Loading...

REJSEBERETNINGER

Tyrkiet 2011

01. april 2011 · Karl Højhus Jeppesen

En gruppe på 30 veltrænede og humørfyldte danske gængere stod mandag eftermiddag den 17. oktober 2011 i Billund Lufthavn meget spændte og ventede på at blive tjekket ind på flyet til Tyrkiet. Selvom kufferter og tasker var fyldte til bristepunktet, var der heldigvis ingen, som skulle betale strafafgift.

Alle deltagere skulle i ugens forløb sammen med tur-lederne Knud O. Andersen og Hanne F. Andersen fra Viborg, deltage i den 12. IVV Olympiade i Antalya, Tyrkiet. Vi var således i alt 32 deltagere fra Danmark fordelt med 1 deltager fra Fyn samt 31 deltagere fra Jylland, så det var et meget pænt og sobert selskab, som var samlet og nød det sammen.

Tur-lederne Knud og Hanne var rejst nogle dage i forvejen, for at gøre mange praktiske ting klar til alle os andre. Det skulle vise sig at være et af mange gode initiativer af turlederne, for allerede om aftenen, da vi ankom til Antalya og blev indkvarteret på vort Hotel Adonis, - som var et meget flot og velfungerende hotel, - var der sørget for at der var stor buffet med aftensmad til os alle, - det nød vi alle efter rejsen dertil.  

De af os som havde betalt et lille ekstra beløb for at nyde all inclusive alle dage, gik også straks i gang, -  i øvrigt sammen med alle de andre, - med at nyde de lokale øl samt den lokale vin, som var ganske udmærket.

Bytur og heldagstur
Der var planlagt bytur og heldagstur de næste par dage og fælles for turene var, at vi havde en lokal guide med, som var rigtig god til at fortælle om de mange seværdigheder og herunder også de mange historiske seværdigheder.

Tirsdag var der bytur, som startede med rundvisning ved Düden vandfaldet, som har en højde på25 mlige ned i havet, - (det nedre vandfald). Derefter gik turen så videre til Kaleici (den gamle bydel) med Den rillede moske, Hadrians port og den knækkede minaret. Godt middag nåede vi tilbage til hotellet og kunne nyde solen og varmen ved poolen, nogle var taget på officielle byvandringer 2 steder, andre gik ture i byen eller ved vandet.

Onsdag var der heldagstur, som startede med, at vi kørte mange kilometer på de Tyrkiske veje, hvorefter vi så kom til Side med bl.a. rester af Opollontemplet og et romersk teater. Næste stop var Aspendos samt rester af den romerske aquadukt, der har været32 kmlang. Derefter gik turen til Perge med den lange handelsgade i byen og hipodromen samt teateret udenfor. Sidste stop var ved Konyalti vandfaldet med højden på13 m. En lang men meget interessant dag igen, hvor vi fornemmede historiens vingesus i Tyrkiet. Fælles for deltagerne var, at de var trætte og slappede af inden de kommende dages vandre, cykel- og svømmeture.

Medens hovedparten af deltagerne var på heldagstur, kaldte pligterne på formand Gunner Nielsen, Vibeke Kjestrup, Anne Marie-Lynderup og Klaus Nielsen, som alle var til IVV-møde i Antalya, sammen med deres kollegaer fra mange andre lande, som også skulle deltage i IVV Olympiade i Antalya. På IVV-mødet blev der overrakt hædersbevisning til Klaus Nielsen efter mange års indsats for DMF m.v.

Åbning af den 12. IVV Olympiade i Antalya
Torsdag over middag var der åbning af den 12. IVV Olympiade og det foregik på byens store plads i Antalya. I alt ca. 2.500 personer fra 46 forskellige lande deltog i IVV Olympiaden. Efter musik og taler gik alle deltagerne fordelt pr. land med flag og skilte i spidsens for hvert land til det olympiske stadion, hvor den olympiske ild blev tændt i Glaspyramiden på stadion, hvor der også var taler, indslag og folkloreshow m.v.

