Loading...

Fodsporet #41

Gang: Skovtræning i forårsskoven

13. april 2016 · Susanne Findsen & Susanne Grøn

Nu er det forår – et lysegrønt skær spreder sig i trækroner, og i skovbunden er der fuld af spirende skovsyrer og anemoner. Så vi venter bare på, at bøgen forvandler det hele til et tæt grønt inferno af forår.

Endelig. Efter at vi i måneder har hastet os igennem skoven for at holde varmen og nå hurtigt fra A til B, kan vi nu sætte tempoet ned og nyde turen.

Skovtræning er en kreativ, spontan, men dog velovervejet rejse gennem terrænet. Skovtræning udgøres nemlig af den naturlige underskov (høje knæløftninger), passage over og under væltede træer (bevægelighedstræning, balance og styrke), hen over grøfter og stammer (eksplosiv styrke), ”pause” på en bænk (arm- og mavebøjninger) eller hvad fantasien nu finder på.

En vandretur kan netop forvandles til en Skovtræningstur ved, at ændre turens formål og mål! I stedet for at trave raskt afsted for at nå frem til slutdestinationen på rekordtid, så prøv en gang at bruge krudtet på træningsoplevelser undervejs! 

Det vigtigste udgangspunkt for en god Skovtræningstur er, at I kan tage jer tid til at stoppe op undervejs og udføre styrketræningsøvelserne grundigt. En kort runde i skoven på 2-3 km er passende til 1½ times træning.   Dernæst er det godt at være lidt kreativ, så man får øje på, at en træstamme kan bruges til at lave armstrækninger eller ”planken” op ad. ”Kongens efterfølger” er en rigtig god måde til at få og give hinanden input og ideer. Det styrker også det sociale sammenhold at prøve sig frem og i fællesskab finde på gode styrketræningsøvelser ved et væltet træ. Et tredje element i Skovtræning handler om at mærke efter i kroppen, om øvelsen på sikker vis giver den ønskede effekt. Ustabile væltede træer kan være farlige at hænge i, og skovbundens ujævnheder kan medføre en forstuvet fod. Men tænk på, at hop over verdens mindste gren giver masser af styrke til lægmusklerne, så det handler ikke om at forcere høje stammer eller slå fornuften fra.

Modsat fitnesscentret, hvor træningsmaskinen hjælper til, at en bestemt øvelse udføres på den rigtige måde, så skal du i Skovtræning selv tage dette ansvar. Her er ingen spejle, råbende instruktører eller larmende maskiner (skoven er ikke CE mærket!)  Og så skal I udføre øvelsen korrekt, vurderet ud fra hver enkelt persons styrke og kropsfornemmelse.   

Bliv inspireret af billederne her og prøv jer frem på næste forårstur. For mere inspiration se gerne www.skovtraning.dk eller book en Skovtræningsinstruktør til klubturen.

41

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design