Loading...

FODSPORET

Tur til Æbleø

13. august 2013 · Susanne Grøn

Barfodstur til Æbelø - en skøn sommertur for hele familien!

Æbelø er en lille ø på kun 209 hektar, som ligger i Kattegat lige nord for Bogense på Fyn. Æbelø ejes af Aage V. Jensens Fonde og er fredet med det formål  »...at bidrage til at understøtte naturens dynamik og mangfoldighed under ejendommens udvikling fra dyrkede jordbrug til urørt natur, samt at give naturinteresserede mulighed for løbende at iagttage og studere denne proces.«

Korsikanske bjergfår
Naturformerne på Æbelø er ret specielle, da øen ikke har været udsat for stor menneskelig påvirkning, og Æbelø er kendt for sine mange gamle ege. I klinterne ud mod stranden bygger digesvalerne deres reder. Af dyreliv kan man være heldig at se dåvildt eller muflon - korsikanske bjergfår som blev udsat på øen i 1955.  Vi var heldige både at se havørnen glide hen over himlen og opleve tre marsvin, som legede i det krystalblå vand. I de høje bregner hørte vi en ukendt, men meget karakteristisk "snøften" - måske fra muflon'er.

Æbleoe 1

Vores tur til Æbelø startede en tidlig morgen i juli, og vi havde Æbelø helt for os selv. Vandet gik os til knæene, hvilket gav god træning til muskler i lår og underben. På hjemturen var der kun ankelhøjt vand - det gik som en leg, men det var rigtig godt muskelarbejde for fodens muskler. Både i sandet og på græsstierne på øen kan man gå barfodet, men badesko og vandresko kan anbefales. 

Incl. frokostpause tog turen 5 timer.  Ved middagstid var øen rigtig godt besøgt!

Aebleoe 2

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design