Loading...

Fodsporet

Forebyg livsstilssygdomme

16. juli 2014 · Susanne Findsen og Susanne Grøn

FOREBYG LIVSSTILSSYGDOMME I VERDENS SMUKKESTE TRÆNINGSCENTER. Skovtræning er sjov motion i fantastiske omgivelser, hvor både veltrænede og nybegyndere bliver positivt udfordret og opbygger styrke til et sundt og aktivt liv.

Der er højt til loftet og terrænet spiller hovedrollen, når træningsholdene fra Skovtræning springer, balancerer, løber eller går sig til et sundere liv gennem de fantastiske omgivelser i skovene ved Frederiksværk, Hillerød og Rungsted. Motionsformen giver glæde ved at bevæge sig og er for folk i alle aldre.

Skoven er verdens største motionsrum med masser af naturlige forhindringer og muligheder for at tilpasse træningen til den enkelte. Der er masser af udfordringer til alle uanset fysisk niveau. Der bliver gået eller løbet intervaller -træstammer, grene og grøfter bliver brugt som træningsredskaber, så hele kroppen bliver styrket. Konditionslege og små stafetter kan være med til at hæve intensiteten, alt krydret med smil og latter.

Ikke to Skovtræningspas er ens, det er den aktuelle skov, og hvad holdet møder af naturlige forhindringer på ruten, der giver inspiration til dagens træning. Balancen og styrken bliver stimuleret, når ruten flyttes væk fra stierne og ind mellem træerne til den bladdækkede skovbund. Det er ikke kun led, muskler og konditionen, der forbedres ved træning. Forskning viser, at personer, der går raskt til i mindst 2 timer om ugen, lever længere og bedre. Det skyldes, at såkaldt "højintensitets træning" øger musklernes insulinfølsomhed, forbedrer transporten af blodsukkeret ind i muskelcellen og nedsætter mængden af kolesterol i blodet. Samtidig er det påvist, at træning med moderat intensitet har stor positiv indflydelse på forhøjet [blodtryk]. [Blodtryk]kes sænkes betragteligt i mellem fire til ti timer efter træningen. Skovtræning handler om at kombinere det sunde med det sjove, og dermed forebygge alvorlige livsstilssygdomme.

Skovtræning er både sjovt og selvtillidsopbyggende, fordi personer, som ikke er vant til at træne, pludselig oplever, at de kan, og at det er sjovt at træne.

Livsstil

Læs mere om Skovtræning på www.skovtraning.dk

I juli og august er der mulighed for Skovtræning på stranden ved Liseleje, læs mere her :

Og i august starter der nye hold op i Rungsted Hegn og i Vinderød Skov. Der er hold, både for løbere og for gående, men fælles for dem alle er, at pulsen kommer op og hele kroppen bliver trænet.

God aktiv sommer !

(Kilde: Berlingske Tidende - læs mere her)

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design