Loading...

REJSEBERETNINGER

Algarve 2013

05. maj 2013 · Henning Rose

Fredag 05 APR drog de 4 turledere af sted til Algarve i Portugal, for at tilrettelægge de mange vandreruter. Der skulle gås i 5 dage, og hver dag var der mulighed for at vælge en 10 km, en 20 km eller en 30 km rute. Vejret var med os, så vi fik lagt nogle gode ture. Vi løb kun ind i få problemer, idet nogle ruter skulle passere en flod, hvor det ikke var muligt at komme over, så der måtte tænkes alternativt.

Fredag 12 APR ankom flyet fra Kastrup med ca. 75 deltagere. Sidst på eftermiddagen gik vi en tur på 6 km med disse deltagere. Sidst på aftenen ankom flyet fra Billund med de resterende, så vi kom op på 152 deltagere.

Lørdag 13 APR startede dagen med en briefing. Kl. 10 var vi klar til de 4 ture, som deltagerne selv kunne vælge: 10, 20, 20+ og 30 km (på 20+ går man hurtigere og med færre pauser). De 3 lange ruter gik mod vest langs stranden og ind til byen Albuferia. Herfra videre ind i det let kuperede bagland ad små veje og hyggelige stier, og til slut lidt inde i byen, inden vi nåede hotellet.

Søndag 14 APR gik vi mod øst på klipperne langs stranden. En strækning som gik meget langsomt, idet den var meget krævende, men samtidig utrolig flot. Der var heldigvis en købmand efter denne strækning. Vi gik flere kilometer langs stranden, og her var der fantastiske klippeformationer at se. Vi gik op på klipperne, og kunne nu se klipperne fra en anden vinkel. Vi tog en lille landevej hjem. En tur på 22 km.

Mandag 15 APR havde vi bestilt busser, som skulle kører os til et andet område, Paderne. I området var der 3 ture på ca.10 km. Området var meget mere kuperet, stierne var meget ujævne med sten. Alle kom godt igennem de meget flotte ture med fine udsigter.

Tirsdag 16 APR var fridag. Mange valgte oplevelser på egen hånd og en del valgte at tage med på Bravo Tours tur "Algarves seværdigheder". En fin tur med mange oplevelser.

Onsdag 17 APR  blev vi igen hentet af nogle busser og kørt til et udfordrende område ved navn Rocha da Pena. Her skulle vi alle bestige et lille bjerg. Vi blev sat at ved den nærliggende landsby og gik til bjergets fod. Herfra var der en lang stigning op ad bjerget. For enden var der et udsigtspunkt. Vi gik nu på bjergkammen ad en lille sti med mange små udfordringer. Vi forlod bjerget og endte ved en landsby, hvor vi holdt frokost. Vi foretog en lille rundvandring og endte ved bjerget fod. Vi lavede endnu en sløjfe op til nogle gamle vindmøller, og ned til en lille lund med korkege. Vi gik ad landevejen til bussen. En tur på 21 km i sol varme.

Torsdag 18 APR tog vi landevejen til Albuferia, og herfra rundt om byens marina. Vi fortsatte langs kysten, hvor der var flotte bjergformationer. Vi holdt frokost ved en cafe, der lå i en lille lagune. Vi tog landevejen til byen og strandkanten hjem til hotellet. En tur på 17 km.

Kl. 17.30 kunne deltagerne få stemplet deres vandrebøger og kl. 18 var der afslutning, hvor der blev uddelt erindringer til de deltagere der havde været med 5, 10, 15, 20 og 25 gange.

Fredag 19 var hjemrejsedag. Først siges farvel til københavnerflyet og senere billundflyet.

Selv om vi var så mange deltagere, opstod der ingen problemer, alt gik som det skulle. Alle udtalte stor tilfredshed med turene, hotellet og arrangementet. Der er dog et men, idet over mange af vores deltager blev ramt af et maveonde, som heldigvis kun varede en dag.

Hver dag kunne man deltage i en let opvarmning inden turen, og om eftermiddagen var der ligeledes en udstrækning.

Vejret i hele perioden var perfekt, stille/let vind og 18 - 25 ºC.

Mange havde, for et mindre beløb, tilkøbt en ekstra uges ferie på Algarve kysten.

Fakta om turen:

Varighed:        1 uge

Arrangør:        MotionDanmark.

Rejseselskab:  Bravo Tours.

Pris:                 5.498 kr./person i dobbelt værelse

Tilkøb af ekstra ferieuge  1.800 kr.

Hotel: Auramar Beach Resort, med alle inklusive.

Fire guidede ture hver dag.

Morgen- og eftermiddagsudstræk hver dag.

Ønskes nærmere oplysninger kan vi kontaktes på hhv.: rose@email.dk eller vindum@hotmail.dk

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design