Loading...

LØB I SOMMERVARMEN

Sommerfodtøj kan give løbeskader

11. juni 2012 · Morten Albjerg Nielsen

Klipklappere og andet løssiddende fortøj kan være med til at dine sommer-løbedrømme bliver stoppet, inden alt det sjove begynder.

Mange fysioterapeuter oplever i de begyndende sommermåneder, at klinikkerne opsøges af en lind strøm af løbere med fodsmerter. Mange løberne øger i forårsmånederne træningsmængden - løbedistance og hastighed - for at træne op til den kommende højsæson for halv- og helmaraton.

De fodskadede løbere kan have mange årsager til problemernes opståen, men en hyppig forhistorie for mange er udover mere træning, at de i løbet af de første varme sommerdage har fundet sandaler og klipklappere frem. Det er behageligt fodtøj, men de har langt fra samme støtte og stabilitet, som de sko og støvler vi har gået med siden efteråret.

Særligt sandaler med en tårem, hvor kun tæernes muskler holder den fast, kan ved længere tids brug overbelaste fodens små muskler, sener og de mange små led, der holder fodens mere end 20 knogler sammen i den unikke konstellation, der kan bære hele kroppen vægt.

Overbelastningerne er endnu mere sandsynlige i denne tid, da træningen, som før nævnt, er hård og målrettet drømmen om de lange løb.

Heldigvis kan mange af skaderne behandles hurtigt og let af idrætsfaglige fysioterapeuter eller kiropraktorer, men i enkelte tilfælde kan der opstå sværere betændelsestilstande i senerne samt i værste fald knoglebrud (stressfraktur), som kan være meget længe om at hele.

Så overvej derfor fodtøjet, når temperaturen stiger og mærk efter, hvordan dine fødder reagerer på det uvante fodtøj.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design