Loading...

Danmarks Officielle Løbskalender

Løb for alle i Jelling

13. maj 2018 · Thomas Lind

Den 13. juni inviteres for 36. gang til løbefest i Jelling. Men i år er det ikke helt, som det plejer.

Jellingløbet 2018 bliver noget ganske særligt. I år er der nemlig også skydning på programmet.

I samarbejde med JFS Skydning byder Jelligløbet på en biathlonrute på ca. 6 km. Med start på sportspladsen ved Bredager skolen, præcis som på alle de andre baner, løber man først ca. 2 km, og ender ved Gormshallen. Løberne fortsætter ind igennem bygning hvor skydebanerne er. 2 x 5 skud affyres efter bedste evne, og sandsynligvis med en alt for høj puls. Herefter gentager det sig med 2 km løb og 2 x 5 skud, hvorefter løberne løber de 2 km tilbage til sportspladsen og i mål.
Og det er ikke helt ligegyldigt hvor god man er til at ramme. For hvert skud man skyder forbi lægges der 1 min til løbstiden.

Skydeklubbens formand Knud Andersen var fra starten med på idéen om et fælles løb. Han synes, at det er dejligt når JFS’s afdelinger kan arbejde sammen om arrangementer, og at det er sjovt for begge klubber at prøve noget nyt.  I december havde klubberne i fællesskab et prøveløb, og det gik rigtig fint.

Skydeklubbens baner i Jelling er til lasergeværer. ”Det fungerer på samme måde, som med et almindeligt gevær”, fortæller Knud Andersen. ”Vægten er den samme, og man sigter og afgiver skud på den samme måde”.

Biathlonruten er ny ift. Jellingløbet, og derfor er der også kun et begrænset antal pladser. 56 løbere kan få lov til at prøve den nye disciplin.

For de løbere der holder mest af at koncentrere sig om sit løb, er der muligheder for alle. Den korteste rute er på 2,7 km, den længste er 10 km og midt mellem dem ligger en rute på 5,8 km. Om man er garvet eller nybegynder betyder altså ikke så meget - der er noget for enhver smag.

De løbere der ikke har noget imod at blive lidt beskidte, og gerne vil have nogle andre udfordringer end blot kilometer, kan vælge trailruten på 7,4 km. Den byder på en rute tværs gennem terrænet, ned af skrænter over træstammer m.m. ”Vi kan se at det er blevet en meget populær motionsform at løbe trailløb”, fortæller Annett Lassen fra Jellingløbet. ”Mange har måske løbet længe, og trænger til lidt krydderi på turene, og her kan de naturlige forhindringer virke motiverende og sjove.” Trailruten har været på Jellingløbets program de sidste 2 år, og fået mange roser af deltagerne.

Jellingløbet foregår d.13. juni 2018 kl.19.00 med start og mål på sportspladsen ved Bredager skolen.  Tilmeldingen er åben.

Jellingløbets motto er "Motion for alle". Således er løbet for både eliteløbere og hyggemotionister, sprintere og sejtrækkere, børn og bedsteforældre, barnevogne og rullestole og alle andre, der gerne vil ud og røre sig. 

Kom ud under træerne på Bredager og deltag i Jellingløbet.

Læs mere her og tilmeld dig direkte her.

Praktisk info:
Hvor: Bredagerskoven i Jelling
Hvornår: Onsdag den 13. juni kl. 19.
Hvad: 2,7, 5,8 og 10,1 km løb, 7,4 km trail, 4 km gårute samt 6 km biathlon.

Jellingløbet er certificeret i Danmarks Officielle Løbskalender og blandt de løb i Danmark, der tilbyder løberne den bedste kvalitet, service og ikke mindst sikkerhed. 

Har du ambitioner for dit løb? Det har vi! Vælg et certificeret løb.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design