Loading...

Fodsporet #35

Gå på efterårsferie i Danmark!

06. oktober 2015 · Susanne Findsen & Susanne Grøn

Efterårsferien starter i de fleste byer med et brag af en kulturfest – Kulturnatten – hvor der er mulighed for at få interessante oplevelser og kilometer i benene.

(Se Visit Denmarks hjemmeside og find byer med sjove Kulturnats arrangementer både for voksne og børn.)

Flest arrangementer er der naturligvis i København, som holder byen åben fra kl 17.00 til 05.00. Man skal købe et Kulturpas til 80 kr., og så er der fri adgang til alle aktiviteter og fri rejse med DSB, S-tog og bus. Blandt hundredevis af arrangementer foreslår vi en tur i Botanisk Have, som denne aften oplyser stierne, og hvor Palmehuset vises frem med lys og lyd.

#35_1

Næste dag kan Københavns arkitektur så opleves på en anderledes 10 km lang vandretur, hvor I følger den rute, som Dansk Arkitektur Center (DAC) lavede til årets Arkitekturløb - DAC Copenhagen Urban Trail. Ruten slynger sig gennem Indre By og Christianshavn og gennem Kongens Have, Jorcks Passage og Det Kongelige Bibliotek, og her kan man opleve bygninger og steder, hvor man måske ikke normalt kommer.  Se ruten her eller udskriv den fra Dansk Arkitektur Centers hjemmeside

På Kulturnatten i Frederiksværk åbner Krudtværksområdet for lommelygteløb for hele familien, hvor det gamle Krudtværksmuseum fra 1756, som er verdens bedst bevarede krudtværk, kan opleves i mørke. Bagefter kan man gå en hyggelig tur langs kanalerne omkring byen.

Bliver man og overnatter i området er en svampetur i Tisvilde Hegn dagen efter oplagt. Hvis man vil finde spisesvampe, skal man selvfølgelig vide, hvad man gør - og gerne få en svampekyndig til at kontrollere

høsten. Men hvis man har børn med og ikke skal spise svampene, så kan det være rigtig interessant at samle svampe og se, hvor mange forskellige arter man kan finde, og hvor forskellige de er.

#35_2

En skøn vandretur gennem Tisvilde Hegn kan starte ved Asserbo Slotsruin, som blev grundlagt af Bisp Absalon i 1100-tallet. Herfra går turen gennem den smukke Enebærdalen til bronzealder-højene Harehøje ved kysten (ca. 4 km). Der er skovens smukkeste udsigt til Kattegat og Hesselø. Ruten er markeret med gult på træerne. Se Naturstyrelsens folder Tisvilde Hegn. Herfra kan turen gå videre langs kysten mod øst til Tisvilde eller mod vest til Liseleje (ca. 10 km i alt). Husk at planlægge retur-transport, da der ikke går bus mellem Asserbo Slotsruin og strandene.

Er man i Jylland, nærmere bestemt i den nordlige del, så kan man på Kulturnatten i Lemvig køre tur med Bjergbanen fra havnen op til stationen på toppen af bakken. Her er en smuk udsigt over by og fjord.  Togbanen blev indviet i 1892 og forbandt dermed byen på bakketoppen til havnen til fordel for godstrafikken. Strækningen er kun 1,8 km, så start med at gå ud til havnen, hvor der er musik i Havnens Hus. 

Og når I så er i Lemvig, kan det anbefales at bruge et par dage for at nyde naturen ved Vesterhavet. Området omkring Lemvig kaldes for ”Bakker og Bølgers land”, og Lemvig Kommune har udgivet 10 vandreture i Lemvig by med 10 korte vandreture i by og lokalområde (1,8 til 3,6 km.), som jo kan kombineres til en længere tur.

Hvis det gælder om at finde oplevelser for hele familien, så er der Østerssafari søndag den 11.okt. ved Gjellerodde i Limfjorden. Se invitationen her Østerssafari og husk gummistøvler!

#35_3

Uanset hvor i landet du/I befinder jer i efterårsferien, så håber vi, at der er inspiration til gode vandreture.

Rigtig god efterårsferie!

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design