Loading...

SVAR FRA EKSPERTERNE

Find inspiration til nye løberuter

19. oktober 2012 · Thomas Nolan

Kære MotionDANMARK,

Jeg er interesseret i at få inspiration til løberuter i mit område (jeg bor i Brønshøj) - hvad gør jeg?

Hilsen Tilde

 ----------------------------------------------------------------------------------

Hej Tilde!

Der er mange måde at få inspiration til løb i sit lokalområde på. Den mest oplagte er, set med mine øjne, at blive medlem i en lokal klub, for de gode folk dér vil kende de mest interessante ruter i nærheden i detaljer, og vide hvor der er bedst at løbe. De bedste steder kan afhænge af mange forhold, og ofte kan det i den mørke vintertid være andre steder end på en lun sommerdag.

Andre muligheder er at søge inspiration på internettet, og her kan du finde ruter mange steder:

www.sundhedsspor.dk er en side, hvor du finder korte, afmærkede og meget forskelligartede ruter rundt omkring i Danmark. Det særlige ved disse er, at du ved start og mål på ruterne kan finde en oversigt, som viser dit kondital, afhængigt af hvor hurtigt du har løbet den aktuelle rute. Hjemmesiden indeholder en meget fin introduktion og beskrivelse af de enkelte ruter, blandt andet terræn, underlag, om ruten er sneryddet, belyst m.v.

Et nyt spændende projekt, som dog ikke er så omfattende endnu, erKløverstiprojektet, hvor der etableres ruter i danske byer med henblik på at binde lokalområdernes natur- og kulturseværdigheder, motions- og friluftstilbud sammen på nye spændende måder. De første er klar, og det er med tiden ideen, at der skal udgå ruter på både 2½, 5, 7½ og +10 km fra alle startpunkter. Der anlægges en lang række stier frem til 2015, og ruterne kan ses og - hvis du har en smartphone - downloades via Endomondo.com, hvorved din smartphone kan guide dig vej så du bliver uafhængig af afmærkninger.

Hjerteforeningen har en lang række Hjertestier rundt om i Danmark, som er motionsruter i kønne omgivelser. Herfra udgår jævnligt motionsaktiviteter m.m. i Hjerteforeningens regi. Læs meget mere om aktiviteterne og find en rute her:www.hjertestier.dk . I lige dit område findes der hjertestier i Rødovre og omkring Kagsmosen.

Naturstyrelsens vandrefolder
Kan du lide at træne i skov, parker og natur, kan du finde Naturstyrelsens vandretursfoldere her: www.naturstyrelsen.dk/Udgivelser/Vandretursfoldere. I alle folderne findes en oversigt over afmærkede vandreture, som i langt de fleste tilfælde også er gode at løbe.

Find vej
Er du til ture gennem terræn byder siden www.findveji.dk på spændende muligheder. Der er f.eks. nogle faste orienteringsposter på Bellahøj og i Degnemosen, som du kan løbe imellem og derved opleve dit lokalområde på en ny og spændende måde. Dansk Orienterings-Forbund har haft en finger med i spillet og er en god garant for kvaliteten.

Foruden ovenstående muligheder er der også en del sider, hvor man kan opmåle, vise og dele sine foretrukne ruter med andre. Dette er f.eks. tilfældet på http://iform.dk/ruteplanner/soeg ,hvor du kan søge ruter efter postnummer, hvilken type af rute du vil løbe og meget andet. Lignende muligheder med hver sine specielle særpræg, fordele og ulemper, finder du på blandt andet på www.endomondo.com og www.nikeplus.com.

Motionsparker
Afslutningsvis vil jeg også notere, at der flere og flere steder bliver lavet spændende motionsparker og naturfitnesspladser, opsat træningspavillioner mv. i det offentlige rum. Disse gør det muligt at peppe løbeturen op med nogle alternative øvelser eller spændende afbræk.

En god startside ift. det meste af ovenstående er www.naturstyrelsen.dk/Naturoplevelser/Aktiv/,hvor du i menuen til venstre kan finde f.eks. løberuter, Sundhedsspor, Vandretursfoldere, O-løbs-aktiviteter og i det hele taget blive inspireret.

Husk den lokale løbeklub
For lige at vende tilbage til indledningen, så husk at den bedste begyndelse vil være at melde sig i en lokal løbeklub. Her kan også det sociale element få dig godt igennem en løbetur selv i kedelige omgivelser og regnvejr.

God fornøjelse!

Thomas Nolan

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design