Loading...

Cross Nationals

Nedtælling til nyt, internationalt Halloween-crossløb 29. oktober i Middelfart

30. september 2016 · Henriette Leth Nielsen

Mudderløb, uhyggelige græskar og terrængående rute i flot natur udgør rammerne for første runde af ny, international cross-serie, Cross Nationals. Halloween-løbet lørdag 29. oktober er for både børn og voksne motionsløbere samt for både danske og internationale eliteløbere.

Følg med i stort og småt om Cross Nationals på seriens Facebook-side HER.

 

Facebook

 

Crossløb har i mange år været utrolig populært i blandt andet USA. Sporten stammer fra England, men det er i USA, at den har sin største anerkendelse. De seneste år har danskerne også fået smag for sporten, der er løb i udfordrende og varieret terræn. En spritny, international cross-serie i vintermånederne på dansk jord gør det fremover både sjovt og nemt at dyrke den populære sport herhjemme. 

Cross Nationals afløser den tidligere vinterturnering, som mange eliteløbere gennem tiden har brugt til at forbedre sig og holde sig i form gennem vinteren. Nu behøver danske motionsløbere heller ikke vente til forårets events, idet de med den nye serie kan deltage i spændende løb også i den mørke tid. 

European Halloween Cross i Middelfart lørdag 29. oktober udgør første runde i Cross Nationals-serien. Det er Dansk Atletik Forbund og DGI i Bevæg dig for livet-regi, der står bag den nye, landsdækkende satsning inden for crossløb.

Halloween-løb skyder cross-serien i gang lørdag 29. oktober
Den nye serie for løbere, der er vilde med mudder, kuperet terræn og udfordrende løbeoplevelser i vildt vejr, skydes i gang med Halloween-løb for hele familien lørdag 29. oktober.

Konkret består Halloween-løbet af tre løb:

  • European Halloween Cross (for eliteløbere fra hele Europa)
  • Lillebælt Crosstrail (for voksne motionsløbere)
  • Lillebælt Crosstrail (for børn)

 EHC Logo

Det er Lillebælt i Løb, Dansk Atletik Forbund, Trekantområdet Danmark og DGI, der sammen med European Athletics lancerer dette første crossløb i Danmark med europæisk status. Tilmedling og yderligere info om European Halloween Cross HER

Direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen, har rigtig gode erfaringer i at kombinere elite- og motionsløb og vurderer, at crossløb også egner sig til dette:

”Crossløb er inde i en god udvikling både i forhold til eliteløbere og i høj grad også for motionsløbere. Og i lighed med VM Halvmaraton, der banede vej for at kombinere elite- og motionsløb, henvender Cross Nationals sig både til Europas hurtigste og til landets mange motionsløbere. Første runde ligger samtidig med Halloween, så den har vi givet et lille twist, der indbyder hele familien til at løbe med,” fortæller Jakob Larsen. 

Crossløb er sjovt for både løbere og tilskuere
Mads Stryhn fra ”Lillebælt i Løb” er teknisk løbsleder på landets første internationale crossløb. Den erfarne løbsarrangør glæder sig – og understreger, at crossløb er en attraktiv event for både deltagere og tilskuere.

”Udover at crossløb er rigtig sjovt selv at deltage i, så er det også sjovt for publikum. Løbet afvikles på en rundstrækning. Dermed kommer man til at se løberne mange gange og kan følge udviklingen i løbet. Jeg håber, at rigtig mange har lyst til at benytte denne enestående mulighed til at få en smagsprøve på cross – jeg er sikker på, de bliver bidt af det,” siger Mads Stryhn.

Cross Nationals i hele landet
Cross Nationals består af fem runder placeret fire steder i Danmark. Lokaliteterne er valgt dels efter arrangørressourcer dels efter, hvordan den geografiske spredning kan blive så stor som mulig: 

  • 1. runde - 29. oktober 2016 - Middelfart
  • 2. runde - 26. november 2016 - Region hovedstaden / Nærum
  • 3. runde - 28. januar 2017 - Herlufsholm
  • 4. og 5. runde - 4. - 5. marts 2017 – Fredericia

 

Cross NationalsLæs mere om Cross Nationals HER og følg med i stort og småt om Cross Nationals på seriens Facebook-side HER.

Crossløb populært i USA
Crossløb stammer fra England, hvor man med inspiration i hestesportens steeplechase havde konkurrencer, hvor målet var det nærmeste kirketårn. Udøverne måtte som en del af løbet forcere hække, hegn og grøfter. Det er dog i USA, at den har sin største anerkendelse, her er den således den mest udbredte løbedisciplin blandt ungdomsudøvere. Hver år deltager over 20.000 universitetsstuderende i de mange crossløb, som om efteråret afholdes universiteterne imellem.

 

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design