Loading...

Til English Cross Country Championships var over 8000 deltagere tilmeldt i år. Ian Byett fra English Cross Country Association er fløjet ind fra England til Arrangørkonferencen 18. november. Han kommer med sit bud på, hvordan du som arrangør i Danmark kan udvikle dit crossløb og få flere deltagere.

Arrangørkonference 2017

Nyt om Arrangørkonferencen: Nu også et spor om Cross og Trail

06. oktober 2017 · Henriette Leth Nielsen

For første gang tilbyder vi på Årets Arrangørkonference to spor: Vælg mellem Traditionelle Løb og Trail & Cross - glæd dig til at få fif fra en af arrangørerne bag det superpopulære English Cross Country Championships

Cross er det nye sort, og nedtællingen til VM Cross Country 2019 på dansk jord er i fuld gang - derfor får cross og trail i år lige så meget opmærksomhed som traditionelle løb på Årets Arrangørkonference, der foregår lørdag 18. november i Odense.

Til dette års Arrangørkonference har vi således for første gang to spor:

  • Et spor for arrangører af landevejsløb / 'traditionelle løb' - læs HER.
  • Et spor specifikt for arrangører af trail- og crossløb - læs herunder:  

 

VM Cross 2019 - Kan VM få flere med ud og løbe trail og cross i Danmark? 
Hvorfor et dansk værtskab for VM Cross? Fordi det er uudnyttet land. Trods kendsgerningen, at cross er en historisk disciplin, er udviklingen fløjet forbi cross. Mens landsvejsløb undergår kontinuerlig evolution, er cross i dag en løbedisciplin, som udviklingen har ignoreret. Det danske værtskab for VM Cross skal medvirke til at ændre dette og skabe et nyt vækstområde for løbere, arrangører og andre interessenter. Dansk Atletik Forbund fortæller hvad der vil ske, hvorfor vi gør det, og hvad vi håber at opnå.
Katrine Gribel Vorum, Projektleder, Dansk Atletik Forbund

Cross skal live streames!
Der er masser af action i Cross. Det underholder og sælger på sociale medier og TV!  Læg banen på en udfordrende action-præget rute, der tillader at hele ruten kan følges fra kameraer. Suppler cross-action billederne med nærværende interviews på målstregen - mens pulsen stadig galoperer, læg crossdata og grafik på videoen - og bind det hele sammen med underholdende speak. Sørg for at få Crossløbet live på de sociale medier, udsend samme aften video med højdepunkter – mens mudderet stadig er vådt. I får svar på:
• Hvad kan udbyttet være ved at live streame?
•  Hvordan skaber vi en god live dækning af et offroad løb?
•  Hvad kræver det af arrangøren?
Tom Jensen, Områdeleder AtletikTV, Dansk Atletik Forbund

Den stærke engelske cross country kultur - Hvad kan vi lære?  
I England har de en stolt tradition indenfor Cross Country. Til English Cross Country Championships var over 8000 deltagere tilmeldt i år. Ian Byett fra English Cross Country Association, er fløjet ind fra England. Han kommer med sit bud på, hvordan du som arrangør i Danmark kan udvikle dit crossløb og få  flere deltagere. Herudover kommer han med råd til helt praktisk, hvorledes store crossløb kan afvikles. 
Ian Byett, English Cross Country Association Honorary Secretary

Hvad er trail og hvad er cross? Hvad gør det unikt?
Vi løber i skove og krat. Over marker og eng. Langs vandet i klitter og sand. Ja, vi i løber overalt i den danske natur, hvor vi må. Væk fra byens gader, stræder og støj bevæger vi os friske og befriede i den bløde bund med plads til mentale frirum, dejlige dufte og smukke oplevelser, som man kun her er forundt. Men vi vil gerne have flere med, og hvordan gør vi dét? Hvad byder vi på? Hvad kalder vi det, vi gør? Cross, skovløb, terrænløb, nyeste skud på stammen; trail, eller noget helt femte? Er der en forskel? Betyder det noget? Hvad sælger startnumre, så vi får succes med vores mål?
Søren Rasmussen, trailløber, arrangør, landholdskoordinater Trailløb

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design