Loading...

Fodsporet #70

Julen er hjerternes fest

05. december 2018 · Susanne Findsen & Susanne Grøn

Julen er hjerternes fest, hvilket vi i dette Julefodspor vil fejre på to måder. Vi giver inspiration til julelege, som vil glæde vandrekammerater, familie og venner til jeres julekomsammen eller juletræning - og det er julelege, som dit hjerte vil elske dig for.

En god "isbryder" og opvarmningsaktivitet er legen: Bjørn, Myg og Laks. I kender den nok som Sten, saks og papir. Reglerne er enkle: To personer står med ryggen til hinanden og tæller ned 3-2-1, så vender de sig med et hop rundt mod hinanden og leger enten: Bjørn som angriber, myg som stikker eller laks der svømmer. Det er vigtigt at illustrere dyret tydeligt, så der kommer noget bevægelse ud af legen, og så det er tydeligt for begge parter, hvad man imiterer. Bjørnen æder laksen, laksen æder myggen og myggen stikker bjørnen (myggen har malaria 😊). Gå/løb videre og find en ny makker i flokken.

Legen kan udvides med, at den som vinder i Bjørn, Myg og Laks, får lov til at bestemme en øvelse, som begge derefter laver, eks. ned på maven og op igen, sprællemænd eller englehop.

70_1

Styrketræning
Hvis aktiviteterne skal have karakter af styrketræning, kan I vælge en omgang crossfit, som udføres to og to. Aftal tre eller flere øvelser, som I udfører sammen eller på skift, hvor den ene arbejder og den anden holder pause. Det kan for eksempel være 30 stk. squats, 20 hop og 10 armbøjninger eller 30 fremfaldsskridt, 20 mavebøjninger og 10 skulderpres eller 30 rygløft, 20 albuebøjninger med håndvægt (biceps) og 10 siddende cykel-øvelser (mavemuskler). De tre sæt øvelser gentages tre gange uden pauser for også at få pulsen op.

Juletræet pyntes
Julekonditionen kan trimmes med en omgang juletræspyntning. Hvis alle medbringer flettede julehjerter, guirlander eller julestjerner, så kan de bruges som rekvisitter i legen. Udendørs gælder det bare om at finde et let åbent område, som I kan bevæge jer i. Udvælg et træ til hver gruppe på eks. 3-4 personer, afhængigt af hvor mange I er. Hver gruppe skal så på tid pynte sit træ. Det kan for eksempel ske ved, at man skal gå eller løbe efter sin pynt i terrænet og score points. 100 meter ude i terrænnet er der hjerter (100 point); 200 meter ude er der stjerner (200 point) og 500 meter ude er der guirlander (500 point). Det træ, som er pyntet med flest guirlander, kan dermed blive vinderen, og deltagerne får sig nogle gode lange gå- eller løbeture. Vinderen kan også være den, som får pyntet det flotteste træ eller hurtigst bliver færdig med opgaven. Alle kan være med, og legen kan naturligvis justeres til at passe indendørs, hvor man kan hænge sin pynt med klemmer på en snor eller gren i mangel af juletræer.

Hvis du vil have flere ideer, så gense sidste og forrige års Julefodspor med flere jule- og pakkelege på nedenstående links:  December betyder julemærkemarcher, julelege og klubhygge og Sjove aktiviteter til juleafslutningen.

Så er der blot tilbage at ønske rigtig god fornøjelse og glædelig jul!

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design