Loading...

20 km holdet langs stranden.

REJSEBERETNINGER

Kreta 2012

30. maj 2012 · Henning Rose

Hvert år arrangerer MotionDanmark, der høre under Dansk Atletik Forbund, en Vandreugen til et sydligt liggende land. I år 2012 gik turen til Kreta. Denne tur var samtidig en jubilæumstur, idet det var 25. gang Vandreugen blev afholdt. For at markere jubilæet var grænsen forhøjet til180 deltagere.På Vandreugen tilbydes der fire forskellige distancer; en 10 kmi meget roligt tempo, en 20 km i moderat tempo, en 20 km i hurtigt tempo og en 30 km i rask tempo. Turen var arrangeret i samarbejde med Bravo Tours, der stod for transport og hotel med all inclusive.

For at deltagerne kunne få en optimal oplevelse, blev turene planlagt meget nøje. Der var fire turledere med på turene. De fire turledere tog derfor til området en uge før deltagerne ankom. De planlagde, og gik alle ruter igennem for at sikre, at de var fremkommelige, og at der var mulighed for rast og evt. mulighed for indkøb og toilet undervejs.

De fire turledere ankom således til Kreta 27 APR, og straks dagen efter gik de i gang med opgaven. Vejret var med os, en temperatur på 26 ºC og helt stille. Vi gik gennem små charmerende byer, lunde med oliventræer, plantager med orangetræer og åbne landskaber. Vi svedte meget især op ad de mange stigninger, der var i området. På sådanne ture gælder det om, at kende sig selv, for ellers kan det gå galt. Man skal altid have tilstrækkeligt med vand med, mellem ½ til 1 l vand. Der skal også medbringes lidt fast føde. For at undgå solen, skal der smøres godt med solcream og evt. medbringe en kasket/hat, så en skoldning i hoved/hovedbund og ikke mindst undgå, risikoen for solstik.

Ruterne blev diskuteret, beskrevet, og indtegnet på kort, så hver turledere havde et kopi af ruten. Ruterne blev også registreret på en GPS, således at det var nemmere at følge den planlagte rute. På Kreta forløb planlægningen af ruterne godt, idet vi ikke løb ind i de store forhindringer. Kun få gange gik vi ad veje der endte blindt.

Fredag 4 MAJ ankom det første fly fra København med ca. 80 deltagere. Da flyet fra Billund, desværre, først ankom kl. 22, havde vi arrangeret en eftermiddags gåtur for de første deltagere. Alle var glade for dette arrangement. Kl. 22 modtog vi de sidste gæster fra Billund.

Lørdag 05 MAJ var første vandredag. Alle startede med at få udleveret de effekter, arrangementet kunne tilbyde bl.a. en jubilæumstrøje, og efterfølgende blev der afholdt et informationsmøde. Efter mødet, blev der gjort klar til de første ture. Deltager kunne frit vælge mellem de fire ture. Fra hotellet Sirios, som lå lidt ude fra byen Chania, kunne vi gå langs kysten, og efterfølgende gå ind i landet. Turene bød på flotte indtryk ved kysten, og landlig idyl og bakker inde i landet. Turene var nemme, da selv små veje var asfalterede. Efter turene kunne deltagerne, efterhånden som de kom hjem, forsyne sig med drikkevare og lidt til maven efter behov.

Søndag 6 MAJ stillede deltagerne til morgengymnastik, hvis de havde lyst, omkring 45 deltog. Turene gik ind i landet gennem spændende landsbyer og med de sneklædte bjerge i baggrunden, hvilket var et imponerende syn. Første rast var en flot spansk kirke, hvorfra vi gik til klostret Kastelos, hvorfra vi gik ad en lille snoet brolagt vej, og op ad trapper til et lille kapel, en flot oplevelse. og imponerende udsigt. Vi fortsatte gennem oliven- og orangelunde til hotellet, hvor der ventede en kold øl eller lignende. De der havde lyst
kunne deltage i udstrækningsøvelser efter turen.

Mandag 7 MAJ starter med morgengymnastik, inden turen går langs stranden til byen Chania. Turen var en stor oplevelse. Der blev vandret ad små stier mellem lavablokke og klippeformationer, et storslået syn. I byen holdt vi rast på et lille torv, inden turen fortsatte gennem den gamle bydel til kysten, og langs denne til et stort monument. Vi går samme vej tilbage for at nyde de flotte indtryk. Ved havnen går vi ud på molen og langs haven. Her er det en speciel oplevelse, at se byen fra søsiden, og se den gamle moske på
havnefronten. Langs havnen var der et utroligt liv af glade mennesker. Deltagerne fik en time til at suge oplevelserne til sig, inden turen fortsatte ad strandpromenaden og kysten hjem til hotellet.

