Loading...

Margueritløbet

Til Margueritløbet handler det ikke om at komme først - ruten er målet i sig selv

07. september 2017 · Henriette Leth Nielsen

Kulissen er Margueritruten, og temaet er sundhed, fællesskab og naturglæde, når Politiken, sammen med Coop og Bevæg dig for livet, inviterer hele Danmark til folkeløb søndag 24. september 32 steder rundt i Danmark

Margueritruten er rammen, når Bevæg dig for livet - Løb sammen med Politiken og Coop gør Danmarks smukkeste veje levende søndag 24. september.

Når du tilmelder dig et af de 32 margueritspots støtter du det lokale foreningsliv, mens du bevæger dig gennem vores lands tusindårige natur- og kulturhistorie.

Vil du ruskes af den vilde vestkyst? Vil du løbe langs diger ved Vadehavet? I nordjyske klitplantager? Forcere trails i Kongernes Nordsjælland? Opleve krigsfangelejr fra første verdenskrig? Udforske arkitektur i Københavns Strandpark? Eller løbe med gennem en rejse tilbage til den kolde krig og fortællingen om rumvæsnet Orthon, som proklamerede jordens undergang?

MargueritkortKlik dig rundt på vores interaktive Danmarkskort og find frem til den oplevelse som du og din familie vil være en del af på Margueritløbsdagen. 

"Vi tror, at Margueritløbet kan aktivere en gruppe danskere, som er svære at lokke med til det nuværende løbsudbud. Vi tror på, at denne type løb tiltrækker nye løbere til idrætten, til foreningerne og ud i den smukke natur i Danmark”, forklarer projektleder i Bevæg dig for livet - Løb, Maria Severin.   

4217 kilometer klar til at blive indtaget
Vi kender alle de brune skilte med den karakteristiske gule og hvide blomst, der viser turister og naturelskere vej langs ruten, der er opkaldt efter dronningens yndlingsblomst, margueritten. Hvis ikke vi har fulgt den, så har vi i hvert fald krydset den. 

Undervejs opsamler ruten byer, naturfænomener, historiske seværdigheder, kulturarv og moderne arkitektur uden nogensinde at krydse samme vej to gange langs sine 4217 kilometer. 

Der ligger altså en imponerende kulisse derude, klar til at blive indtaget. Margueritruten er tilrettelagt til biler, men byder også på seværdigheder, natur, udkigspunkter og nogle af landets mest bedste motionsruter.

Ruten blev indviet i 1991 af Dronning Margrethe II, da dronningen den 24. april klipper snoren til Danmarks nationalrute, opkaldt efter majestætens yndlingsblomst, margueritten.

Margueritløbet støtter foreningerne
Bevæg dig for livet - Løb, Politiken og Coop har inviteret det danske foreningsliv til at tage del i Margueritløbet ved at tilrettelægge en rute og fortælling, som de gerne vil give danskerne om det helt særlige ved deres egn.

De 32 Margueritspots er tilrettelagt af 32 lokale idrætsforeninger eller løbeklubber. Når du deltager i Margueritløbet går halvdelen af deltagergebyret til den lokale forening. Under hvert Margueritspot på det interaktive Danmarkskort kan du læse om den forening, der varetager spottet.

Find en oplevelse og tilmeld dig på www.politiken.dk/margueritloebet

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design