Loading...

Photo: Oregonlive/Brian Jim og WXC Aaarhus 2019.

VM Cross Country Aarhus 2019

Tilmelding til VM Cross Country Aarhus 2019 er åben

28. marts 2018 · Henriette Leth Nielsen

I disse dage er det nøjagtig fire år siden, at Danmark skrev sig ind i den internationale løbeverdens historiebøger, hvor 30.000 løbere fra hele verden deltog i VM Halvmaraton og skabte et brag af en løbefest i Københavns gader. Det var første gang nogensinde, at et VM blev kombineret med et motionsløb.

Nu er Dansk Atletik Forbund endnu engang på vej med et VM – i tæt samarbejde med Sport Event Denmark, Aarhus Kommune og Moesgaard Museum. Asfalten er skiftet ud med natur, og kulissen er Moesgaard Museum i Aarhus for IAAF VM Cross Country Aarhus 2019. Eventen foregår lørdag 30. marts - ruten går bl.a. henover det græsbeklædte tag, og der er lagt op til en gigantisk løbefest i den østjyske natur.

WXC Aarhus 2019 The Toughest

Arrangørerne ser frem til en vild event for såvel verdens hurtigste løbere som for de, der løber i et helt andet tempo.

”Siden vi fik tildelt værtskabet for VM Cross har vi været i dialog med det internationale atletikforbund om muligheden for deltagelse af løbere på alle niveauer. Heldigvis har der været lydhørhed, og vi synes derfor, at vores program giver alle med interesse for løb en mulighed for en dag med løb i naturen, som jeg tror de sent vil glemme. Der er stor international opmærksomhed omkring vores planer, og jeg tror og håber, at den danske løbeverden næste år vil vise verden, hvordan vi i Danmark formår at blande jagten på præstation med en stor glæde ved løb og bevægelse i naturen,” udtaler arrangør af VM Cross Country 2019 og direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen.

Konkret kan løbere vælge mellem følgende distancer til VM Cross Country 2019:

The Sprint: Giv den fuld gas på VM-ruten! The Sprint er for alle seje løbere: Motions-crossløbere og løbere som bare vil helt tæt på den ægte VM-oplevelse. Børn og voksne i alle aldre er velkomne til at prøve kræfter med VM ruten og komme helt tæt på en ægte VM oplevelse.

The Relay: Saml vennerne til unikt 4 X 2 km stafet-hold. Hver deltager løber én omgang à 2 km – med mindre du selv vælger at løbe alle fire omgange! Hvem i vennekredsen ser du alt for sjældent? Og hvem vil du rigtig gerne have med til et overflødighedshorn af en fest? Og hvem har en indbygget fartdjævel? Eller hvad med at invitere familien med til en anderledes løbeoplevelse, de sent vil glemme.

The Toughest: Det vildeste fra Cross Country og Trail Running i stærk cocktail: Vi har proppet rette doser græs, mudder, challenge zoner, skovstier, grusveje, krat, vandpassager og det vores engelske crossentusiaster kalder for “open woodland” i en kæmpestor mixer – og har nu blendet alt det bedste fra cross og trail. Ovenikøbet midt i et brag af en VM-fest!

The Search: Drømmer du om at måle dig med verdens allerbedste? Så har du chancen nu! I The Search får du hele VM-pakken: Du starter sammen med eliten (forskudt 8 sek), adgang til samme start og målområde som eliten, du bliver kaldt til start fra "Call room" sammen med eliten, du får lov til at løbe om kap og med VM-deltagere fra mere end 50 nationer - og du bliver med andre ord en ægte VM-deltage. Læs regler på aarhus2019.dk

WXC Aarhus 2019 The Search


IAAF VM Cross Country Aarhus 2019 er udsprunget af en vild ambition med Moesgaard Museum som ramme for en spektakulær event, der skal styrke og folkeliggøre en af atletikkens ældste discipliner på såvel nationalt som internationalt plan. Dansk Atletik Forbund, Aarhus Kommune og Sport Event Denmark fik tildelt værtsopgaven 1. december 2016 i Monaco.

Motionsløbere, der har mod på at kaste sig ud i VM Cross Country, har en uge til at overveje hvilken distance, de vil tilmelde sig 4. april, når tilmelding åbner på aarhus2019.dk. Eliteløbere fra hele verden kvalificerer sig via deres nationale forbund. 

FAKTA OM IAAF VM CROSS COUNTRY 2019
NAVN: IAAF World Cross Country Championships Aarhus 2019
DATO: Lørdag 30. Marts 2019
STED: Moesgaard Museum, Aarhus
ARRANGØR: Dansk Atletik Forbund
PARTNERE: Sport Event Denmark og Aarhus Kommune
TILMELDING ÅBNER: 4. april 2018 på Aarhus2019.dk
YDERLIGERE INFO: Aarhus2019.dk

 

 

 

 

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design