Tirsdag 9 MAJ var det fridag. Her kunne deltagerne vælge at tage en tur med Bravo Tour til "Det skjulte Kreta", eller lave noget på egen hånd. Desværre ville Bravo Tour ikke arrangere en tur til Samaria kløften, men det fandt heldigvis mange ud af selv, så de der tog på denne tur, med en anden arrangør, fik en fantastisk oplevelse i kløften. Det er simpelthen et must, når man er vandrer og er på Kreta, selv om mange fik ømme ben efter turen.

Onsdag 10 MAJ havde vi arrangeret en bustur ud til Mølledalen. Mølledalen er en spændende kløft ved byen Rethimnon. Vi blev kørt op til turens start/mål, hvorfra vi gik ad asfaltvej til dalens begyndelse. Her begyndte prøvelsen. Alle skulle igennem dalen, og den startede meget blidt, men blev mere og mere spændende. Åen skulle passeres flere gange over små sten, så mange nåede at få sat en fod i åen. Der skulle passeres mindre forhindringer, gås op ad små stier, passere mange ruiner af de gamle møller, ad smalle stier med skrænter, men med flottet udsigter. Efter den varme tur, hvor mange måtte
give sig 100 %, sluttede vi heldigvis ved en godt placeret lille restaurant, hvor alle købte noget koldt at drikke. Da vi havde de første 100 deltager igennem, fortalte vi værten, at der kort efter ville komme yderligere 70 personer, kom der et stort smil på han læber. Denne dag var der kun en 10 og en 20 km tur, og 10 km turen sluttede på restauranten. De resterende måtte en varm tur op i bjergene for at få hele turen med. 20 km deltagerne blev endelig samlet og kørt tilbage på hotellet.

Torsdag 11 MAJ var atter en varm dag. Efter morgengymnastikken blev holdene sat. Målet var at gå til en sø inde i landet. Vi startede selvfølgelig med straks at tage et par bakker for at blive varme, og fortsatte ind i landet. Det var et flot syn med appelsinlunde på begge sider af vejen og med de sneklædte bjerge i baggrunden. Vi gik gennem et smukt terræn
inden vi nåede til søen. Her var der mulighed for en længere rast ved cafeteriet. I søen kunne observeres både fugle og skildpadder. Vi gik nu et stykke op ad bakke og ind i landet på en mindre sløjfe. Ved hovedvejen, som vi passerede var der en mindre kiosk. Kioskejeren lyste op, da han så os, ca. 45 vandrer, komme gående mod kiosken. Efter en længere pause vandrede vi hjem til hotellet, hvor der ventede noget koldt at drikke. Omkring kl. 18 var der uddeling af diplomer, hvor km antallet var påført, og stempling af vandrebøger, som mange sætter stor pris på at have ajour. Senere var der officiel afslutning, hvor der bl.a. blev udleveret erindringer til de deltagere der havde været med hhv. 5, 10, 15, 20 og 25 gange. Kun to deltagere kunne have rundet 25ende gang. Desværre var den ene forhindret, så Finn Henriksen (der var turleder på 30 km turen) kunne således modtage erindring for 25ende gang.

Ser man det i perspektiv, så har han hver gang gået prøveturen og selve turen dvs. 300
km i 25 år, så alene på Vandreugerne har han opnået7.800 km!

Fredag 12 MAJ var hjemrejsedag, og de deltagere der skulle til København skulle med bus kl. 09.30, men Billund holdet fik mulighed for en formiddags tur på 10 km og en eftermiddagstur på 10 km.

Selv med så mange mennesker, som vi var, opstod der ingen problemer, alt gik som det skulle. Alle udtalte stor tilfredshed med turene, hotellet og arrangementet.

Mange havde, for et mindre beløb, tilkøbt en ekstra uges ferie på Kreta.

Fakta om turen:

Varighed:        1 uge

Arrangør:        MotionDanmark.

Rejseselskab:  Bravo Tours.

Pris:                 6.395 kr./person i dobbelt værelse

Tilkøb af ekstra ferieuge 2.550 kr.

Hotel:              Sirios, med all inklusive.

Fire førte turer hver dag.

Morgen- og eftermiddagsudstræk hver dag.

Line dance:   2 aftner med instruktør.

Ønskes nærmere oplysninger kan vi kontaktes på hhv.: rose@email.dk eller vindum@hotmail.dk

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design