Loading...

Ugens Løberhistorie

Mit Løbeventyr

01. marts 2017 · Henriette Leth Nielsen

"Motion havde jeg ALDRIG dyrket – stod ALTID bagerst i køen i gymnastiktimerne. Mange (alle) i min (gamle) omgangskreds er meget forundret over at dette kunne ske for mig - at jeg er blevet løber og er bidt af det."

Tak til Inge Pedersen fra Støvring for al dele sin løberhistorie med os. Der er en løbejakke på vej til Inge som tak.

Det der nu er blevet Mit løbeeventyr tog sin start i 2011.

Vægten sagde næsten 100 kg – og det jeg ikke har fortalt nogle var, at lægen faktisk var begyndt at blive bekymret for mit blodsukker – og så måtte der ske noget… for diabetes det ville jeg altså ikke have (det fik manden i huset konstateret i 2008?).

Hmmm.. ja - hvad gør man så – motion havde jeg ALDRIG dyrket – stod ALTID bagerst i køen i gymnastiktimerne og de former for sport jeg gennem barndommen havde gået til – der var jeg en ren fiasko – især set i lyset af 4 søskende der alle levede på en fodbold/håndboldbane eller i en hal.

Facebook blev min motivation.. min tidligere kollega.. som også havde lidt til den gode side.. opdaterede flere gange med at hun var begyndt at løbe.. og så tænkte jeg - at når hun kunne - så kunne jeg også – for hun var trods alt lidt større (tungere) end mig…
Så gik jeg i gang.. 7. oktober 2011.. Jeg havde udset mig en rute på ca 3 km.. uden for byen i et industrikvarter, hvor der ikke var megen trafik – for der var ikke nogle der skulle se elefanten dyrke motion.. Hver anden dag blev det den tur.. løbeprogrammet var: løb hvad jeg kunne gå i 2 min – løb igen osv.. (jeg havde først forsøgt mig med løbeprogram med 1 min løb og 2 min gang – men det kunne jeg slet ikke.. 1 min var forlangt tid..) så jeg lavede mit eget program.

Efterhånden blev løbeturen længere og længere og februar 2012 løb jeg turen uden gå pause.. Jeg købte også en skridttæller så 10000 skridt hverdag skulle den vise.. så det blev faktisk til mange gå ture.. og hvis der manglede 300 skridt – ja så var det bare med at komme afsted igen.. kiloene begyndte også at rasle af .. og hen af vejen blev mit mål at mit BMI måtte ned under 25.. altså ikke overvægtig mere.. og det kom det efter ca 1 år med hård træning.

Jeg synes ikke jeg ændrede så meget på min kost – men jeg kunne jo heller ikke spise når jeg motionerede – og fik egentlig lyst til anden mad.

Min gode nabo som havde været løber i mange år begyndte at ville på tur med mig – men jeg var noget flov over det for hun var jo en go løber – så ofte fik jeg ændret det til at vi kunne gå en tur.. efterhånden fik hun mig overtalt til at skulle deltage i mit første motionsløb – Iform løbet i Aalborg 5 km.. pyha… jeg havde jo kun løbet 4,5 så viste ikke om jeg nu også kunne gennemføre.. men det forsikrede hun at det kunne jeg .. og det kunne jeg..

Jeg var så stolt og glad.. men men men så fik jeg en ubehagelig oplevelse – da jeg kom i mål .. var mine bukser mega våde.. det havde jeg aldrig prøvet før.. og efterhånden blev det værre og værre især når jeg deltog i motionsløb.. men en god Tena så var problemet næsten løst.. – men at stoppe løberiet det nægtede jeg.. jeg var blevet bidt af det – jeg kunne jo.. og fortælle mit problem til nogle det var trodsalt for pinligt – og det var jo min egen skyld % knibeøvelser.

Ja 5 km blev til 6 og 6 blev til syv..og forår og sommer stod på diverse 5 km kvinde/motionsløb. I December 2012 skulle ”naboen” og jeg til Juleløb/motionsløb på 2, 4 eller 6 km i Aalborg – vi skulle løbe 6 km.. På turen ind siger Naboen til mig ”Inge du skal da også noget mere end løbe de der 5-6 km med mig (indforstået hun har en sygdom så hun var sikker på at det ikke var godt at løbe flere km end 5-6 for hende).. Her til svarede jeg: Nej Nabo – det er så hyggeligt at løbe med dig.. så det bliver vi bare ved med…

Men men men .. til Juleløbet vandt jeg en lodtrækningspræmie.. et start nummer til VM i København i marts 2014.. Min første tanke/skuffelse – hvad skal jeg dog med det.. men en ”mand” (som jeg senere kom til at kende – han blev min træner).. sagde at det var helt vildt at skulle deltage i det.. 25000 mennesker, udsolgt på en dag, og 600 kr for et nummer… Okay så blev jeg da lidt mere intersseret.. så på vej hjem i bilen måtte jeg fortælle min nabo at , - øh ja – jeg skulle så lidt mere end løbe 5-6 km.. jeg skulle med til København…

Og sådan blev det.. træningen satte i gang.. deltog i fortræningsforløb til Iformløbet 2013 og mødte nogle rigtige skønne trænere og andre løbere bla. ”Manden” (Morten) fra Juleløbet.. Morten og andre forsatte diverse træninger hen over sommeren og i efteråret 2013 var ”klubben” med i træningsforløb gennem DGI op til VM i København.. og det deltog jeg i .. Naboens mand og en anden løbe-bekendt meldte sig også til og vi skulle alle deltage i København.

I august 2013 tænkte jeg at jeg hellere måtte prøve om jeg nu også kunne løbe de 21,1 km for ellers ville det jo være pinligt at være i København og så udgå.. så jeg forsøgte mig på distancen 2 gange (august testløb og Fjordmaraton i september) – og det gik jo fint.. Fjordmaraton løb jeg på 1.55 .. så under 2 timer – mega stolt..
Men jeg var selvfølgelig for ivrig og kom til at døje med min fod/svangsene.. men gennemføre det skulle jeg og det gjorde jeg..

Siden er det på nuværende tidspunkt blevet til 7 halve.. (2 i 2013, 1 i 2014, 3 i 2015 og 1 i 2016) og er meldt til 2 i 2017 (Gøteborg i maj og EM i Aarhus i august) samt Coast2Coast run and bike i juni.. = 28 km løb og 22 km på cykel..

I 2014 kontaktede jeg lægen vedr. min ufrivillige vandladning under løb og blev indstillet til operation i starten af 2015 – hvor jeg blev opereret .. lige så stor en livskvalitet der er sket for mig - som det at være LØBER..

I hele dette forløb har jeg også været hjælpetræner i den klub jeg startede op i.. og er nu (snart) certificeret DGI løbetræner i løbeklubben her hvor jeg bor.. Jeg træner/løber ca 4 gange om ugen og kan slet ikke lade være.. Jeg har tabt 30 kg i forløbet.. har været skadet et par gange og igennem operation men er vendt stærk tilbage.. I dag har jeg flere løbevenner som jeg løber med.

Pt er jeg træner i Støvring Løbeklub og i gang med at træne en kvinde op til at løbe 10 km i et meget stile og roligt tempo.. jeg anvender her alle mine egne erfaringer gennem mit forholdsvise korte løberliv og alt den viden jeg har fået gennem træninger og kursus..

Mange (alle) i min (gamle) omgangskreds er meget forundret over at dette kunne ske for mig… at jeg er blevet løber og er bidt af det…

 

 

 

 

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design