Loading...

Danmarks Officielle Løbskalender

Nu kalder Aabenraas bjerge igen

08. juni 2018 · Maria Severin

Den sønderjyske løbefest Aabenraa Bjergmarathon er et stemningsfyldt og velorganiseret løb, der hvert år kalder smil, sved og mælkesyre frem hos tusindvis af deltagere.

Det er kombinationen af feststemning, naturoplevelser og udfordrende bakker i Aabenraas kuperede landskab, der hvert år trækker motionister, halv- og helmarathonløbere, børnefamilier og kolleger til fra nær og fjern.

- Vi går efter at skabe en sand løbefest for alle involverede. Både for løberne, tilskuerne og alle de frivillige, siger formand for Aabenraa Bjergmarathon, Per Hussmann.

Det er blandt andet blevet en tradition, at flere af områdets store virksomheder opretter hotspots ude på ruterne med livemusik, maskotter og intens hepning, ligesom væskedepoterne har forskellige festlige temaer.

I løbets start- og målområde på Storetorv er der en fortættet feststemning med konfettistart, livestreaming på storskærm og løbsspeak af den sønderjyske silkestemme Hans Georg Møller, også kendt som Gorm fra TV.

Aabenraa Bjergmarathon løber i år af stablen lørdag den 23. juni med både en hel- og en halvmarathonrute, en halvmarathon stafet for makkerpar, en 10 km rute, en 5 km rute, to børneløb på henholdsvis 1500 og 450 meter og en 5 km walk-rute.

Evalueringsrapporterne fra de seneste år viser, at Aabenraa Bjergmarathon har rigtig mange glade og loyale deltagere, der kommer igen år efter år.

- Så vores opgave består både i give de trofaste deltagere en fantastisk oplevelse, så de bliver ved med at anbefale Aabenraa Bjergmarathon, men samtidig har vi også et ønske om at udbrede kendskabet til løbet og tiltrække deltagere fra et større opland, siger Per Hussmann.

Han lægger vægt på, at Aabenraa Bjergmarathon er en løbeevent for alle. Både de seriøse løbere, hyggeløberne og familierne. Derfor er der også tilbud til alle målgrupper.

På hjemmesiden kan man blandt andet læse mere om muligheden for at komme i form og blive motiveret i månederne op til Aabenraa Bjergmarathon: 

Idrætsforeningen AaiG arrangerer nemlig gratis fortræning hver mandag aften hele foråret. Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig fortræningen – man dukker bare op. Det tilbud er der hver mandag 200-300 løbere, der benytter sig af.

Fakta

Aabenraa Bjergmarathon er blevet afholdt i Aabenraa siden år 2000 og kåret til Danmarks bedste motionsløb. Deltagerantallet ligger mellem 3000 og 3500 løbere fordelt på halv- og helmarathonruter, halvmarathon-stafet, 10 km, 5 km, to børneløb og en 5 km walk. Der er flest deltagere på 10 km distancen, der typisk har 800-900 deltagere.

Løbet har fået sit navn, fordi man løber gennem Aabenraas kuperede og flotte natur, der byder på skove, kyster, bymiljø og naturligvis stejle bakker.

Blandt andet ”Det sorte hul” og Aabenraas svar på Alpe d’Huez – Hjarupvej, der har en stigning på op til 13 % og en højdemeterforskel på 45 meter.

Det er ikke til Aabenraa Bjergmarathon, at man slår sine personlige rekorder på distancerne, men det er muligvis til dette løb, man har det sjovest.

Praktisk info:
Hvor: Storetorv, Aabenraa
Hvornår: Lørdag den 23. juni
Hvad: 5 km, 10 km, halv- og helmarathon, 5 km walk og børneløb på 470 og 1500 m

Aabenraa Bjergmarathon er certificeret i Danmarks Officielle Løbskalender og blandt de løb i Danmark, der tilbyder løberne den bedste kvalitet, service og ikke mindst sikkerhed. 

Har du ambitioner for dit løb? Det har vi! - Vælg et certificeret løb.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design