Loading...

Ugens Løberhistorie

Sclerose-ramte Maybritt kunne knap gå 500 meter: Tabte 60 kg og er nu flittig halvmaraton-løber

25. marts 2017 · Henriette Leth Nielsen

"Jeg giver løb skylden for, at jeg ikke har været syg i tre år"

Tak til Maybritt Hedensted fra Løsning for at dele sin løberhistorie med os. Der er en løbejakke på vej til Maybritt som tak.

Jeg fik i 2007 diagnosen sclerose, havde 60 kg overvægt, måtte sige mit job op som tømrer og kunne knap gå 500 meter.

Efter nogle år og endnu et syghusbesøg og med udsigt til en rullestol til aflastning gik jeg hjem og meldte mig ind på begynder-løbehold i Atletica i Horsens sammen med en veninde fra 0 til 5 km. Det var hårdt og gav spasmer i benene - og hver gang boblen og brusen i benene. Men jeg fulgte med, og lige så stille blev der længere og længere mellem spasmer og dumme ben. Efter de 8 uger løb jeg mit første løb, Horsens Folkeblad løbet.

Det var hverken hurtigt eller kønt, men jeg løb hele vejen med min veninde - og det løb glemmer jeg aldrig: Min største sejr mod min sygdom.

Jeg valgte at få en fedme-operation og sammen med løb har jeg tabt 63 kg. Det er nu fire år siden og mange mange fantastiske løb siden. I dag har jeg på grund af løb og cross fit rimelig styr på min sygdom og  har stort set ikke været syg i tre år, hvilket jeg gir løb skylden for.

Jeg løber minimum 30 km om ugen. Det er stadig hverken kønt eller hurtigt, men jeg er blevet bidt af trail løb, natte-trail, mudder-løb, power-run og lige så stille forhindringsløb. Jeg har to gange deltaget i Reborn in Hell, Lady Mudrace mm. Jeg har løbet flere 1/2 marathon, og min veninde, der altid har hjulpet mig, siger tit: "Kan du huske dengang du sagde, at hvis jeg nogensinde kommer til at løbe 5 km, vil jeg bare Være så taknemmelig. Og det er jeg for hver løbetur.

I min verden er løbeturene min redning - mit frirum. Her er jeg fri og er ikke Maybritt med sclerose. I loooove it!

Naturen er fantastisk for sindet - og ja kan bare ikke beskrive hvad løb betyder for mig. Og da man ikke kender dagen imorgen med min sygdom er det bare at nyde turen idag 200 procent.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design