Loading...

Danmarks Officielle Løbskalender

Quick-guide til certificerede løb i december

26. november 2016 · Henriette Leth Nielsen

Alle løb i Danmarks Officielle Løbskalender er certificeret af Dansk Atletik Forbund og DGI. Løbene lever dermed op til en række forskellige kriterier, der har betydning for kvalitet, service og sikkerhed.

Certificeringen danner grundlag for optagelse i Danmarks Officielle Løbskalender. Brug den til at kvalitetsvurdere dit løb - både som arrangør og som løber.

Brug quick-guiden herunder til at danne dig et overblik over de kommende ugers løb - og brug LØBSKALENDEREN til at planlægge løb hele året.

Quickguide for certificerede løb i december: 

Lørdag 3. december i Esbjerg: DGI Sydvest Crossløbs-serie 2016/17, 4. afd.  Crossløbsserie DGI SydVest. 2½, 5 og 7½ km i Nørreskoven, Esbjerg. Læs mere her.

Lørdag 3. december i Hvalsø: DGI Crossløb Midt- og Vestsjælland, 2. afd. DGI Midt- og Vestsjælland har en årelang tradition for at afholde crossløb med lokale foreninger som medarrangører. Dette er første afdeling af cup med fire afdelinger fire forskellige steder på Midt- og Vestsjælland målrettet løbere på alle niveauer, og med tre distancer at vælge imellem. Løbene er de senere år blevet meget populære for alle løbere uanset løbeforudsætninger. Flere distancer. Læs mere her.

Lørdag 3. december i Haderslev: Sønderjysk Cross Serie 2016/2017, 3. afd. 2½, 5 eller 7 km. Læs mere her.

Søndag 4. december i Næstved: HERLUFSHOLMLØBET - December. HERLUFSHOLMLØBENE - serieløb har været afviklet i mere end 40 år af HGATM. Brug HERLUFSHOLMLØBET til at teste din form sammen med andre løbere på trafiksikre og smukke DAF-opmålte ruter omkring Susåen & Herlufsholm. Det hele foregår første søndag i måneden igennem vintersæsonen. Læs mere her.

Lørdag 10. december i Horsens: Crossløbsserie DGI Sydøstjylland, 3. løb Crossløbsserie DGI Sydøstjylland er 7 løb der arrangers af og afvikles hos 7 forskellige foreninger i perioden 5. november - 25. februar 2017. Crossløbsserien er for alle - børn, voksne, motionister og konkurrenceløbere. Med crossløbs-serien har du et mål med din løbetræning hele vinteren. Du bevarer motivationen og konditionen i den mørke og kolde tid. Distancerne er faste, alt efter din alder og køn: Drenge / piger indtil 13 år: ca. 2,5 km Drenge 14-15 år: ca. 5 km Piger 14-15 år: ca. 5 km Kvinder 16+: ca. 5 km eller 7,5 km (valgfri hvilken distance) Mænd 16-69 år: ca. 7,5 km Mænd 70+: ca. 5 km. Læs mere her.

Søndag 11. december i Korup / Odense NV: DGI Fyn Crossløb: DGI Fyns Crossløb afholdes endnu engang henover vinterhalvåret 16/17. Alle kan deltage i løbene og prøve kræfter med de naturskønne ruter, der byder på noget af Fyns smukkeste og mest varierede terræn. Løbene er velegnede både for motionister, børn og konkurrenceløbere og afholdes på velafmærkede ruter, der ikke er længere end alle kan komme igennem. Samtidig er ruterne udfordrende og gode til at holde formen ved lige hen over vinteren. Læs mere her.

Lørdag 31. december i Odensen: NYTÅRSLØBET For 18. gang afvikles NYTÅRSLØBET i Odense på årets sidste dag. Arrangementet har de sidste 12 år kunnet melde alt optaget. Såvel før løbet som efter er der plads til socialt samvær i idrætshallen på Hunderupskolen, hvor der sluttes af med at kåre vinderne af årets sidste motionsløb, samtidig med, at vi ønsker hinanden godt nytår i bobler, kransekage m.m. Der kan max. deltage 1.500 samt børneløbere. Flere distancer. Læs mere her.

Lørdag 31. december i København: Änglamark Nytårsløb Slut 2016 af med et festligt nytårsløb for hele familien på årets sidste dag. Der er præmier til bedste udklædninger, og Änglamark byder på champagne og kransekage efter løbet. Flere distancer. Læs mere her.

Lørdag 31. oktober i Herning: Sydbank Nytårsløbet I slutningen af 1986, havde Radio Herning mange antenner ude, for at skaffe flere midler til den fortsatte drift af lokalradioen. Løbende foreslog Ole Sørensen Herning, at indbetale 1 krone pr. træningskilometer i en måned. Forslaget blev nogle dage efter skiftet ud med et endnu bedre: Nemlig at løbe en halv maraton som den første i Danmark, hen over nytåret 1986/87. Ole Sørensen tilbagelagde de godt 21 kilometer i frost og snestorm, og med 40 i feber. Der var enighed om at gentage præstationen året efter, og hermed var grundlaget for en tradition skabt. Ideen blev taget op, og den 31. december 1987, stod en flok løbere parat, hvor løbet blev skudt i gang med champagne, denne gang dog ikke over midnat for de mange løbere, men om eftermiddagen. Siden er det blevet til en fast tradition at løbe årets sidste halve maraton i Herning. Vejret har været lige fra bidende kulde til få graders varme, men løberne fra hele landet kommer alligevel og deltager i dette helt unikke løb, hvor der igennem årene er sat gode personlige rekorder. Men den store motionerende flok kommer også for at opleve: et varmt bad, og så skål og tak for i år med en nytårs øl og suppe, og en god social snak. Flere distancer. Læs mere her.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design