Loading...

Foto: Per Arnesen.

Royal Run

Kronprinsen markerer sin 50 års fødselsdag med løb i Danmarks fem største byer

26. maj 2017 · Henriette Leth Nielsen

Mandag 21. maj 2018 inviteres alle med til at fejre Hans Kongelige Højhed Kronprinsens 50 års fødselsdag med gigantisk løbeevent i landets fem største byer

I anledning af Hans Kongelige Højhed Kronprinsens 50 års fødselsdag omdannes Danmarks fem største byer til én stor løbefest hele mandag den 21. maj 2018. Royal Run er navnet på den landsdækkende event, der lokalt arrangeres i et samarbejde mellem klubber i de fem byer og de fem kommuner; Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København / Frederiksberg.

Royal Run bliver den første store begivenhed i den kongelige fødselsdagsuge, og danskerne kan her komme helt tæt på Kronprinsen og fejre fødselaren ved enten at løbe eller gå sammen med ham.

”At Kronprinsen vælger at pege på løb til fejring af sin 50 års fødselsdag er vi naturligvis både glade og beæret over. Jeg ser det som en stor anerkendelse af det store arbejde som løbsarrangører laver året rundt i alle egne af landet. Og samtidig er det jo en opgave, som kræver dedikation fra os som sportsgren. Dansk atletik har i de senere år afholdt adskillige store løbsarrangementer, men jeg forventer, at næste års arrangement i omfang, deltagelse og opmærksomhed vil overgå dem alle. Jeg tror godt jeg kan love, at det bliver sjovt og spændende for såvel arrangører som deltagere,” udtaler Jakob Larsen, direktør Dansk Atletik Forbund.

Én kongelig festdag, to distancer, fem forskellige byer
I Danmarks fem største byer vil der være to distancer: One Mile (1,609 km) og 10 km. Alle fem byer afholder hele dagen en lokal fest, hvor alle er velkomne.

Kronprinsen begynder dagen i Aalborg, hvor han løber One Mile. Herefter fortsætter han til Aarhus, Esbjerg og Odense, hvor han ligeledes løber One Mile, inden han slutter sin løbefest af i København / Frederiksberg med at løbe 10 kilometer gennem hovedstaden sammen med alle, der har lyst til at være med.

HKH KP Frederik Royal Run 024 Mindre XRoyal Run aktiverer danskerne
Kronprinsen er en ivrig løber og motionist. Med Royal Run ønsker han at benytte den runde dag til at komme tæt på danskerne med bevægelse som omdrejningspunkt for dagen. Og med et ønske om at inspirere endnu flere til at komme i gang med at løbe – en af danskernes foretrukne motionsformer.

"Når jeg næste år fylder 50, vil jeg blandt andet fejre dagen med et løb, hvor hele Danmark kan være med. Jeg har altid holdt meget af sport og fysisk aktivitet, og ikke mindst løb. Det giver glæde, velvære og energi. Royal Run skal være et løb, der henvender sig til de erfarne løbere, men i lige så høj grad til dem, der binder løbeskoene for første gang, og alle er velkomne uanset alder. Jeg håber, at rigtigt mange vil deltage i Royal Run til næste år, når vi skal løbe sammen igennem fem af Danmarks smukke byer”, fortæller Kronprinsen.

Klubberne i de fem byer ser frem til at arrangere Royal Run:

AALBORG: ”I Aalborg Atletik og Motion er vi stolte over at skulle være en del af Royal Run næste år. Vi glæder os til at afvikle et løb med høj kvalitet, hvor mange forskellige befolkningsgrupper bliver inddraget. Vi håber på at have 8.000 deltagere til start på de to distancer – en engelsk mile og 10 km. Det bliver en helt uforglemmelig festdag på havnefronten. Og vi kan allerede nu afsløre, at ruten vil indeholde forskellige kongelige elementer,” fortæller Jørgen Hein.

