Loading...

GoRun

Asylcenter i Nyborg er medarrangør af byens GoRun

25. august 2016 · Henriette Leth Nielsen

GoRun Strandvænget Nyborg skydes i gang onsdag 31. august. Arrangørerne glæder sig til at skabe en aktivitet, hvor både asylanter og Nyborgs borgere kan mødes til motion og gode oplevelser i det smukke naturområde ud til Storebælt.

Når GoRun Strandvænget Nyborg har premiere onsdag d. 31. august, er det første gang, at det nye landsdækkende gratisløb, GoRun, sættes i gang i samarbejde med et asylcenter. 

”Vi glæder os til at være arrangører på det første GoRun på Strandvænget, fordi vi kan skabe en aktivitet, hvor både asylanter og Nyborgs borgere kan mødes til motion og gode oplevelser her i det smukke naturområde ud til Storebælt. Vi har etableret en fin rute med start og mål ved Center Nyborg, og håber at byens borgere vil støtte op om initiativet og tage naboer, venner og bekendte med – også de der ikke løber i dag. Der er plads til alle og vi glæder os til at komme i gang. GoRun-ruten er 3 km lang, og det er op til den enkelte, om man vil gå eller løbe én eller to runder”, siger Anne Haals fra Nyborg Gymnastik og Idrætsforening.

Det er Bevæg dig for livet - Løb, der står bag projektet med Nyborg Kommune, DGI Fyn, NGIF Gymnastik & Atletik, Hjerteforeningen Nyborg samt byens lokale asylcenter, Center Nyborg som lokale arrangører.

Monica Stypinsky er aktivitetskoordinator på Center Nyborg, og hun ser rigtig gode muligheder i det nye tilbud:

”Vi støtter op om dette fine initiativ, da det skaber gode vilkår for integration og sundhed på samme tid. Asylanter og Nyborgs borgere kan mødes i aktivitet, og der kan opstå gensidig glæde ved at bevæge sig sammen”.

Julie Faurholt Pedersen, løbekonsulent i DGI Fyn, ser også frem til opstarten ”I DGI og Bevæg dig for livet – Løb ønsker vi at skabe de bedste vilkår for, at flere mennesker kan opleve glæden ved at være idrætsaktiv. Ved at igangsætte flere gode aktiviteter både på landet og i byerne, gør vi muligheden for dette større. I dette tilfælde ser vi en særlig meningsfuld dimension, da vi kan være med til at udvikle gode aktiviteter for asylanterne i Nyborg”.

Når GoRun fremover afvikles hver onsdag kl. 18.00 i Nyborg, er det, udover at være et vigtigt element i dansk idrætshistories største og mest ambitiøse projekt, hvor DIF og DGI er gået sammen om at få flere danskere til at bevæge sig, en aktivitet, de lokale tovholdere ser frem til at bygge op til en endnu større aktivitet i Nyborg og omegn.

Og alle er velkomne, fortæller GoRun-projektleder Kenneth Havndrup.

"Der er plads til alle til GoRun - uanset alder, køn, erhverv, bopæl og erfaring med løb. Både erfarne løbere og den del af befolkningen, der ikke er fysisk aktive i dag, er særdeles velkomne. I de måneder vi har afviklet GoRun rundt i hele landet, har der både været løbere i forskelligt tempo og gående – og deltagerfeltet har været repræsenteret af alle aldersgrupper. Sidst men ikke mindst kræver det ikke specielt eller avanceret løbeudstyr og/eller topmoderne løbetøj for at deltage,” fortæller GoRun-projektleder Kenneth Havndrup.

Samarbejde mellem kommuner, løbeklubber og DGI landsdelsforeninger

GoRun er et af de allerførste projekter Dansk Atletik Forbunds og DGIs fælles motionsløbssatsning, Bevæg dig for livet - Løb. De enkelte GoRun organiseres lokalt i et samarbejde mellem primært kommunerne, DGIs landsdelskontorer og løbeklubberne. Det er gratis at deltage i GoRun, og målet er, at GoRun afvikles hver uge rundt i hele landet.

”Vi er stolte over at etablere en lokal aktivitet, der vil generere en fællesskabsfølelse for de forskellige parter – i form af såvel borgerne der skal ud og løbe sammen med naboer og andre fra lokalområdet samt de lokale løbeklubber og kommunerne der sammen skal arrangere løbene,” fortæller administrerende direktør i DGI, Søren Brixen.

Selvom teamet bag det nye gratisløb forventer, at GoRun først skal løbes i gang, før det bliver en naturlig del af danskernes motionsvaner, er der ambitiøse målsætninger for projektet.

”DGI og DIF er gået sammen om et af dansk idrætshistories største og mest ambitiøse projekter, der skal få flere danskere til at bevæge sig. Og vi er glade for at kunne bidrage til at løse denne fælles opgave – og forhåbentlig bidrage til at styrke den generelle folkesundhed”, fortæller direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen.

Fakta om GoRun

  • GoRun er et nyt, enkelt løbekoncept til hele Danmark – 5 kilometer hver uge (De fleste byer afholder GoRun søndag kl. 10)
  • GoRun forankres i lokale løbsorganisationer og gennemføres i samarbejde med landets kommuner
  • GoRun henvender sig til alle: Både den ikke-aktive del af befolkningen og erfarne løbere, der løber alene eller i klub
  • De enkelte GoRun-løb arrangeres i tæt samarbejde en lokal løbsansvarlig
  • GoRun er en del af Bevæg dig for livet, der støttes af Nordea-fonden og Trygfonden
  • Læs mere om GoRun her samt på vores GoRun-Facebook-side
  • #bevægdigforlivetløb
  • Se mere om GoRun i TV-reportagen på TV Syd fra GoRun-premieren i Rødekro 14. august samt i tidligere reportage på DanmarkCTV og i vores GoRun-video her. Endelig lavede vi også en reportage fra GoRun på Folkemødet, som kan ses her.

 

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design