Loading...

Fodsporet #84

Den danske klassiker af vandreture

26. maj 2020 · Thomas Lind

af Susanne Grøn og Susanne Findsen

Amerikanerne har én, Canadierne har én; og vores broderfolk i Sverige har én. Skal vi ikke også have en klassiker – et forslag til de allerbedste vandreruter i Danmark? Hvad skal en dansk klassiker består af? Kyststrækninger, pilgrimsruter, gammel skov eller bakker og øer? Hvilke vandreruter er dine favoritter? Hvilke ruter kan måle sig som ultimative vandreoplevelser?

Fodsporet_ny1

Amerikanerne kan noget med at tænke stort! Den Amerikanske organisation The Wilderness Society beskriver 15 ultimative vandreruter, som udmærker sig ved at være meget lange og meget spektakulære. The Pacific Crest Trail er meget berømt 4270 km. lang vandrerute langs USA’s vestkyst, som strækker fra Mexicos til Canadas grænse.Vandring ad denne rute er for mange mennesker en stor personlig udfordring og et livsprojekt.

New Zealand har en række spektakulære vandreruter officielt kaldet The Great Walks. The Great Walks er velmarkerede ruter som går gennem mageløs natur af kløfter og dale, gamle skove, over bjerge og langs hav og fjorde.

I Sverige er Kungsleden den ultimative klassiker. Kungsleden mellem Abisko og Hemavan i Lapland udråbes til at være en af verdens bedste vandreruter. Den blev skabt af Den Svenske Turistforening i begyndelsen af 1900-tallet og er ca. 400 km. Lang.

Men nu gælder det vilde vidunderlige Danmark. Vores natur præsenteres for tiden på smukkeste vis i naturprogrammet af samme navn, og med Covid-19 som ubuden gæst, er en dansk vandreferie mere aktuel end nogensinde. Hvilke vandreruter i Danmark er de fineste, mest udfordrende, mest spændende eller mest populære?

VisitDenmark har naturligvis et godt bud på Klassiske vandreruter i Danmark. Faktisk lægger Danmark jord til to internationale vandreruter:

E1 starter i Nordkap passerer gennem Danmark fra Grenå til grænsen ved Rønsdam og fortsætter til Castellucio i Italien.

E6 starter i Kilpisjärvi, og går gennem Danmark fra Kastrup til Kruså, hvor ruten fortsætter til Alexandroupolis i Grækenland.

Fodsporet_ny2

Kunne det være en ide at gå den danske del i år? Ellers er der en række lange nationale ruter hvor man kan opleve det hele!

  • Redningsvejen fra Agger til Hanstholm (50 km)
  • Hærvejen fra Padborg til Viborg (ca. 280 km)
  • Trækstien, Gudenåen fra Silkeborg til Randers (70 km)
  • Gendarmstien fra Padborg til Als (74 km)
  • Kyst til Kyst Stien fra Blåvand til Vejle (120 km)
  • Øhavsstien langs det Sydfynske Øhav (220 km)
  • Sjællandsleden fra Sjællands Odde til Stevns (400 km)
  • Fjordstien rundt om Isefjorden og Roskilde Fjord (275 km)
  • Camønoen rundt på Møn og Nyord (175 km)
  • Bornholms kyststi (115 km)

eller der er din helt egen lokale favorit!

Sommeren byder på korte eller lange ture overalt i Danmark. Brug Dansk Vandrelaug til planlægningen så det bliver en perfekt vandretur. Rigtig god fornøjelse.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design