Loading...

Ugens Løberhistorie

"Jeg løb mig ud af en gang arbejdsrelateret stress - og kan spise kage og chokolade takket være mit løb"

21. april 2017 · Henriette Leth Nielsen

For Camilla fra Fyn betyder løb rigtigt meget: "Det holder min krop i god form og gør mig robust både fysisk og psykisk."

Tak til Camilla fra Veflinge for at dele sin løberhistorie med os. Der er en løbejakke på vej til Camilla som tak.

-------------------------------

Hvorfor løber du?
Jeg løber for at holde mig i form, for at holde mig sund og lidt for at kunne spise kage og chokolade :-) Jeg løber også for at få renset ud på øverste etage.

Hvad betyder løb for dig?
Løb betyder rigtigt meget for mig. Det holder min krop i god form og gør mig robust både fysisk og psykisk. Jeg klarede mig igennem en omgang arbejdsrelateret stress ved at komme ud og løbe flere gange ugentligt. Mange af mine løbeture bliver brugt til at bearbejde oplevelser.

Løber du alene eller sammen med andre?
Begge dele. Jeg løber sammen med andre i løbeklubben og ind imellem også på andre ture. De længere ture tager jeg oftest alene, men nyder ind imellem at have selskab.

Hvem er i så fald dine bedste løbemakkere?
Min mand er god at have med på de kortere ture. Her får vi snakket om mange gode dagligdagsting og vendt ting omkring børnene uden de hører med.
Derudover har jeg to veninder, som jeg elsker at løbe ture med. Gerne lidt længere ture. Den ene er vild med trail og mudder som mig, så det er som oftest beskidte ture jeg kommer hjem fra med hende. Den anden løber jeg gerne løb sammen med og får vendt mange ting med hende.

Og hvor vil du helst løbe?
I smukke naturomgivelser. Gerne med varierende underlag.

Hvad er dit mål med at løbe?
At holde mig i form og få dejlige oplevelser. Og få ny og god energi.

Hvornår løber du?
På hverdage løber jeg efter arbejde, i weekender helst så kort tid efter morgenmaden som muligt. Det er her de lange ture som oftest ligger, så skal tidligt ud af døren så hele dagen ikke går.

Hvad er din bedste anbefaling til de, der endnu ikke har oplevet løbeglæden?
Find en løbeklub så der er andre at dele den hårde opstart med. Det gør det meget nemmere, når man er en lille flok, der sammen kæmper om at komme op og løbe 5 km. Og så er det vildt hyggeligt at løbe sammen med andre.

Hvordan kom du i gang med at løbe?
Jeg startede først op selv, men syntes det var vildt kedeligt og træls, så stoppede hurtigt igen. Så fandt jeg en løbeklub og startede forfra på et begynderhold. Det var SÅ fedt. Man vidste, at de andre havde det ligeså hårdt og det var skønt at kunne snakke løb med andre.

Hvad er din bedste løbeoplevelse? Og hvad er din værste løbeoplevelse?
Min bedste løbeoplevelse var "Mandø Touren" arrangeret af Vadehavs Touren. Det var simpelthen så fantastisk at løbe til Mandø og en meget anderledes (og kold!) oplevelse at løbe på havbunden med vand til midt på skinnebenene hjemad igen. Jeg er vild med de her sociale løb hvor det er oplevelsen fremfor tiden der er i fokus. Alle er så hjælpsomme og snakkesaglige og så er der næsten altid masser af kage.

Min værste løbeoplevelse er helt klart første gang jeg deltog i Lillebælt Halvmarathon. Det var mit andet halvmarathon og jeg var derfor ikke ret erfaren på distancen. Vi stod og kogte i en halv times tid i startområdet inden vi blev sat i gang. Jeg lagde ud i et alt for højt tempo og gik helt ned efter ca. 5 km. Måtte gå/løbe resten af vejen og havde meget ubehagelige tanker på vejen tilbage over broen til Fyn. Kunne ikke kende min veninde i målområdet og fik at vide, jeg lignede en meget gammel kvinde - grå og rynket. Havde det virkelig skidt bagefter. Fik krampe i begge lægge og faldt i søvn med det samme i bilen på vejen hjem. Svor jeg aldrig skulle løbe det løb igen, men har dog været med en enkelt gang siden med min veninde :-)

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design