Loading...

Fodsporet #46

Fodsporet: Efterårsferiens eventyr

11. oktober 2016 · Susanne Grøn & Susanne Findsen

Efterårsferiens eventyr starter ved computeren. Her kan du få de første indtryk af hvilke oplevelser, der venter jer i Rold Skov og Lille Vildmose i Himmerland syd for Aalborg. Vi har sat spot på dem i denne klumme.

Rold Skovs hjemmeside finder du masser af spændende inspiration til udflugter i skoven, og der er information om naturen i Rold Skov. Samme sted finder du et link til Rold Skov-videoerne som du kan starte med til planlægningen hjemme i sofaen. Videoerne fortæller historien om livet i området i stenalderen, om udviklingen af landbruget frem til det 20. århundrede og om naturgenopretningen, som stadig pågår.

I den vestlige del af Rold Skov ligger Gravlev Ådal og Lindenborg Å, som bugter sig gennem landskabet og fører frem til fugleparadiset Gravlev Sø.  Længere mod vest finder I fra p-pladsen ved Møldrupvej det smukke turkisblå vand i Store blåkilde. I den østlige del af skoven er de store søer Madum Sø (Danmarks klareste sø) og Langmosen (Danmarks største tørvemose) samt den 33 hektar store Store Okssø, hvorom der er gode vandreture. Linket til folderen over området får I HER!

Midt i Rold Skov kan I opsøge Troldskoven med de krogede store gamle bøgetræer eller Teglgårds Mølle.  Længst mod vest i Himmerland, tæt ved Limfjorden ligger Vilsted Sø og det smukke middelalderkloster Vitskøl Kloster (se videoen via linket ovenfor). I dette område kan man vandre, sejle, cykle og se på blomster og fugle. Særligt er der både primitive overnatningspladser og imponerende gratis overnatningsmuligheder i Ranum Søhus. Der er her mulighed for at anvende handikapvenlige både, hvor kørestolsbrugere kan få en tur på søen. Så hvis det fantastiske sensommervejr fra september fortsætter ind i oktober og hen i efterårsferien, så er det bare med at komme afsted på tur med hele familien.

Fodspor46_1

Hvis I ønsker jer en lidt mere luksuriøs overnatning, så tøv ikke med at besøge Rold Storkro. På Rold Storkro kan I indlogere jer på et Vandrefugleværelse. Et vandrefugleværelse er en billig overnatningsmulighed for vandrere. Værelserne er smukt dekorerede, består af to køjesenge og der er bad på gangen. For kun 300 kr. får man overnatning og en overdådig morgenbuffet.

Når I nu er i området og har mere tid, så besøg Lille Vildmose i Østhimmerland ved Kattegat. Lille Vildmose er med sine 7600 hektar det største fredede område i Danmark. Området huser kongeørn, elge og krondyr, vildsvin og ænder, gæs og svaner. Der er endda vilde heste og okser, som græsser på engene ved havet. Fra fugletårnet ved Tofte Sø får I de smukkeste udsigter og udsyn til dyrelivet. For både børn og voksne er der interessante udstillinger i Lille Vildmose Centret, hvorfra der udgår guidede ture med naturvejledere.

Se videoen Lille Vildmose - vildmarken i Østhimmerland

46_2

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design