Loading...

Ugens Løberhistorie

Michael fra Tureby fik skub af konen til at komme i gang med at løbe

17. marts 2017 · Henriette Leth Nielsen

"I al den tid jeg har kendt ham, har han stort set ikke dyrket sport, ud over en kort flirten med en racercykel for et par år siden. Halvmaraton. Come on... I dag sidder jeg med en dårlig smag i munden. For igår gjorde min mand mine ord til skamme. Han løb efter bare ½ års træning VM Halvmaraton i København på 1 time og 39 min!"

TAK TIL MICHAEL BANG JACOBSEN (og hans hustru!) FRA TUREBY FOR AT DELE SIN LØBERHISTORIE MED OS. DER ER EN LØBEJAKKE PÅ VEJ TIL MICHAEL SOM TAK FOR HISTORIEN:

Jeg vil lade mine kone, fortælle min start på løbelivet i et blog indlæg hun skrev 30. marts 2014, da jeg fik mit livs bedste undskyldning..

For et halvt år siden havde jeg en diskussion med min mand. En af de der typiske kone-mand-diskussioner om hverdagslogistik, fritidsaktiviteter og sofatid. Helt ærligt, så skal jeg gerne indrømme at jeg brokkede mig over, at han brokkede sig over, at jeg altid har så travlt. Så mit udspil blev: “Så lav dog selv noget!”

Altså ikke fordi min mand på nogen måde er doven. Vi har en vildt god fordeling af de huslige, men han er bare glad for hjemmelivet, og har efterhånden ikke den store udlængsel mod venner, fodbold og byture eller den slags “almindelige” mandeaktiviteter.

Men jeg mente bare, at det ville være sundt for ham at få en fritidsaktivitet, noget at gå op i (indrømmet, som jeg nu sidder og skriver det, lyder det temmelig formynderisk). Nu har der aldrig været langt fra tanke til handling, når først beslutningen er taget, så et par dage efter kom han og fortalte, at han havde meldt sig ind i firmaets løbeklub. “Fedt!” tænkte jeg. God start. I mit stille sind begyndte jeg at vædde med mig selv om, hvor længe han mon ville holde gejsten oppe, før sofaen igen rangerede højere end løbesko og svedtransporterende træningsoutfits.

Well, well, efter ca. 2 måneder kom han hjem og fortalte, at nu skulle han på trænerkursus. Hans trænere var vilde med hans engagement og drive… “Okay så” tænkte jeg. Lidt forundret fulgte jeg ham på sidelinjen øge sine kilometre, deltage i flere løb, blive hjælpetræner på løbeholdet. Men da han så kom hjem og sagde, at han havde tilmeldt sig halvmaraton i København i marts, ja så rystede jeg altså højlydt på hovedet. Det troede jeg satme ikke på. Helt ærligt. 21 km. Hvad troede han egentlig om sig selv.

I al den tid jeg har kendt ham, har han stort set ikke dyrket sport, ud over en kort flirten med en racercykel for et par år siden. Halvmaraton. Come on. På 4 måneder. Det kan man sgu da ikke træne sig selv op til, når man ryger 10-15 smøger om dagen og er glad for slik og en enkelt øl i ny og næ.

Så det sagde jeg så. At jeg mente, at han måske lige skulle tage og evaluere lidt på sine evner. … … … Behøver jeg sige mere. Behøver jeg fortælle, at han blev ked af det. AT det blev hans største motivation. At hans kone ikke troede på ham. Nu når alt det her kommer ned på skrift, så skammer jeg mig. Men jeg troede bare ikke på det. Men jeg burde vel have holdt min mund og bakket ham op.

Så JA, indrømmet. I dag sidder jeg med en dårlig smag i munden. For igår. Der gjorde min mand mine ord til skamme. Han løb efter bare et halvt års træning VM Halvmaraton i København (21 km) på tiden 1 time og 39 min og blev dermed nr 6459 ud af 33.000 deltagere. Så sejt!

UNDSKYLD skat!

UNDSKYLD UNDSKYLD UNDSKYLD UNDSKYLD UNDSKYLD UNDSKYLD UNDSKYLD UNDSKYLD UNDSKYLD

Jeg er vildt stolt af ham, og pigerne og jeg havde en skøn dag i København, hvor vi så ham give mine ord baghjul. Det var en fantastisk følelse at se ham spurte afsted og alligevel have overskud til at smile og klappe vores hænder, da han løb forbi os ved 19 km mærket. Lesson learned. Det er fandenme godt gået!

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design