Loading...

Fodsporet #37

Sjove aktiviteter til juleafslutningen

08. december 2015 · Susanne Findsen & Susanne Grøn

Hyggeligt socialt samvær og gode aktiviteter, som giver varme i kroppen, gør juleafslutningen ekstra fornøjelig. I dette Jule-Fodspor giver vi et par bud på, hvordan I kan sende hinanden godt af sted på juleferie med et par fartlege og en quiz.

”Fang haler” er en lille og nem fartleg, som giver varmen og et godt grin. Man kan være fra 3-15 deltagere, og det eneste I behøver, er en ”hale” pr. deltager. Nemmest er det at klippe en plasticpose i lange strimler! Markér et lille område på eks. 10x10meter.

Alle sætter en hale i bukselinningen, og så gælder det om at springe rundt og stjæle hinandens haler. Den som har fanget flest haler efter 5 min. vinder!

En filmquiz undervejs på vandreturen sætter snakken i gang og stimulerer hukommelsen. Hæng poster op på ruten og send deltagerne af sted i mindre hold, eller giv hvert hold et sæt spørgsmål med for at løse quizzen undervejs.

Eksempler på spørgsmål:

  • Hvem spillede hovedrollen i Goodfellas? (Robert De Niro)
  • Hvem skrev Narnia? (C.S.Lewis)  
  • Nævn fem titler på James Bond Film? (eks. Goldfinger, Live and  let die, For your eyes only, Octopussy, Skyfall)
  • Nævn fem film med Jack Nicholson i hovedrollen? (eks. Gøgereden, Postbudet ringer altid to gange, Tid til kærtegn, Heksene fra Eastwick og Batman m.fl.)
  • Hvilket år sendtes Matador første gang? (1978)

Find selv på flere spørgsmål! Temaet kan også være geografien omkring årets vandreture i Danmark eller julemusik eller noget helt tredje. Husk en præmie til vinderholdet med flest rigtige svar!

Stjæl hinandens klemmer er en spurtleg som Amanda fra Tisvilde Hegn Orienteringsklub har givet inspiration til.

Deltagerne deles i tre hold, som placerer sig i tre hjørner ca. 20 m. fra hinanden. Hvert hold har 12 tøjklemmer, som sættes på en stand, der stikkes i jorden eller hænges på en snor fra en gren. Så gælder det om at gå ud og stjæle klemmer fra de andre hold. Man må selvfølgelig kun hente én klemme af gangen, så det bliver hårdt arbejde. Hvem har flest klemmer efter to minutter? Kør tre omgange, så der er mulighed for en revanchekamp!  Hvis det skal være ekstra fint, så kan det være små julegaver, man stjæler. I så fald skal hvert hold have et tæppe til pakkerne.

Og så har I fortjent den efterfølgende gløgg og æbleskiver.
 
Rigtig god fornøjelse, god jul og på gensyn i 2016!

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design