Loading...

SKADER

Utålmodighed og dårlig mekanik

26. februar 2013 · Jeppe Weinrich

Tag den med ro! Eller få gjort noget ved din krops bevægelighed. Det er de bedste råd, som eksperter kan give til lidt for ivrige motionsløbere, som har pådraget sig en løberelateret skade. En undersøgelse kunne for nylig dokumentere, at løb med 4.000 årlige skader fylder mere på landets skadestuer, end eksempelvis volleyball og badminton gør

På Klinik i København kender man indgående til problemet - og behandlingen af det.

"Op mod 50% af alle løbere oplever at pådrage sig en form for skade eller begrænsning i forbindelse med deres løb, som forhindrer eller begrænser dem i at fortsætte med at løbe," lyder det fra fysioterapeut og medejer af Klinik, Eivind Møller. "Dette tal dækker typisk over overbelastningsskader forårsaget af uhensigtsmæssig eller for progressiv træning."

Uhensigtsmæssig træning
Eivind Møller peger på, at årsagen til løbeskader skal findes i en uhensigtsmæssig "mekanik" hos løberen. I behandlingen søger han derfor at bedre og normalisere primære funktioner som fleksibilitet og bevægelighed i ben, bækken og ryg samt styrke og øge kontrollen med relevant muskulatur via øvelser og supplerende træning.

I særlige tilfælde kan det være relevant at bruge speciallavede dynamiske indlæg, som oftest er en stor hjælp og støtte til at holde skaderne fra kroppen.

Løbelegende: Folk er for utålmodige
Den danske rekordholder på maraton, Henrik Jørgensen, anbefaler ikke overraskende, at man tager den lidt med ro, hvis man er nybegynder.

"Folk er ofte for utålmodige og vil se resultater med det samme. Men træningen skal bygges op over mange år. Er man f.eks. nybegynder, så skal man højest træne tre gange om ugen. Og de første måneder vil løb og gang være at foretrække," siger han.

Se denne video, hvor bl.a. Henrik Jørgensen medvirker: Klik her

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design