Loading...

LØBETRÆNING

5 gode grunde til at løbe i en klub

02. januar 2015 · Morten Albjerg Nielsen

Skal du lykkes med dit nytårsforsæt, så er chancen langt større, når træningen bliver udført sammen med andre. Dermed får du også en social gevinst. Fællesskabet er forpligtende, og samtidig vil du opleve, at det at være del af en klub giver dig mulighed for at sætte dig nye mål. For du bliver ganske enkelt en bedre løber.

 

1. Du får bedre resultater
Træningskulturen og disciplinen er ofte større i en løbeklub, end hvis du bare løber alene. Har du en dårlig dag, bliver du i løbegrupperne lettere trukket med hele vejen rundt på ruten i stedet for at skyde den lette genvej hjem. Og så vil det strukturerede træningsforløb, som man oplever i en løbeklub, gøre, at effekten af træningen vil vise sig langt mere effektiv, og dermed vil målene om f.eks. vægttab, øgning af kroppens stofskifte, kondition eller velvære, kunne indfries hurtigere.

2. Du finder den rette løbemakker
De fleste klubber har forskellige hold, der løber i forskellige tempi og distancer afhængigt af deltagernes niveauer, træningslyst, alder og køn. Løbere er vidt forskellige i deres fysisk formåen og ambitioner, så der er helt sikkert en træningsmakker til dig, uanset om du vægter høj puls og hurtige tider eller smukke naturoplevelser højest. Desuden kan kvinder være udsat for forøget skadesrisiko ved at løbe i mandegrupper. Det skyldes at mænd fra naturens side er forsynet med en større arbejdsmotor og er mere solidt bygget end kvinder. Dermed vil kvinder ved den samme hastighed blive udsat for en relativ hårdere belastning end mænd og dermed større belastning, hvilket kan føre til overbelastningsskader i knæ og underben. På samme måde kan man med fordel af og til træne med jævnaldrende løbere.

3. De andre forpligter!
I de lange mørke vintermåneder eller på en regnvåd forårsdag kan det være nødvendigt at grave dybt i de gode argumenter for at komme i løbeskoene og af sted. Når du ved, at dine gode træningskammerater står og venter på dig, er det nemmere at få hevet sig selv op af sofaen.

4. Du opnår større træningseffekt ved at "lide" sammen med andre 
Mange løbeklubber har i perioder træningsdage, hvor der løbes intervaltræning ellerfartlege. Her gælder det om i små intervaller af nogle minutters varighed at løbe med høj puls og i høj fart. Når den aftalte distance eller tidsrum er tilbagelagt, sænkes tempoet således, at kroppen slapper af og genfinder kræfter til at foretage nogle flere intervaller. Effekten af denne type træning er, at kroppens udholdenhed (evnen til langvarigt fysisk konditionsarbejde) forbedres, hvilket er essentielt på alle distancer fra 5 km til marathon. Denne træningstype er oftest meget hård, og det kan være en stor fordel at "lide" sammen i træningsgruppen.

5. Du bliver mere inspireret, motiveret og erfaren
I løbeklubberne er der både nybegyndere og erfarne løbere. I en gruppe hvor mange har gennemført et maratonløb, vil det ofte være nemmere for mere uerfarne løbere at kunne gøre samme bedrift. Dels kan man trække på de erfarne løberes gode erfaringer, og oftest nedbrydes de mentale barrierer lettere, når man kan se, at mange før en selv er lykkedes med projektet.

Med andre ord: Hvad venter du på?

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

45 43 26 23 20

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

+45 7940 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design