Loading...

LØB I SOMMERVARMEN

Travlt inden ferien

11. juni 2012 · Jakob Larsen

Mens maj måned byder på flest deltagere i de danske motionsløb, er juni til gengæld årets travleste periode for de danske løbsarrangører viser MotionDANMARKs statistik over danske motionsløb.

Siden 2008 har Dansk Atletik Forbund og MotionDANMARK indsamlet statistik fra danske motionsløb. Og tallene viser med al tydelighed, at såvel arrangører som løbere foretrækker at løbe, når det er varmt.

Trængsel i maj
Maj måned er topscoreren hvad angår deltagerantal i danske motionsløb. De seneste fire år har forårsmåneden således budt på knap 4.500 motionsløbsdeltagere - pr. dag...

Her kan juni ikke helt være med, men med knap 3.500 deltagere pr. dag overgås juni kun af maj og september hvad angår løbelystne danskere.

Arrangørerne foretrækker juni
Lidt anderledes er det for arrangørerne, som åbenbart foretrækker juni. Ingen anden måned byder på lige så mange motionsløb, som juni - 145 løb eller næsten fem hver dag blev det til i 2011.

Men tendensen er ikke ens for hele landet. Det er nemlig arrangørerne i Jylland og på Fyn, som har mest travlt i juni. Både Region Midtjylland og Region Syddanmark har således flere arrangementer end Region Hovedstaden i juni måned.

Tidlig ferie i København
Faktisk er Region Hovedstaden trods status som landets mest aktive arrangør-region med 31 % af alle motionsløb i 2011 blot den tredje mest aktive region målt på antal arrangementer i juni måned - københavnerne går tidligt på sommerferie.

Juli = sommerhi
men en ting er dog helt sikker: Når juli måned banker på, går såvel løbere som arrangører i sommerhi for at samle kræfter til august og septembers mange spændende aktiviteter.

Så til alle jer løbere: Klem det sidste ud af juni måned, og nyd så sommeren til vi ses igen i august måned!

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design