Loading...

Fodsporet #93

Bliver du også nogle gange bare så træt af motionsopslag på sociale medier?

12. februar 2021 · Nina Christensen

af Susanne Grøn og Susanne Findsen

Kender du det – efter en lang dag på arbejdet, ventetid på bussen, indkøb på vej til stationen, og selvfølgelig ingen siddeplads i toget. Så kommer du træt hjem og sidder endelig ned et øjeblik og slapper af med at tjekke Facebook. Og hvad finder du der? Selvfølgelig ”motions-opdateringer”- masser af opslag fra venner, der har været ude at løbe, gået en smuk lang tur om søen (16.000 skridt), cyklet en fantastisk rute (13 km.) eller siddet meget længe (27 minutter) i en eller anden ekstrem yogaposition. Får du så også annoncer fra forhandlere af hjemmetræningsudstyr, slankekure og ture til udlandet med 80 aktiviteter og masser af træning? Kender du det, at blive lidt mere træt end du var i forvejen?

I sådan en situation får jeg lyst til at poste et billede af de trætte fødder… de tunge indkøbsposer… eller det overfyldte tog. Får lyst til, at der er lige mange opslag af det sure og af det søde :-)

Men det er selvfølgelig nemmere og sjovere at poste en gå- eller løbetur med et enkelt billede, end det er at fortælle om din ”motionsdag”:

  • Balancetræningen: at stå 16 minutter i togets midtergang med to fyldte bæreposer
  • Styrketræningen: at gå med de tunge poser med vaskepulver fra stationen og hjem
  • Morgentur med hunden: blev nærmest en løbetur fordi du sov over dig
  • Rask gang til stationen: det tar’ 7 minutter i rask gang
  • Trapperne på stationen: der er altid kø ved rulletrappen
  • Trapperne til kontoret på 3. sal: i løb fordi du kom for sent 
  • Stående møder fordi det er så smart: skulle kun tage 20 minutter, men det blev til 55! 
  • Og i aften:  den lange tur med hunden, andet kan man jo ikke være bekendt vel? Hunden har jo ventet på det hele dagen :-)

Hvis din dag også ser sådan ud, så drop bare en evt. dårlig samvittighed. Du har jo sikkert alligevel fået en god portion motion i dag. Læn dig tilbage og vær tilfreds over dagens hverdagsaktiviteter. Og underkend ikke, at når dagen er omme, så har du faktisk fået brugt kroppen på en meget afvekslende måde.

Glæd dig til weekendens vandretur, cykeltur, løbetur eller – glæd dig til at måle distance med dit nye ur med et kort over ruten og upload også gerne antallet af forbrændte kalorier. Og glæd dig til at se, hvor mange Likes du kan få. Måske er der nogen, som spørger til turen og vil gøre det efter – så har du endda givet inspirationen videre. 

Næste gang du lige smugkigger på Facebook eller Instagram eller et tredje sted, så lad dig bare underholde og inspirere af de sjove opslag fra folk, som laver mavebøjninger med baby på maven eller dem som kan få hunden til et efterligne armbøjninger, eller optag på video dine 20 minutter med energisk rengøring og læg det op i forøget tempo, så alle de andre hårdtarbejdende familiefædre også kan få et smil på læben. 

God fornøjelse med at smække benene op i sofaen i aften :-)

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design