AARHUS: ”Aarhus 1900 A/M er ekstremt stolt af at kunne være med til at fejre Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. Vi ved, at Aarhus står som noget specielt for Kronprinsen, og vi glæder os til at dele vores fælles kærlighed til motion og løb med hele Danmarks befolkning, når Royal Run løber af stablen næste år. Gennem årene har man ofte kunnet se Kronprinsen på gader og skovstier med løbeskoene snøret, så hvad er mere naturligt, end at vi sammen viser det bedste af Aarhus frem via et løb. Med Royal Run har vi for alvor muligheden for sammen at sætte motion og sundhed på dagsordenen. Vi glæder os allerede og håber, at hele Danmark vil løbe med, når vi sammen fejrer Kronprinsens 50 års fødselsdag,” fortæller Aarhus 1900 A/M formand, Henning Andersen.

ESBJERG: ”Vi glæder os rigtig meget til at skabe en stor løbefest i anledningen af Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. Vi vil på dagen skabe en uforglemmelig oplevelse for Kronprinsen og alle deltagere. Vi vil vise vores by frem med nogle af de mest attraktive områder i Esbjerg. Der vil blive arrangeret guidede ture rundt i vores mangfoldige idrætsområde, som dækker mange sportsgrene. Start og mål vil være i hjertet af dette idrætsmekka. Denne løbefest bakkes 100% op af Esbjerg Kommune,” fortæller formand for Esbjerg Atletik og Motion, Carsten Fruergaard.

ODENSE: ”Det er et stort skulderklap til vores forening og vore mange frivillige, at vi har fået tildelt opgaven som ansvarlig for løbsafviklingen i forbindelse med Royal Run i Odense i 2018. Vi glæder os helt vildt til at være en del af dette spændende projekt og vil gøre alt for, at vi får stablet et fantastisk og oplevelsesrigt løbeevent på benene som kan samle hele Fyn på en spektakulær rute i hjertet af Odense. Og vi ser frem til at byde velkommen til en fed fødselsdagsfest, hvor der er plads til alle,” lyder det fra Event- & Udviklingschef i Odense Atletik/OGF, Andreas Jeppesen.

KØBENHAVN / FREDERIKSBERG: ”Vi er stolte over, at man har valgt Sparta som partner til at sikre en gennemført afvikling af dette enestående arrangement i København og på Frederiksberg. Det kræver en stor ekspertise at få alt til at gå op i en højere enhed, når så mange danskere skal hylde hele Danmarks kronprins på en aktiv og anderledes måde", siger Dorte Vibjerg, direktør i Sparta.

Følg med i Royal Run
På Royalrun.dk og på Facebook.com/royalrundanmark vil man kunne følge med i forberedelserne til den store dag. Der vil løbende være tips til træning og inspirationshistorier om, hvordan man kan komme i gang med at løbe. 

Arrangørerne bag Royal Run
Bag Royal Run står DIF, DGI og Dansk Atletik Forbund. Royal Run arrangeres i regi af Bevæg dig for livet – Danmarks største idrætsvision, som støttes af Nordea-fonden og Trygfonden. TV 2 er mediepartner på Royal Run. 

Læs meget mere om Royal Run HER.

FAKTA OM ROYAL RUN:
Dato: Mandag 21. maj 2018 (2. pinsedag)
Distancer:One Mile (1,609 km) og 10 km
Tilmelding: På royalrun.dk fra torsdag 26. oktober 2017
Lokale arrangører for Royal Run i de fem byer:

  • Aalborg Kommune og Aalborg Atletik og Motion
  • Aarhus Kommune og Aarhus 1900
  • Esbjerg kommune og Esbjerg Atletik og Motion
  • Odense Kommune og OA/OGF
  • Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune og SPARTA Atletik og Motion

Information: royalrun.dk, Facebook.com/royalrundanmark og Royal Run Nyhedsbrev
Pressekontakt: Henriette Leth Nielsen, kommunikationschef i DAF: 20 15 22 20

 

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design