Det var et utroligt flot syn at se de mange gængere fra alle de forskellige landene gå de ca. 5-6 kmfra byens torv til det olympiske stadion. Det var tyrkiske børn og unge i lokale folkedragter, som gik i spidsen for hvert land og bar de pågældende landes flag samt skilte med navne på de forskellige lande, og der var fyldt med tilskuere på ruten. Efter åbningshøjtideligheden var der flere af deltagerne, som for første gang benyttede lejligheden til at gå de ca.11 km, som der var fra det olympiske stadion til vort Hotel Adonis. En skøn tur, som flere af deltagerne gik de efterfølgende dage med en flot udsigt til havet på den ene side og den smukke by på den anden side.

Dejlige dage med forskellige vandreture
De næste 3 dage var der flere forskellige dejlige vandreture at vælge imellem, både naturmæssigt men også på længden. fredag var der nogle, som tog til Kursunlu Waterfalls, for at gå marathon. Hovedparten af deltagerne gik den lokale tur langs havet og retur igen på ca. 27 km. Det var gode ture og specielt, når man kunne gå ude i den dejlige sol og varme.

Lørdag kørte bussen til Kemer, hvor der var mulighed for at gå i Taurus Mountain, enkelte valgte at gå Marathon, mange valgte20 kmeller10 kmog enkelte5 km. Det var igen fantastiske ture og nogle gav udtryk for, at det havde været hårdt. Da vi kom tilbage til den Olympiske stadion var der nogle, som gik de11 kmtil Hotel Adonis.

Hovedparten af deltaerne deltog for at vandre, men der var også nogle, som efter vandreturen, valgte gat cykle en rute og svømme en rute, flere opnåede således at få IVV-stempler for både vandring, cykling og svømning samme dag, - meget flot klaret af dem også.

Søndag gik turen fra den Olympiske stadion langs havet til den modsatte del af byen og der kunne vælges mellem 10 og5 km. Der var dog flere, som igen gik turen på11 kmfra den Olympiske stadion til Hotel Adonis, - det var ligesom om, at man ikke kunne få vandreture nok.

Søndag over middag var der afslutning på den 12. IVV Olympiade i Antalya, som foregik på den Olympiske stadion med fælles indmarch og taler m.v. Der skulle siges på gensyn til vandrer fra andre lande efter en fantastisk uge.

Der blev også festet søndag aften på Hotel Adonis efter en god og dejlig uge, vor deltagerne havde fået lært hinanden at kende.

Mandag formiddag gik turen tilbage til Danmark, og alle var enige om, at det havde været en dejlig og fantastisk oplevelse at deltage. Formand Gunner Nielsen sagde pænt tak til turlederne Knud og Hanne Andersen.

Gunner Nielsen sagde også tak til de mange deltagere for deres positive måde at være på, der havde ikke været negative oplevelser af nogen art i ugens forløb, tværtimod var det glade smil og bemærkninger, som havde præget hele ugen. Fælles for alle deltagere var, at de havde haft en rigtig god, positiv og dejlig oplevelse i Antalya, Tyrkiet.

IVV Olympiade den 25.-29. juni 2013 i Østrig
Næste IVV Olympiade er planlagt til afholdelse den 25.-29. juni 2013 i Val Gardena, Dolomites, Südtirol. Østrig. Mange af deltagerne gav udtryk for, at de gerne vi deltage igen ved IVV Oympiade 2013 i Østrig.

Gunner Nielsen gav udtryk for, at DMF vil arbejde for, at der bliver arrangeret en tur til IVV Olympiade 2013 i Østrig. 

Tak til alle for en dejlig tur til IVV Olympiade i Antalaya, Tyrkiet og jeg glæder mig til at deltage sammen med jer igen til IVV Olympiade 2013 i Østrig.

Med venlig hilsen

Karl Højhus Jeppesen
Videbæk

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design