Loading...

Fodsporet #77

Brug App’en i turplanlægningen!

23. september 2019 · Nina Christensen

af Susanne Grøn og Susanne Findsen

Skal du på vandreferie, på forlænget weekend eller bare på dagstur, så få hjælp til turplanlægningen med en applikation på din telefon eller tablet. Bevares – jeg synes også, at du skal lade telefonen blive i lommen når du nyder naturen. Men i turplanlægningen kan en App’ være en stor hjælp til at se på kort, opmåle turlængder, få inspiration til attraktioner eller overnatning i området. Og når du er på tur, hvor der ikke altid er internet dækning kan du stadig finde værdifuld information i applikationer, hvis du har downloadet dem på telefonen. Med App’ens kort, rutebeskrivelser og lister over seværdigheder kan du nemmere improvisere aktiviteter, finde vej eller søge hjælp. 

'Must Haves' og sjove App's

Der findes massevis af App’s med kortmateriale af forskellig kvalitet, der er App’s som er velegnede til at opmåle din rute når du går, før eller efter turen. 

Der er nogle ”Must have” App’s til brug for at tilkalde hjælp; eksempelvis 112 App’en med hvilken du både ringer op til Alarmcentralen og sender en GPS position afsted. Og så er der naturligvis Hjertestarter, som anviser nærmeste Hjertestarter. 

Og så er der alle de sjove App’s, som hjælper til at gøre oplevelsen større når du er på tur. ViewRanger er en virkelig god App med ruteguider i hele verden og topografiske kort af god kvalitet. Footpath Ruteplanlægger er en App, hvor du med fingeren f.eks kan tegne en råskitse af en rute med de punkter du vil besøge, og så finder appen de nærmeste stier/veje, beregner afstande og højdemeter ud derefter. Gå selv på jagt i App Store og find en App som er relevant for dig. Se også denne artikel fra Dansk Vandrelaug, der anbefaler en række applikationer, som vandrere kan have glæde af. 

Nationalparkerne, kommuner og turistforeninger

Vores nationalparker og mange kommuner og turistforeninger har udviklet udmærkede gratis App’s til at gøre turisters besøg rigere og nemmere at tilrettelægge. Vi vil gerne særlig slå et slag for et par af Nationalparkernes applikationer, som frister med mange smukke billeder og bugner af turforslag. Vi håber, at de kan inspirere til nye fantastiske oplevelser i naturen. 

Nationalpark Skojdungernes Land i Midtsjælland, har en applikation med interaktivt kort, 16 rutebeskrivelser, lister over steder at besøge på vejen, overnatning, stier, shelters, havne og meget mere. Kig på detaljerne omkring de 40 km. vandreruter på Skjoldungestierne fra Gl. Lejre til Hvalsø, Roskilde og Osted eller få fakta om Gudernes Stræde, en 64 km. lang vandrerute fra Isefjorden til Køge Bugt. 

Nationalpark Thy i Nordjylland har også en flot og funktionel App, hvor du filtrerer informationen efter dine interesser ekk. Cykel og vandreruter med natur som fokusområde. Så vises en række udflugtsmål på det interaktive kort. Under Steder beskrives naturen på listeform med alt lige fra Herkulesmyren til Storspoven, og man kan quizze fem spørgsmål på tid, så hele familien er underholdt. Endelig er der ikke mindre end 48 rutebeskrivelser med kort. Søg eksempelvis også toiletter, drikkevand eller bålsteder i Nationalparken. 

God tur med div. App´s

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design