Loading...

Den Royale Træningsklub er navnet på det projekt, esbjergenser Poul Sørensen (forrest) har sat i gang med udgangspunkt i deltagelse i Royal Run Esbjerg mandag 21. maj 2018.

Royal Run

Kronprinsen sætter gang i ensomme, overvægtige mænd i Vestjylland

22. august 2017 · Henriette Leth Nielsen

De har aldrig løbet før, men nu er målet sat! Den 21. maj 2018 vil en gruppe ældre, overvægtige mænd gennemføre Royal Run. Målet er sat for at komme i bedre form og smide de overflødige kilo, men også for at komme ensomheden til livs.

Den Royale Træningsklub er navnet på det projekt, esbjergenser Poul Sørensen har sat i gang med udgangspunkt i deltagelse i Royal Run Esbjerg mandag 21. maj 2018 - det landsdækkende løb i anledning af Kronprinsens 50 års fødselsdag.

Deltagerne i Den Royale Træningsklub er udelukkende mænd, der enten aldrig har løbet eller kun har få, korte løbeture på deres motions-cv. Nu kaster disse foreløbig 22 vestjyder sig ud i at løbe One Mile distancen i anledning af Kronprinsens 50 års fødselsdag næste år.

”Det er en distance, som alle bør kunne gennemføre, ifølge Poul Sørensen, der er formand for foreningen bag Den Royale Træningsklub, Mænds Mødesteder i Esbjerg.

Esbjerg Kommune og Esbjerg Atletik & Motion er også med i samarbejdet omkring Den Royale Træningsklub.

Ensomme og overvægtige vil kunne få en sejrsoplevelse
Poul Sørensen har aldrig løbet før, men synes, det er spændende, at Kronprinsen kommer til byen.

”Så nu hænger vi vores hat på det her arrangement. Det er et fedt mål, når vi alle først skal til at i gang med motion i en alder af 60+. Og det kan også give en livsforlængelse. Royal Run er populært for os, fordi netop distancen på 1,609 km er noget, hvor vi alle kan være med. Alle os, der både har problemer med ensomhed og overvægt, vil kunne få en sejrsoplevelse. Og dem har vi ikke så mange af,” fortæller Poul Sørensen, der i dag vejer 131 kg og gerne vil ned på under 100 kg inden Royal Run.

Alle blev vejet til opstartsmøde 17. august
Mænds Mødesteder stammer fra Australien og findes i mange lande og 20-30 steder i Danmark. Foreningens formål er at hjælpe mænd med at undgå ensomhed og sygdom.

”Kvinder lever syv år længere end mænd, og de er samtidig bedre end os til at snakke med hinanden og til at undgå sygdom. Så den negative forskel vil vi gerne arbejde på at komme ud af. I Esbjerg har vi foreløbig lavet en petanqueklub, en traveklub og en madklub. Alt sammen med stor succes. Og da jeg hørte om Royal Run, kom jeg til at tænke på, om ikke der kunne være nogle mænd, der ville være med til at komme i gang med motion,” fortsætter Poul Sørensen.

Den Royale Træningsklub i Esbjerg har foreløbig 22 deltagere og skød for alvor projektet i gang torsdag 17. august med en informationsmøde, hvor der var indvejning og måling af fedtprocent. Første træningsdag er 29. august.

Grundtræning frem til jul – løbetræning efter nytår
Konkret har en lokal fitness-instruktør tilbudt at træne de 22 ensomme, ældre mænd og en fysioterapeut har ligeledes tilbudt sin hjælp. Planen er, at Den Royale Træningsklub begynder med grundtræning frem til jul bestående af cirkeltræning, cykling, at få pulsen op, redskabsøvelser mm hver tirsdag og torsdag samt frivillige traveture om lørdagen. Efter jul begynder den deciderede løbetræning i Esbjerg Atletik & Motion, så alle kan blive klar til Royal Run 21. maj.

For god ordens skyld skal det nævnes, at Royal Run ikke har noget med Den Royale Træningsklub at gøre. Der er tale om et 100% selvstændigt initiativ.

  • Se TV Syds indslag om Den Royale Træningsklub HER
  • Læs mere om Den Royale Træningsklub HER
  • Læs mere om Royal Run HER

-----------------------------------------

Kontakt endelig Royal Run, hvis du enten har kendskab til et lignende fælles initiativ i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense eller København, eller hvis du har en idé og har brug for sparring til at føre den ud i livet: henriette@dansk-atletik.dk.

Vi glæder os til at høre fra dig – uanset om I er mødregruppe, en gruppe kolleger, naboer, håndboldvenner, en familie eller af helt andre årsager sammen træner for at kunne fejre Kronprinsens 50 års fødselsdag med løb i Jeres by 21. maj 2018.

Arrangørerne bag Royal Run
Bag Royal Run står DIF, DGI og Dansk Atletik Forbund. Royal Run arrangeres i regi af Bevæg dig for livet – Danmarks største idrætsvision, som støttes af Nordea-fonden og TrygFonden. TV 2 er mediepartner på Royal Run.

FAKTA OM ROYAL RUN
Dato: Mandag 21. maj 2018 (2. pinsedag)
Distancer: One Mile (1,609 km) og 10 km
Tilmelding: På royalrun.dk fra torsdag 26. oktober 2017
Information: royalrun.dk, Facebook.com/royalrundanmark og Royal Run Nyhedsbrev
Lokale arrangører for Royal Run i de fem byer:

  • Aalborg Kommune og Aalborg Atletik og Motion
  • Aarhus Kommune og Aarhus 1900
  • Esbjerg kommune og Esbjerg Atletik og Motion
  • Odense Kommune og Odense Atletik / OGF
  • Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune og SPARTA Atletik og Motion

 

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design