelig rute. Vi ankommer til Levanto og gik straks i havbad. En utrolig flot tur. Tur retur på 20 km i flot vejr.

Onsdag 17 SEP gik vi til stationen for at tage toget til Monterosso. Fra Monterosso gik det bare op og op indtil vi kom til et kloster. Her spiste vi frokost med en flot udsigt over dalen. Vi tog et lille stykke på landevejen før det atter blev en lille sti med mange svære passager. Vi kom frem til et udsigtspunkt, hvor byen Vernazza lå lige foran vores fødder. Vi kom ned og spiste frokost. Nogle tog toget hjem og andre blev lidt længere i byen. En fin tur på 16 km.

Torsdag 18 SEP blev vores kufferter hentet og kørt til byen Riomaggiore. Vi tog selv toget og i byen går vi straks ud på ruten mod byen Manarola. Vi skulle oprindelig have gået ad kyststien, men den var lukket, da stien var skyllet væk. Stien vi valgte var stejl op, og stejl ned, men meget udfordrende. Vi så byen, og valgte at tage toget til næste by, Corniglia. I Corniglia spiste vi frokost. Vi så lidt af byen inden vi tog Cinque Terre stien langs kysten til Vernazza. Vi så byen grundigt og tog toget hjem til Riomaggiore.

Fredag 19 SEP valgte vi som fridag. Nogle tog rundt i byen andre tog toget til Monterosso eller La Spezia.

Lørdag 20 SEP tog vi toget fra Riomaggiore til Pisa. Bagagen blev opbevaret på hotellet mens vi tog toget til den historiske by Lucca. Vi fik en fin guidede tur på 2 timer gennem byen. Vi tog toget tilbage til Pisa og blev indkvarteret på hotellet. Straks herefter gik vi til det skæve tårn, dåbskapellet og domkirken. Vi nåede lige hjem inden det blev mørkt. Vi fik et hurtigt bad inden vi gik til spisning.

Søndag 21 SEP havde vi bestilt en bus for at køre os til Milano lufthavnen. Vi ankom rettidigt og kunne taget flyet hjem til København.

 

En meget oplevelsesrig tur med mange udfordringer. En tur der stærkt kan anbefales.

Fakta om turen:

Varighed:        11 dage

Arrangør:        Rejseforeningen af 2007.

Rejseselskab:  EasyJet

Pris:                 8.900 kr./person i dobbelt værelse

Fuld kost.

Hotel:              4 forskellige hoteller.

Førte ture hver dag.

Deltagelse i IML marchen i Arenzano.

Ønskes nærmere oplysninger kan vi kontaktes på hhv.: rose@email.dk. eller Rejseforeningen007@gmail.com

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design