Loading...

Copenhagen Half Marathon

Rygestop og unikt løbesamvær med datteren fik 61-årig jyde til at stille op til CPH Half

09. september 2016 · Henriette Leth Nielsen

Datterens oplevelser med NBRO løbefællesskabet har inspireret Per Greve fra Midtjylland til også at kaste sig over løb.

Per Greve havde et helt særligt fødselsdagsønske fra sin datter, da han fyldte 61 i marts i år: Et startnummer til Copenhagen Half Marathon. Drømmen gik i opfyldelse - og nu tæller den midtjyske skolelærer ned til 18. september, hvor han skal stå i startfeltet sammen med mere end 21.000 andre motionsløbere. Heriblandt hans datter der til daglig løber med NBRO. Og det er bl.a. datterens oplevelser meed løbefællesskabet fra Nørrebro, der har skubbet Per i gang med at løbe.

Læs om Pers vej til Copenhagen Half Marathon her:

“Jeg er en mand i min bedste alder (61 år), og jeg startede med at løbe for ca. 3½ år siden. Tobakken blev lagt på hylden, og forfængeligheden tog heldigvis over (bange for at kampvægten skulle blive for høj). Fik ret hurtigt en skade, som krævede fysioterapi og flere måneders pause. Men heldigvis fik jeg så småt startet op igen, selv om jeg aldrig troede, jeg igen ville kunne løbe 5 km.”

Løbefællesskab giver unikke oplevelser

Per Greve løb sidste år sine to første halvmarathon og har i år gennemført en enkelt.

“Jeg er bosiddende i det midtjyske og har en datter i København, som løber i løbefællesskabet NBRO. Hun rejser ud i verden og deltager i forskellige løb og skaber på den måde en masse sociale kontakter, som giver hende helt unikke oplevelser. Vi deltog i det samme løb i sommer – North Sea Beach Marathon ved Vesterhavet. Det betød bare så meget for mig, at vi havde den oplevelse sammen. Hun er en stor inspiration for mig.”

Største fødselsdagsønske: Gavekort til CPH Half

Per Greves højeste ønske fra datteren (Louise Bjerremann Jensen) til hans fødselsdag i marts, var et gavekort til Copenhagen Half Marathon i år. Og han fik sit ønske opfyldt.

“Så jeg ser virkelig frem til d. 18. september, hvor jeg skal være en del af den fest, som det stensikkert vil blive at løbe sammen med tusindvis af andre løbere, som har forberedt sig til denne begivenhed gennem måneder. Jeg vil igen kunne dele en løbeoplevelse med min datter. Jeg er stolt af mig selv, at jeg har været vedholdende omkring min løbetræning, som altid foregår alene (så kan jeg løbe, når jeg vil, lige så langt jeg vil og i mit eget tempo).”

Per Greve er folkeskolelærer og tilknyttet en specialklasse.

“Efter sommerferien har jeg været med til at starte et 8 ugers træningsprogram, som helst skal munde ud i, at eleverne kan løbe alle 5 km til Skolernes Motionsløb d. 14. oktober. Håber selvfølgelig, at min entusiasme for at løbe vil smitte lidt af på ungerne,” slutter han.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design