Loading...

FODSPORET

Gå sikkert trods is og sne

11. december 2012 · Susanne Grøn

Så er det blevet hvidt omkring os, og julen nærmer sig med travle skridt. Vinterture betyder hue og vanter, støvler og røde næser. Og måske også lidt ekstra hygge på turene; mon I har en termoflaske med varm saft med i rygsækken? Eller slutter turen ved konditoriet eller på torvet, hvor der serveres gløgg og æbleskiver?

I den klub, jeg går i, er der ekstra mange arrangementer i december, og juleturen d. 24.december er ofte den, hvor der er flest deltagere. Det er hyggeligt, når 35 voksne og børn tropper op med nissehuer på for at gå i skoven og lege pakkeleg. Vi lægger en masse pakker i et afmærket område i skovbunden, og så går det ud på at stjæle pakker fra julemanden. Bliver man fanget af julemanden, er man selv fanger! Vi har flere runder, hvor vi stjæler pakker fra hinanden og har det vældig sjovt.

Isglatte veje er ingen begrænsning
Sne og isglatte veje og stier behøver nemlig ikke at være en begrænsning for at komme ud på vandreture. Med det rigtige fodtøj bliver det meget sjovere! Vi kan anbefale at bruge pigsko eller pig-såler. Vi har fundet et par link, hvor pig-såler kan købes (se nedenfor). Der er både den billige løsning og den knapt så billige model. Et alternativ er rigtige sko med pigge under, som orienteringsløbere bruger! De fleste forretninger med friluftsudstyr kan også hjælpe med gode løsninger til en sikker og skridsikker gang.

Hvis der er meget iset på stierne, kan vi anbefale en tur gennem skovbunden i den høje sne. Det giver anledning til nogle høje knæløft og er meget mere udfordrende end gang på stier. Grene og ujævnheder i terrænet skærper sanserne og giver anledning til afværgereaktioner, som er rigtig god balancetræning. Og ellers falder man heldigvis blødt for tiden!

Solhvervsture
Naturstyrelsen skriver, at der må samles til juledekorationer, og om hvor man kan hente juletræer. På linket her kan du finde inspiration til solhvervsture, juletræsture, kælkebakker og skiløjper. Alternativt til skoven kan en sen eftermiddagstur henlægges til Københavns gader eller til det lokale bytorv og kirken, hvor julelys og stemning giver turen sit særpræg.

For rigtig at kunne nyde julens mange glæder med god samvittighed, så sørg for at komme af sted på nogle ekstra gode og ekstra lange ture i december.

Glædelig jul.

Links:

Skisport.dk

Summitsport.dk

Pigsåler.dk

Spejdersport.dk

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design