Loading...

Ugens Løberhistorie

Det er pligten, der får mig til at hoppe i løbetøjet

23. marts 2017 · Henriette Leth Nielsen

"Jeg får altid løftede øjenbryn, når jeg fortæller mine løbemakkere om pligten som motivationsfaktor, for vi har det jo sjovt, men for alle dem, der ikke er løbehelte fra starten af, så er udgangspunktet for ægte løbeglæde pligt."

TAK TIL SOLVEJG BAK FRA KOLDING FOR AT DELE SIN LØBERHISTORIE MED OS. DER ER EN LØBEJAKKE PÅ VEJ TIL SOLVEJG SOM TAK FOR HISTORIEN:

Min løbekarriere startede for fire år siden, efter en cykeltur, hvor min veninde så, hvordan jeg hyperventilerede og derpå venligt spurgte: ”Du laver sjov, ikke?”

Men hvordan komme i god form? På nettet står der, at man helst skal vælge en sportsgren, man kan lide. Når sandheden skal frem, så er motion kedelig, tidskrævende og folk kommer til skade.

Solvejg Hindsgavl1Jeg nåede frem til, at for at kunne opleve glæde ved motion, må motion nødvendigvis bygge på pligt. Af tidsmæssige årsager valgte jeg løb som sportsgren. Ligesom det er en pligt at vaske op, så er det derfor en pligt overfor mig selv at løbe tre gange om ugen på en måde, der ikke giver overbelastningsskader.

Og ligesom det til tider kan være hyggeligt at vaske op, så kan det også godt være sjovt at løbe, men udgangspunktet er, at det er en pligt. Det er pligten, der får mig til at hoppe i løbetøjet, når det øser ned og glæden ved at se et rådyr, spise nogle bær eller opdage et grævlingebo er blot en ekstragevinst, jeg ikke tager for givet.

Jeg fulgte i starten en løbebog med et træningsprogram. Første løbetur var på 1 minuts løb ad gangen og alle forbipasserende smilede trøstende til mig og kom med opmuntrende tilråb. Mine næste mange løbeture op til 5 km foregik derfor ved bølgekanten eller i en fjernt beliggende skov.

Jeg løber stadigvæk ofte alene, for pligten til at løbe må ikke afhænge af andre. En gang i mellem arrangerer jeg ture for den lokale trailgruppe eller med en løbemakker. Vi har løbet rundt på mange øer, kravlet over hegn og løbet i gennem bække og i fjorden. Vi har grinet af brombærrankerifter, løbet hujende ned af en stubmark og kastet os i bølgen.

Solvejg AarooJeg får altid løftede øjenbryn, når jeg fortæller mine løbemakkere om pligten som motivationsfaktor, for vi har det jo sjovt, men for alle dem, der ikke er løbehelte fra starten af, så er udgangspunktet for ægte løbeglæde pligt.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design