Loading...

FODSPORET

Konditonsleg

12. maj 2014 · Susanne Findsen og Susanne Grøn

NU ER DET FORÅR - kom ud og leg sjove konditionslege. Konditionslege er et glimrende supplement til lange gå- og løbeture.

Om I er to eller 10 er ikke afgørende, bare I har en god ide til en leg, som giver anledning til at få sved på panden.  Vi har fundet på tre lege, som egner sig til forårsskoven, og som samtidig er enkle og nemme at gå til.

"Kryds og bolle"
Denne klassiske leg, hvor det gælder om at få tre på stribe, kender de fleste.

Antal deltagere: 2-10 spillere. I kan lege én mod én eller som stafet med to hold.

Kondi 1

Forberedelse: Tegn de 9 felter ved at slå to vandrette og to lodrette streger i gruset på stien.  Marker startstedet med en streg, så I går eller løber 5, 10 eller 20 meter - jo længere jo hårdere. Fordel evt. deltagerne, så der er lige mange løbere og gående på hvert hold.                                         
Materiale: 3 store sten eller 3 grankogler, bolde eller kegler.                       
Handling: Første spiller på hold 1 løber frem til felterne, placerer en genstand og løber tilbage og giver en "high five" til første spiller på hold 2. Altså skiftevis hold 1 og 2 løber ud og placerer en genstand strategisk i felterne. Når de tre genstande er placeret, flyttes genstanden efter tur indtil de ligger på stribe.  Det hold som først får tre på stribe har vundet. Spil eks. 3 omgange.  

"Amerikansk håndbold"
Dette er en boldleg, hvor man skal kæmpe sig ind i målområdet med bolden i armene, det er sjovt og giver god kropskontakt.  Obs! Det kan godt blive vildt - tal om det, inden I spiller!   

Antal deltagere:2-10 spillere

Forberedelse: Markér en bane på ca. 20x20m hvis der er få deltagere, og noget større jo flere I er. Markér et mål i hver ende (eks. to store træer)      
Materiale: En stor bold
Handling: Det gælder om at score mål, men kun ved at gå/løbe bolden ind i målet; der kan ikke scores ved kast. Man må gerne kaste til sine medspillere i marken.  Forsvaret skal kæmpe som i Amerikansk fodbold for at forhindre scoring, tillad lette skub. Spil 10 min. eller til første hold har 10 mål. 
          
"Bogstavsleg" - Skovtræning er sjov motion

Antal deltagere:2-20 personer

Kondi 2

Forberedelse: Find en god bakke eller bare et skønt sted i skoven.  Vælg startsted og mål. Hvis I er mange, så lav flere sæt bogstaver og del holdet op.
Materiale:  Skriv "Skovtræning er sjov motion" (eller en anden hemmelig sætning) med STORE BOGSTAVER på et stykke papir og klip hvert bogstav ud.  Hvis det skal være rigtig fint, så laminér dem, så de kan bruges igen. 
Handling:  Bred bogstaverne ud på jorden.  Hver person tager ét bogstav ad gangen, løber skiftevis op til mål, lægger det og henter et nyt. Efterhånden som bogstaverne bliver placeret i målområdet, kan deltagerne forsøge at flytte rundt på dem og danne en sætning.  Det er god teambuilding at løse opgaven sammen, men det giver en højere puls, hvis det er en konkurrence om at løse gåden først.

God fornøjelse!

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design