Loading...

REJSEBERETNINGER

Azorerne 2011

01. maj 2011 · Henning Rose

For første gang blev der afholdt en mini Vandreuge. Antallet af deltagere var begrænset til 40-50 personer, og der var ikke, som på "Vandreugen" ture der var gået igennem ugen før.

Næsten samtidig ankom flyene tirsdag10 maj fra hhv. Billund og Kastrup til Ponta Delgarda på Azorerne, og deltagerne blev kørt til hotellet (Terra Nostra) midt på øen. Vi fik værelserne hurtigt, og aftalte at mødes kort efter for at gå en tur. Vi tog en tur rundt om den nærliggende sø, som var utrolig flot og lå i et interessant område. Turen kom op på 11 km. Værelserne var gode, og vi fik hver dag en god tre retters menu, så ingen gik sultne i seng.

Onsdag11 maj startede dagen med morgengymnastik, morgenmad, og kl. 09 var vi klar til dagens tur. Vi blev delt i to hold, et på hhv. 10 og 20 km. Det lille hold gik stille og roligt rundt om søen og op over en stor bakke. Vejret havde været godt fra starten men oppe på bakketoppen nåede vi op i skykanten. Det var meget tåget, og der var seks veje at vælge imellem. Efter lidt søgen fandt vi den rigtige vej, og nåede frem til hotellet. Deltagerne på den lange rute, gik ind i et problem, hvor stien var styrtet sammen, og det kræver mange ressourcer af alle for at komme videre. Nogle valgte senere at tage en taxi hjem, mens andre bed de næste strabadserne i sig. Alle fik en uforglemmelig dag.

Torsdag12 MAJ var der igen morgengymnastik, morgenmad, og kl. 09 kom bussen, som skulle kører os til startstedet. Vi blev sat af ved en lille landevej, og straks gik det temmelig stejlt op, og det fortsatte de næste 6 km. Nogle etaper gik det endda meget stejlt opad. På toppen af bjerget spiste vi vores medbragte mad, mens vi havde en god udsigt over Ildsøen. Herfra kunne vi se bussen, som skulle hente os, og det var heldigvis kun to km ned ad bakke. Vi kørte mod byen, hvor vi samlede det andet hold op. En dag med lidt udfordringer.

Fredag13 maj kørte bussen os til hovedbyen Ponta Delgada. Der var igen to distancer, og det lille hold gik gennem byen, som var meget spændende, og endte noget uden for byen. Vi gik tilbage til byen langs kysten. Vi havde nu tid til en lille rundtur i byen, for at se de seværdigheder der nu var. Vi stak ud nede ved havnen, inden vi kørte hjem til hotellet. Vi var mange der gik i det store varme bad, som blev opvarmes af varme kilder, - det var rigtigt dejligt.

Lørdag14 maj gik vi samlet til den nærliggende termiske park, som var et utroligt spændende fænomen at opleve. Det lille hold havde denne dag 36 deltagere. Vi gik ad den rolige, flotte landevej til en havneby, hvor vi spiste frokost. På vej tilbage gik ruten op af et stejlt bjerg, og her blev det lille hold delt op i to hold, et der tog landevejen hjem, og et der tog den stejle skråning og en natursti hjem. Vi mødtes alle i det varme naturbad for at slappe af.

Søndag15 maj starter vi alle med at gå en tur i hotellet park, hvorefter vi blev opdelt. Det lille hold gik mod en skovsti, men den var sværd at finde. Vi fandt den, men efter et par km, var stien meget tilgroet og ret ufremkommelig. Vi gik tilbage og tog en alternativ vej. Vi gik ad landevejen og nåede til et bjerg, hvor der var et perfekt udsyn over søen. Vi tog nu en lille spændende sti ned ad bjerget, og herefter et velfortjent bad i den varme pool.

Mandag16 maj kørte bussen os til udkanten af tvillingsøerne, som er to store vulkan krater. Det lange hold skulle gå langs kraterkanten hele vejen rundt og det lille hold ned i krateret og op igen. Turen bød på mange oplevelser og flotte udsigter. Turen var ned ad bakke, et stykke meget fladt, og først til sidst skulle hele opstigningen tages. Efter en tur på 18 km var det en hård omgang. Hele selskabet mødtes i poolen, hvor Uffe uddelte en lille rom til alle.

Tirsdag var afrejsedag, hvor vi skulle tidligt op og med bus til lufthavnen.

En fortræffelig uge med mange oplevelser, og temmelig heldig med vejret, selv om der ikke var meget sol.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design