Loading...

Fodsporet #48

December betyder julemærkemarcher, julelege og klubhygge

07. december 2016 · Susanne Findsen & Susanne Grøn

Årets Julemærkemarch – den fyrretyvende af slagsen - er netop blevet gennemført 64 steder i Danmark. Den tilbagevendende begivenhed er et velgørenhedsarrangement til støtte for børn på Julemærkehjemmene, men det er også for mange en kær familietradition, som starter julemåneden med en 5 eller 10 km vandretur.

Trods vintermørket er der i december masser af vandreture rundt om i hele landet; på Dansk Vandrelaug’s hjemmeside finder du nemt information om vandreture af forskellige længder - f.eks. en tur ved Øhavsstien ved Falsled eller Klosterheden ved Lemvig (11-19 km). 

På den korte bane, på hverdagsturene i vandreforeningen, foreslår vi her i december-udgaven af Fodsporet traditionen tro, at I julehygger lidt ekstra med julelege og sjove aktiviteter for alle.   

En kæde-stafet kan leges både inde og ude på en ca. 20-50 meter lang bane. Deltagerne deles i to hold med f.eks. fem personer på hvert, og stiller sig bagved hinanden på en række.  Målet er at flytte hele holdet til den anden ende af banen – og komme først selvfølgelig! Turlederen bestemmer hvordan, f.eks.:

A)  Forreste person passerer en stor medicinbold over hovedet til personen bagved og løber derefter om bagved rækken.

B) Alle står med spredte ben og danner en tunnel: forreste mand kravler igennem og stiller sig bagest i rækken eller

C) afleverer en gren (eller nissehue:)) til næste i rækken ved at rotere til siden eller

D) gå krabbegang -  find selv på flere!

En anden god leg, hvor I kan få bevæget jer/løbet lidt mere er 3 på stribe. Deltagere deles i 2 hold à 3-5 personer.  Redskaber: Banen – et kvadrat med 9 felter -tegnes op med streger i gruset eller 9 kegler placeres 3 x 3 med god afstand mellem keglerne.  Derudover skal der bruges 2x3 genstande i 2 forskellige farver, det kan være sorte/hvide trøjer, sko eller sten/grene.

48_1

Det gælder så naturligvis for holdet om først at få tre på stribe. Første deltager på hvert hold løber frem til banen og placerer sin genstand, returnerer til sine holdkammerater og sender næste mand af sted med et ”High Five”. Når alle trøjer er anbragt, skal der flyttes rundt på dem, indtil det ene hold har 3 på stribe – enten lodret, vandret eller diagonalt. Lad legen fortsætte nogle omgange, ved at holdene får et point for hver gang, de har 3 på stribe.

Klassisk tovtrækning
Endelig er der den klassiske tovtrækning, som er en god leg, hvor man træner styrke og kropsstabilitet. Brug et godt tov, og markér ”banen” med tre streger i jorden.  Midten af tovet (markeret med en knude) skal være udfor den midterste streg. Så gælder det for hvert hold om at trække knuden over til sin egen side og krydse sin egen streg.

En variation af tovtrækning er at binde et tov eller en lang kraftig træningselastik sammen. Deltagerne placerer sig med tovet, så det danner en stor cirkel. Alle deltagere trækker samtidig i tovet i hver sin retning for at øve styrke og balance. Aftal, at alle står på et ben, så det bliver mere udfordrende – eller graduér sværhedsgraden, så de stærke står på et ben med lukkede øjne, mens mindre personer kan stå på begge ben.

Så er der blot tilbage at ønske alle god fornøjelse og god jul!

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design