Loading...

REJSEBERETNINGER

Mallorca 2012

25. december 2012 · Henning Rose

Anden mini Vandreuge blevet afholdt i SEP/OKT, og denne gang på Mallorca. Inden selve vandringen, tog de to turledere til Mallorca for at gå turene igennem. Dette blev gjort ud fra erfaringerne fra Azorerne, hvor vi gik ind i problemer. I løbet af ugen blev de seks dagvandreture, en på ca. 10 og en på ca.20 km, planlagt med tilfredsstillende resultat.

Lørdag 29 SEP ankommer flyet fra Billund, og efter et kort infomøde, arrangerede vi en tur på ca.6 km i omegnen. Først meget sent om aftenen ankommer flyet fra Kastrup.

Søndag 30 SEP blev der holdt velkomstmødet for de 57 deltagere. Vi startede første tur kl. 11, men kort efter kom der nogle gevaldige regnbyger, så folk blev våde. Kun tre valgte at gå hjem, mens de øvrige fulgte de valgte turledere. Vejret var overskyet resten af dagen, og turene blev på hhv. 10 og 18 km. Om aftenen var der opvisning af flamingodansere.

Mandag 01 OKT tog vi strandturen. Her var der først lidt by, og herefter lidt skovsti. 10 km ruten gik til stranden, som blev fulgt helt til hotellet. 20 km turen fortsatte ud til en lille havn, for herefter at gå langs stranden hjem. Der blev gået hhv. 13 og 21 km.

Tirsdag 02 OKT kl. 09.30 blev vi hentet af en bus, som kørte til klosteret i Lluc oppe i bjergene. Vi blev igen delt i to hold, der i det varme, stille og solrigt vejr begav sig ud på de stenede små stier. Der var også mange stigninger, så alle små muskelfibre blev brugt. Efter en tur med mange flotte og dejlige oplevelser sluttede vi ved klostret. Her var det muligt, for de trætte vandre, at få en irsk kaffe der smagte af whisky (to dele whisky og en del kaffe), den var god.

Onsdag 03 OKT var der planlagt tur til den nærliggende naturpark. Vi gik gennem udkanten af byen til parken. Det meste af parken er menneskeskabt, men det var godt tilgroet med et rigt fugleliv. Visse dele var ikke så spændende at gå gennem, men andre steder var det varieret og flot. 20 kmholdet fik en lang tur i parken. På vej hjem var der mulighed for, at soppe i vandkanten hele vejen til hotellet. Det blev til hhv. 11 og 24 km.

Torsdag 04 OKT er igen bus dag. Vi kørte fra hotellet til byen Soller, som ligger i et bjergrigt område. Herfra tog vi toget til havnebyen Port de Soller. Alle gik fra havnen op på et udsigtspunkt, hvorefter gik 20 km gruppen langs kysten med mange flotte udsigtspunkter. Alle fik tid til at handle lidt i havnebyen, inden turen fortsatte til byen Soller. Turen foregik ad små spændende stier. Det var meget varmt, så de fleste fik en velfortjent kold øl på et af de mange udskænkningssteder. Vi gik til bussen, som holdt uden for byen. Dagens ture var på hhv. 11 og 18 km.

Fredag 05 OKT gik vi rundt om den nærliggende sø. I starten var der lidt by, som gik over i en natursti, med et godt udsyn over søen. Vi nåede tættere på Port de Alcudia og de store hotel komplekser kom inden for rækkevidde. Det var interessant, at se alle omgivelserne, hvor de tidligere "grisefester" blev afholdt. Vi nåede alle til havnebyen, hvor der var tid til at se sig lidt omkring. 20 km holdet gik langs kysten og ind i landet, og turen var meget varieret. Alle gik fra havnebyen langs stranden tilbage til hotellet. Efter hjemkomsten var der udlevering af diplomer, hvor den individuelle tilbagelagte distance var anført. Ligeledes var der mulighed for, at få et stempel i sin vandrebog. Kl. 19.15 blev vi hentet af nogle biler og kørt til en restaurant i Port de Alcudia. Her var der arrangeret en afskedsmiddag med tre retter god mad og rødvin.

Lørdag 06 OKT var afrejsedag. Billund deltagerne drog af sted kl. 07.30, men deltagerne til København ventede til kl. 18.30. De der blev tilbage, valgte at gå samlet til Alcudia, hvor de gamle romerske udgravninger blev set. Den gamle bydel blev også oplevet, og der var tilmed byfestival denne dag.

Alle dage var der før morgenmaden morgengymnastik med efterfølgende havbad i en flot solopgang. Om eftermiddagen var der udstrækningsøvelser, og også her efterfølgende havbad.

Kort sagt, en fantastisk tur med mange varme og lidt hårde ture, men med til gengæld med mange gode oplevelser.

 

Fakta om turen:

Varighed:        1 uge

Arrangør:        MotionDANMARK/Team Vindum.

Rejseselskab:  Bravo Tours.

Pris:                 6.895 kr./person i dobbelt værelse

Tilkøb af ekstra ferieuge  2.900 kr.

Hotel:              Ivory Player, med halvpension.

To førte turer hver dag i seks dage, (10 og20 km).

Ønskes nærmere oplysninger kan vi kontaktes på hhv.: rose@email.dk eller vindum@hotmail.dk

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design