Loading...

Helseskoven i Hørsholm

FODSPORET #25

December er lysenes og hjerternes fest

15. december 2014 · Susanne Findsen & Susanne Grøn

Godt vi har julens hyggelige traditioner med lys i træerne, lys i vinduerne og ikke mindst i øjnene på børnene. Årets sidste udgave af Fodsporet handler om lys, og bl.a. om hvordan motion er et vigtigt supplement i en mørk tid.

Mørket er nu for alvor faldet på, solen står i dag op kl. 8.30 i København og går ned igen kl. 15.35. Så vi skal være heldige eller dygtige for at nå til og fra arbejde i dagslys. Måske møder du tidligt og går tidligt hjem? - eller omvendt? Hvis du er så heldig, så har du muligheden for at suge det dagslys til dig, som giver os energi og lader vores mentale batterier op. Og det er rigtig vigtigt, for mange mennesker på den nordlige halvkugle lider af vinterdepressioner pga. mørket. Symptomerne er bl.a. dårligt humør og træthed, man sover mere og spiser mere, og det kniber med at glædes over almindelige dagligdags ting.  Hvis du kan genkende disse symptomer, er det en god ide at tale med din læge om det. Faktisk kan man forebygge og behandle vinterdepression med ½ times lysterapi hjemme i stuen hver dag. Allerede efter en uges lysterapi kan man opleve god effekt.

Juletræer

Et alternativ (supplement) til lys er motion, gerne udendørs hvor man kan mærke den friske luft i kinderne. Forskere har fundet moderat bevis for, at motion også kan hjælpe på vinter-depression.  En kondicykel midt i stuen er ikke lykken for alle, men har du plads til den, giver det mulighed for at få motion, uanset om mørket er faldet på udenfor. Brugte kondicykler kan findes til en rimelig pris på internettet, Den Blå Avis/Lokalavisen.
Allerbedst og dejligst er selvfølgelig at komme ud på tur i godt selskab.

Julemærkemarchen, adventsture i skoven, hundelufter-ture på stranden, fæld selv dit juletræ eller en mountainbike tur i weekenden…. Der er masser af muligheder.  I en travl hverdag er løsningen måske at stå af bussen to stop før du plejer, så du får en rask tur gennem byen? Måske kan du komme i gang med at cykle ned til toget – det er måske slet ikke så overskueligt og urealistisk.

Se efter en vandreforening
Rigtig mange motionsklubber fortsætter træningsaktiviteterne året rundt, så hvis du har lyst til selskab og ved at det hjælper dig at have en aftale for at komme af sted, så se efter en vandreforening eller cykelklub hvor du bor.

Sociale medier eks. Facebook er også et godt bud på at finde motions-aktiviteter. Efter en hurtig søgning på vandreture fandt jeg en side fra Dansk Vandrelaug (Facebook) og en mere fra samme laugs Københavner afdeling - klik HER. Her bliver slået ture op til aktuelle sociale arrangementer i lokalområdet og der kan hentes inspiration for fremtidige udflugter. 

Det sidste nye er en helseskov til terapi og sundhed.  Danmarks første helseskov ligger i Arboretet i Hørsholm og drives af Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning ved Københavns Universitet.  Den blev indviet den 28. november i år. Helseskoven Octovia er en rekreativ skov med otte ”rum”, der hver især skal bidrage til helbredelse af mennesker gennem ophold i skovområdet. Helseskoven skal bidrage til en bedre viden om sammenhængen mellem natur og helse. Find den HER


Vi håber du finder tid til lys og motion, om ikke før - så i helligdagene og i eventuelle fridage mellem jul og nytår.

Rigtig god jul og godt nytår!

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design