Loading...

Foto: Lars Møller.

Royal Run

Landets fem største byer klar til Royal Run - tilmelding åben!

01. november 2017 · Henriette Leth Nielsen

H.K.H. Kronprinsen markerer næste år sin 50 års fødselsdag ved at invitere hele Danmark til løbefesten ”Royal Run” i landets fem største byer. Alle er velkomne. Få t-shirt med i købet ved tilmelding senest 27. nov.

I anledning af Kronprinsens 50 års fødselsdag omdannes landets fem største byer til én stor løbefest mandag 21. maj 2018. Royal Run bliver den første store begivenhed i den kongelige fødselsdagsuge. Her kan danskerne være med til at fejre Kronprinsen ved at løbe samme rute som ham i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København/Frederiksberg.

 

AALBORG

Royal Run Aalborg får start og mål på Slotspladsen ved Havnefronten i Aalborg, og der vil være fødselsdagsfest i den nordjyske hovedstad hele dagen. Aalborg Atletik & Motion er løbsteknisk ansvarlig for Royal Run Aalborg:

”I Aalborg Atletik og Motion er vi utroligt stolte over, at det er os, der har fået ansvaret for arrangementet i forbindelse med fejringen af Kronprinsens 50 års fødselsdag. Vi glæder os til at samle hele Nordjylland her i Aalborg, så vi i fælles-skab kan være med til at hylde den motionsglade Kronprins. Jeg håber virkelig på, at vi nordjyder kan vise Kronprinsen, at vi har taget Bevæg dig for Livet konceptet til os. Det er netop det, der er Kronprinsens motivation til at være med i dette store landsdækkende arrangement. At så mange som muligt kommer ud og be-væger sig,” lyder det fra formand Jørgen Hein, Aalborg AM.

 

AARHUS

Royal Run Aarhus får start og mål på Frederiks Allé lige mellem Aarhus rådhus, Musikhuset og Aros Kunstmuseum -  og der vil være fødselsdagsfest i byen meget af dagen. Thomas Glud fra Dansk Atletik Forbund er løbsteknisk ansvarlig for Royal Run Aarhus:

”I Aarhus glæder vi os helt vildt til at skulle fejre Kronprinsen, når han kommer til byen den 21. maj, og jeg tør godt love, at der i Aarhus vil blive pyntet op til fød-selsdags -og løbefest. Både One Mile og 10 km ruten vil snog sig gennem hjertet af Aarhus, hvor der venter alle deltagerne en gigantisk løbefest. Og uden at røbe for meget, så kan jeg fortælle at festens epicenter selvfølgelig bliver “Frederiks Allé”. Festen er for alle, som vil fejre Kronprinsen - vi ser frem til at se hele Region Midtjylland til fest her i Aarhus,” lyder det fra Thomas Glud, Dansk Atletik Forbund.

 

ESBJERG

Royal Run Esbjerg får start og mål ved Blue Water Arena, og der vil være fødselsdagsfest i den sydvestjyske energimetropol hele dagen. Esbjerg Atletik & Motion er løbsteknisk ansvarlig for Royal Run Esbjerg:

”Vi glæder os rigtig meget til at skabe en stor løbefest i anledningen af HKH Kron-prinsens 50 års fødselsdag. Vi vil på dagen skabe en uforglemmelig oplevelse for kronprinsen og alle deltagere. Vi vil vise vores by frem med nogle af de mest at-traktive områder i Esbjerg, herunder "menneske ved havet", havnen, indre by og idrætsparken. Start og mål vil være i hjertet af dette idrætsmekka på Gl. Varde-vej,” lyder det fra formand Esbjerg AM Carsten Fruergaard.

 

ODENSE

Royal Run Odense får start og mål i Kongens Have, og der vil være fødselsdagsfest i den fynske hovedstad hele dagen. Odense Atletik/OGF er løbsteknisk ansvarlig for Royal Run Odense: 

”Vi er meget beærede over, at vores forening er med til at stable denne unikke løbeevent på benene. Vi glæder os helt vildt til at samle hele Fyn, og vi ser frem til at byde velkommen til en fantastisk løbe-fødselsdagsfest, hvor der er plads til alle!” lyder det fra event- & Udviklingschef i Odense Atletik/OGF, Andreas Jeppesen.

 

KØBENHAVN/FREDERIKSBERG

Royal Run København/Frederiksberg får start og mål på Frederiksberg i krydset ved Smallegade, Gammel Kongevej, Falkonér Alle og Pile Allé – og der vil være fødselsdagsfest i København og på Frederiksberg hele dagen.

Sparta er løbsteknisk ansvarlig for Royal Run København/Frederiksberg: 

”Royal Run bliver en storslået event, som skal favne hele Danmark, og som teknisk eventansvarlig er vi stolte over at være udvalgt til at skabe rammerne omkring denne folkefest. Kronprinsens ønske om at inspirere alle danskere – uanset form, ambition og alder – til at være aktive falder helt i tråd med Sparta Atletik & Motions grundlæggende vision, som vi arbejder med hver eneste dag, nemlig at udbrede glæden ved idræt blandt børn, unge og ældre på både elite- og breddeniveau. Vi glæder os derfor meget over at kunne bidrage til denne inkluderende og anderledes folkefest,” lyder det fra Dorte Vibjerg, direktør Sparta.

Kronprinsen aktiverer danskerne med Royal Run
Kronprinsen begynder Royal Run-dagen i Aalborg, hvor han løber One mile. Herefter fortsætter han til Aarhus, Esbjerg og Odense, hvor han ligeledes løber One mile, inden han slutter sin løbefest af i København/Frederiksberg med at løbe 10 kilometer gennem hovedstaden.

Kronprinsen er en aktiv løber og motionist. Med Royal Run ønsker han at benytte den runde dag til at komme tæt på danskerne med bevægelse som omdrejningspunkt for dagen. Samtidig har han et ønske om at inspirere endnu flere til at komme i gang med at løbe.

I DIF og DGI’s partnerskab med Nordea-fonden og TrygFonden er ambitionen at få verdens mest aktive befolkning igennem visionen Bevæg dig for livet, og med den løbefest der er i vente, bliver der sat ekstra skub i bevægelsen.

Læs mere om eventen på royalrun.dk og på Facebook.com/royalrundanmark.

Arrangørerne bag Royal Run
Bag Royal Run står DIF, DGI og Dansk Atletik Forbund. Royal Run arrangeres i regi af Bevæg dig for livet – Danmarks største idrætsvision i samarbejde med Nordea-fonden og TrygFonden. TV 2 er mediepartner på Royal Run.

Arrangørerne opfordrer alle interesserede til at tilmelde sig så tidligt som muligt, idet der er et begrænset antal pladser i hver by. De lokale arrangører har defineret, hvor mange løbsdeltagere deres by kan rumme. 

FAKTA OM ROYAL RUN:
Dato: Mandag den 21. maj 2018 (2. pinsedag)
Distancer: One mile (1,609 km) og 10 km
Tilmelding: På royalrun.dk fra onsdag 1. november 2017
Deltagergebyr: One mile: 75 kr. – 10 km: 250 kr.
Lokale arrangører for Royal Run i de fem byer: 
- Aalborg Kommune, Aalborg Atletik og Motion og DGI Nordjylland 
- Aarhus Kommune og Aarhus 1900
- Esbjerg Kommune og Esbjerg Atletik og Motion
- Odense Kommune og Odense Atletik/OGF
- Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune og SPARTA Atletik og Motion
Information: royalrun.dkFacebook.com/royalrundanmark, Instagram/royalrundanmark.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design