Loading...

Fodsporet #87

Sommerens overraskelser - gemte eller glemte perler

03. august 2020 · Nina Christensen

af Susanne Grøn og Susanne Findsen

Sommeren er over os, og vi holder ferie i Danmark i år – de fleste af os i hvert fald! Der er udsolgt på campingpladser og i sommerhusene, færgerne har været gratis for fodgængere, og det har givet anledning til at tænke kreativt i ferieplanlægningen. Med tre ugers ferie er der også gode muligheder for at komme vidt omkring og opleve nye spændende steder i Danmark. Måske er der noget som ligefrem har overrasket? Har du genopdaget et skønt sted? Eller fundet en perle i naturen? Dette Fodspor skal handle om steder lidt fra alfarvej, som har overrasket os på vores vandreture. 

Ved Smålandsfarvandet på Sydsjælland ligger en - for os- gemt perle: Knudshoved Odde. Knudshoved Odde er en 15 km. randmoræne, som giver anledning til helt særlige naturoplevelser, idet den består af 15 forskellige naturtyper, herunder strandvolde, klitter, overdrev, skove og søer.  Odden er bilfri (cykler tilladt), den er meget kuperet med høje klinter med flot udsigt over vandet og de sydlige øer. Den yderste del af spidsen er fredet. Hvis du bruger den yderste p-plads koster det kr. 20 (mobilepay ell. kontant), beløbet går til bevarelse og vedligeholdelse af området. Derfra er der en 18 km. smuk vandretur Knudshoved rundt.

Vi kan anbefale overnatning i området omkring den lille by Nyråd, her er der gode muligheder for korte gåture ned til vandet/Storstrømmen, hvor der er smuk udsigt ud over øerne syd for. Besøg også den gamle konge- og færgeby Vordingborg, når nu du er i området.

En anden interessant vandrerute i området er Santiago-ruten, som er en del af de danske Pilgrimsruter. Santiago-ruten går fra Vordingborg til Guldborgsund (27 km.), videre til Sakskøbing (13 km.), til Maribo (14 km.) og til Rødby (21 km.). På ruten møder du det klassiske Danmark med langstrakte udsigter til kornet på markerne, små husmandssteder og det blå hav.

På det sydlige Lolland finder du endnu et virkelig skønt naturområde, som også for nogle af os kan klassificeres som godt gemt eller glemt. Det er naturreservatet Saksfjed-Hyllekrog øst for Rødby, som er et af øst-Danmarks vigtigste områder for trækfugle. Reservatet består af 163 hektar strand, klit og skov, men særligt Hyllekrog-tangen på 5 km. er en tur værd. Hyllekrog Fyr er nyrenoveret, og det er gratis at gå op i det og nyde udsigten. Områdets trækfugle præsenteres med store plancher på smukkeste vis.  

For historieinteresserede er der på Lolland også mulighed for gode oplevelser med mange velholdte gamle borge. Nysted for eksempel ligger virkelig smukt i bunden af en lille fjord med Aalholm Slot fra 1329, og så er der Fuglsang Park og Søholt Barokhave, som også er besøg værd. 

Hermed inspiration til flere sommerture ud i det danske land. Rigtig god fornøjelse på vandreturen. 

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design